Ett eget smultronställe mitt i idyllen Skatan.

Typ: Villa
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 50 kvm
Tomtarea: 481 kvm
Byggnadsår: 1924
Mitt i vackra Skatan, ett stenkast från vattnet, finns det nu möjlighet att ta över detta älskade hem. Huset har tidigare gått i familjen men nu öppnas möjligheten för er att fortsätta förvalta denna pärla med kanonläge.

Den röda stugan med vita knutar ligger idylliskt inbäddad bland sjöbodarna med havet som granne. Här har ni servitut på egen brygga med båtplats bara ett stenkast från huset och går ni ca 20 meter åt andra hållet kommer ni till badplatsen med sandstrand och badbrygga. Tomten är insynsskyddad och här njuter ni av sommaren på den plana, lättskötta, trädgårdstomten. Som gjord för sommarens lekar och spel.

Huset består av nedervåning med stort kök och matplats, mindre sovrum och ett generöst duschrum med WC. På övre plan har vi ett sovrum med vacker utsikt över bryggan och vattnet, en underbar syn att få vakna till! På tomten finns idag en byggnad som fungerar som förråd med två separata utrymmen. Här finns alla möjligheter att istället inreda som gäststuga för nära och kära som vill hälsa på.

Skatan är en plats med lång historia och stort kulturarv. Redan under medeltiden var Skatanviken ett fiskeläge och samlingsplats för handelsmän. Idag erbjuder Skatan förutom en underbart vacker miljö också gästhamn, rökeri, badmöjligheter, restaurang och café. I Rökeriet kan du köpa fisk, delikatesser och egengjorda tillbehör.

Bygden är levande och det ordnas årligen alltifrån allsångskvällar, midsommarfirande till silluncher av Skatans aktiva förening Tomtarna. De tillhandahåller även dansbana, utomhusveranda och bagarstuga som används för gemensamma aktiviteter men som också går att hyra.

Även om sommaren är en fantastisk årstid att uppleva området är det också en upplevelse att besöka Skatan vintertid. Ta en skridskotur på isen eller varför inte testa längdskidorna i de vackra omgivningarna och upplev julmarknaden. Det här är en plats att trivas på året om!

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Hemmet

Upplåtelseform
Småhus
Antal rum
3, varav 2 sovrum
Boarea
50 kvm (uppgift enligt lantmäteriet)
Tomtarea
481 kvm
Våningsplan 1

Hall/Entré

Välkommen in!
Hall med goda förvaringsmöjligheter tack vare de inbyggda garderoberna. Praktiskt placerat direkt innanför ytterdörren i hallen för ytterkläder och skor. Hatthylla och krokar finns det också plats för.

Kök med matplats

Generöst kök med stort utrymme för matplats. Kyl/frys samt spis med plattor och ugn.
Om behovet för fler sovrum skulle det finnas möjlighet att dela av detta rum och skapa ett extra sovrum.

Sovhytt

Mindre sovrum i anslutning till köket. Här finns plats för enkel- eller våningssäng.

WC och duschrum

Generöst duschrum med WC, handfat, mindre tvättmaskin samt dusch. Platsmatta på golv och väggar.

Ovanvåning

Sovrum

Generöst sovrum på övre plan med fantastik utsikt mot bryggan och havet. Här finns plats för flertalet bäddplatser.

Parkering
Goda parkeringsmöjligheter på tomten.

Ekonomi

Driftskostnad
Totalt: 10 958 kr/år
Försäkring: 2 500 kr
El: 7 508 kr
Renhållning: 700 kr

Personer i hushållet: 2

Fastighetsskatt: 6 953 kr/år
Pantbrev
Summa: 200 000 kr
Antal sökta inteckningar: 1 st
Taxeringsvärde
Totalt värde: 927 000 kr
Fastställt avseende år 2018
Byggnadsvärde: 216 000 kr
Markvärde: 711 000 kr
Värdeår: 1929

Byggnad

Byggår
1924

Område: Skatan

Beskrivning
Skatan är ett smultronställe vid Njurundakusten med särpräglad miljö, ett kulturarv.
Den skyddade Skatanviken var redan på medeltiden ett fiskeläge och en populär samlingsplats för handelsmän, särskilt för uppköpare och säljare av skinn.

I Skatans fiskeläge finns gästhamn med toppmodern hamnstuga, skärgårdsboende, rökeri, badmöjligheter, restaurang och café. I Rökeriet kan du köpa fisk, delikatesser och egengjorda tillbehör och röror. Skatgalleriet fylls sommartid med konst. Tfn Rökeriet 060-381 38.

De sjöbodar som byggdes då blev grunden till de fastigheter man kan se på Skatan idag. Rökeri, restaurang, liten livsmedelsbutik och ett charmigt skärgårdsboende. Gästhamnen är en av de mest besökta efter vår kust, där kan ni se båtar från hela Sverige men även en och annan från övriga Europa

Årligen arrangeras en rad väldigt uppskattade evenemang, så som den traditionella Sillunchen på Sveriges Nationaldag, Midsommarfirande i Skatans by, Allsång på Dansbanan, Oktoberfest, gammaldags Julmarknad m.m. Läs mer om Skatan, bygden och evenemang på http://tomtarna.nu/.

Dokument

Utgångspris
2 495 000 kr
Fastighetsmäklare

Film

Bilder

Planskiss

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse för visning, budgivning eller ställ en fråga till mäklaren.

Just nu finns inga visningar inbokade, men skriv gärna in dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss när det är dags.

Hur kontaktar vi dig?

Skickar...

Tack för din anmälan

Har du några frågor, kontakta Anna 060-741 41 04 eller e-post.

Skickar...

Något gick fel

Ta gärna kontakt med oss via mail eller telefon istället

Har du några frågor, kontakta Anna 060-741 41 04 eller e-post.

Vi använder cookies för att du lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.

Mer information