Södermalmsgatan 7

Södermalm / Sundsvall

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 3 rok
Boarea 96,5 m2
Våning 4 av 4
Hiss Ja
Månadsavgift 7 349 kr
Utgångspris 795 000 kr eller bud

Charmig vindsvåning med hiss

Nu finns det chans att få flytta in i en generös vindslägenhet på mysiga Södermalm. Här bor du mitt bland de charmiga trävillorna med vacker utsikt över Sundsvalls stad och hamninloppet. Här får ni hela planet för er själva och tack vare hissen som stannar utanför dörren bor ni riktigt bekvämt. Hemmet har ett generöst vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, köket är väl tilltaget och utsikten härifrån är något alldeles extra. Två sovrum med gott om plats för både sängar och förvaringsmöbler samt badrum med badkar och tvättmaskin. Genomgående bra standard och här är det bara att flytta in om så önskas. Eller sätt er egen prägel på en mycket fin grund. Föreningen är omtyckt och stabil. Utanför huset på entréplan finns en gemensam uteplats att använda och tittar ni runt på föreningens mark så ser ni hur välskött och ordnat allt är. Från gräsmattor till gångar. Tvättstuga finns nära i huset intill och förråd för cyklar finns också det ett stenkast bort. Lägenheten har 2 förråd varav ett är direkt utanför dörren på samma våning! Mer praktiskt och bekvämt blir det inte. I avgiften ingår både tv och Internet. Området är lugnt och charmen på Södermalm är det få ställen som slår. Ni har en kort promenad ner till centrum med butiker och restauranger och för den naturintresserade så har ni hela Södra Berget med skidspår och promenadvägar till ert förfogande en kort bit från hemmet. Varmt välkomna på visning!

Utgångspris

795 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se

2D - Södermalmsgatan 7 - Letterhead
3D - Södermalmsgatan 7 - Letterhead

Beskrivning

Hall/Entré Välkommen in! Här finns gott om plats för ytterkläder och skor. Laminatgolv samt målade väggar.
Kök med matplats Köket har gott om plats för matbord och vacker utsikt över centrum och hamninloppet. Här finns gott om plats för förvaring och stora bänkytor för matlagning. Fullstor kyl och frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin.
Vardagsrum Generöst vardagsrum med charmigt snedtak. Här finns gott om plats för soffgrupp. Laminatgolv.
Sovrum 1 Sovrum med plats för enkelt eller dubbelsäng. Laminatgolv och mönstrad tapet.
Sovrum 2 Sovrum med plats för enkelt eller dubbelsäng. Laminatgolv och mönstrad tapet.
Badrum Badrum med plastmatta och klinker. Badkar, WC, tvättmaskin samt handfat.

Lägenhet

Boarea 96,5 m2
Antal rum 3 rok
Våning 4 av 4
Hiss Ja

Balkong/uteplats Föreningen har gemensamma uteplatser. Uteplats för nr 7 finns i sydväst-läge i direkt anslutning till huset.

Adress Södermalmsgatan 7, 85235 Sundsvall
Område Södermalm
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 3,93275 %
Andel av årsavgift 3,93275 %

Förening

BRF Poppeln i Sundsvall är en äkta bostadsrättsförening med 34 lägenheter i Sundsvall. Föreningen bildades år 1989 och har fått betyget A för år 2017 . Föreningen innefattar adresserna Södermalmsgatan 2, 3, 5 och 7, Pilgränd 5 samt Gränsgatan 7. I föreningen finns gemensam tvättstuga belägen i källaren/soutterängplan i huset på Pilgränd 5. Tvättstugan har en ny maskinpark bestående av två tvättmaskiner, en stor torktumlare, torkskåp samt mangel. Föreningen har även soprum med sortering. Till lägenheten hör ett källarförråd, även det beläget i källaren/souterängplan i huset på Pilgränd 5.

Namn BRF Poppeln
ORG.NUMMER 789200-2515
FÖRENINGSFORM Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 34 st
Parkering 27st P-platser: 150 kr/månad. Har separat kö. Har strömuttag.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus

Ekonomi

Utgångspris 795 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 7 349 kr I avgiften ingår värme, vatten, Kabel-tv och Internet.

REPARATIONSFOND 1 239 kr

Driftkostnad ca 378 kr/mån med 2 personer i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 250 kr/mån
Försäkring ca 128 kr/mån
Kommentar driftkostnad Föreningen har gemensamhetsel och debiterar bostadsrättsinnehavaren efter verklig användning.

Södermalm

Varje stad med självaktning har ett Södermalm, så också Sundsvall. Det ligger söder om järnvägen och Stenstan (centrum), mellan Sidsjövägen och Grevebäcksparken[1]. Söder om Södermalm ligger Södra Stadsberget och österut, Östermalm, som är del av Skönsmon. Sallyhill ligger västerut och i sydvästlig riktning gränsar Sidsjön. I stadsdelen finns ett fåtal trähus kvar från tiden innan Sundsvallsbranden 1888. Södermalm gränsar mot skogen och erbjuder de boende många spår och stigar till följd av närheten till Sidsjöns och Södra bergets friluftsområden. Här finns också ett antal parker och grönområden såsom Östra parken, Södermalmsparken och Hantverkarparken.

Kommunikation Avstånd till centrum är cirka 1-3 km och restiden ungefär 5 minuter.
Närservice Här finns bland annat pizzeria, ICA nära, Statoil och ICA express.
Övrigt Vårdcentral och tandläkare Boende på Södermalm kan höra till olika vårdcentraler beroende på var på Södermalm du bor, till exempel Nacksta, Sidsjö, Centrum och Sundsvalls vårdcentraler. Du kan även själv göra ett aktivt val av vårdcentral. Om du som nyinflyttad till länet inte gör ett aktivt vårdval, listas du på den geografiskt närmaste vårdcentralen. Södermalmsborna tillhör Folktandvården Centrum Sundsvall. På Södermalm finns även ett flertal privattandläkare. Kontaktuppgifter finns på Hitta vård i Västernorrland. Äldreomsorg Servicehuset Allégården med pensionärsrestaurang. För träffpunkt se bostadsområdena Skönsmon eller Nacksta. Kultur, idrott och fritid Här är det nära till Sundsvalls centrums utbud och friluftsmöjligheter som exempelvis Himlabadet samt till friluftscentrum Södra Berget och Sidsjön med mera.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se