Södra Allén 40

Södermalm / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 3 rok
Boarea 74,4 m2
Våning 1 av 2
Balkong Ja
PARKERING Finns
BYGGNADSÅR 1959
Månadsavgift 5 028 kr
Utgångspris 1 495 000 kr eller bud

Optimalt planerad trea i eftertraktat område

Välkommen till denna ljusa trerummare belägen på bottenplan med en trevlig balkong i söderläge! Här möts du av en charmig och optimalt planerad trerummare med härlig rymd, stora fönster och bra förvaringsmöjligheter. Hemmet erbjuder ett fantastiskt ljusflöde i bostadens alla rum, ett vardagsrum med goda sociala ytor och utgång till den ljuvliga balkongen, ett väl tilltaget kök med utrymme för matplats samt en fullt utrustad maskinpark, allt du behöver för riktigt god matlagning! Ett helkaklat badrum med tvättmaskin för extra komfort, badrummet renoverades 2017. Detta är ett hem du bara längtar att få komma hem till. Utöver detta finns även två tilltagna sovrum att slå sig till ro i. Här bor du med endast några hundra meter till allt du kan tänkas behöva. Du når centrum i Sundsvall på endast 10 minuter promenad, där finner du diverse shopping, matbutiker, apotek, gym och restauranger. Perfekt belägen på Södermalm och roten av södra berget har du närhet till grönområde, motionsspår, skidbacke samt nöjeshallen Strike club. Närmaste kommunikation finner du endast 180m från bostaden, här går busslinje 3 som tar dig mot Sundsvall centrum på bara ett par minuter eller vidare mot Granloholm och Sidsjön. Välkommen på visning!

Utgångspris

1 495 000 kr

Kommande visningar

Mån 8 Mar Kl. 16:30 - 17:00

Ring mäklaren personligen för anmälan till denna visning


Beskrivning

Hall Vid entré i bostaden möts du av en stor, ljus och välkomnande hall med golvvärme som på ett praktiskt sätt öppnar upp mot de resterande rummen i bostaden. Här finns goda avhänings- och förvaringsmöjligheter i de stora garderoberna. Klinkergolv utrustad och ljusa ytskikt.
Kök Elegant kök med moderna inredningsdetaljer som inkluderar rostfritt, mörkt kakel och vita skåpsluckor, en tidsenlig inredning som alltid kommer hålla sig modern. Generösa arbetsytor och förvaring i över- och underskåp. Gedigen maskinpark som inkluderar spis, ugn, fläkt, micro samt diskmaskin. Generös yta för matgrupp om 2-4 personer vid rummets stora fönsterparti som vetter mot föreningens bakgård och härlig grönska.
Vardagsrum Väl tilltaget vardagsrum med slitstarkt parkettgolv och ljusa ytskikt. God plats för större soffgrupp men även en matplats om 4-6 personer. Här finner du utgången till bostadens underbara balkong i söderläge.
Sovrum 1 Väl tilltaget sovrum med trevligt ljusinsläpp från rummets stora fönsterparti, god plats för dubbelsäng och diverse möblemang. Slitstarkt laminatgolv och ljusa ytskikt. Generös förvaring i stor garderobslösning.
Sovrum 2 Generöst sovrum med slitstarkt laminatgolv och ljusa ytskikt, här ryms en större säng samt diverse möblemang. Trevligt ljusinsläpp från rummets stora fönsterparti.
Badrum Rymligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme som genomgående renoverades 2017. Badrummet är utrustad med duschhörna, kommod med god förvaring, spegel, eluttag, handfat och wc samt tvättmaskin.
Balkong Ljuvlig balkong i söderläge, här kan du njuta av härliga sommarkvällar i trevligt sällskap med en svalkande dryck.

Lägenhet

Boarea 74,4 m2
Antal rum 3 rok
Våning 1 av 2
Hiss Nej

Balkong/uteplats Stor balkong i söderläge, gemensam uteplats i föreningen att nyttja.

Adress Södra Allén 40, 85239 SUNDSVALL
Område Södermalm
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 5,42624 %
Andel av årsavgift 5,4264 %

Förening

Föreningen äger fastigheten Mursleven 14 med därpå uppförda 3 stycken byggnader. Byggnaderna är uppförda 1959 och ligger på Södra Allén 38, 40, 42 och 44. Allmänt Gjorda renoveringar: 2017 Målning av balkonger och utemiljö trädäck. 2015 Renovering av tvättstuga 2014 Entréer 2012 Värmecentral 2010 Trapphus 2005 Stambyte

Namn Brf Mursleven
ORG.NUMMER 789200-0287
FÖRENINGSFORM Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 16 st
Parkering 19 parkeringsplatser med el, 130Kr/mån. 2 gästparkeringar och 2 parkeringsplatser utan el. Det är ingen kö till parkeringsplats. Uppdaterad: 2021-02-06

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1959
VENTILATION Självdrag
Renoveringar Badrum renoverat 2017 Kök renoverat 2017 Lackade köksluckor 2021

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-02-21.
Energiprestanda 108 kWh per m2 och år

Ekonomi

Utgångspris 1 495 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 5 028 kr Inkl. Värme, VA. Obligatoriskt tillägg: Totalt 380 kr/mån. I den avgiften ingår: kabel-tv 102 kr/mån Bredband är indraget men ingår inte.

PANTSÄTTNING Bostadsrätten är pantsatt

Driftkostnad ca 428 kr/mån med 2 personer i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 278 kr/mån
Försäkring ca 150 kr/mån
Kommentar driftkostnad Gemensam el men egen mätare. Det tillkommer en mervärdesskatt på 38 kr/mån, det är en moms på elen som måste specas numera.

Södermalm

Varje stad med självaktning har ett Södermalm, så också Sundsvall. Det ligger söder om järnvägen och Stenstan (centrum), mellan Sidsjövägen och Grevebäcksparken[1]. Söder om Södermalm ligger Södra Stadsberget och österut, Östermalm, som är del av Skönsmon. Sallyhill ligger västerut och i sydvästlig riktning gränsar Sidsjön. I stadsdelen finns ett fåtal trähus kvar från tiden innan Sundsvallsbranden 1888. Södermalm gränsar mot skogen och erbjuder de boende många spår och stigar till följd av närheten till Sidsjöns och Södra bergets friluftsområden. Här finns också ett antal parker och grönområden såsom Östra parken, Södermalmsparken och Hantverkarparken.

Kommunikation Avstånd till centrum är cirka 1-3 km och restiden ungefär 5 minuter.
Närservice Här finns bland annat pizzeria, ICA nära, Statoil och ICA express.
Övrigt Vårdcentral och tandläkare Boende på Södermalm kan höra till olika vårdcentraler beroende på var på Södermalm du bor, till exempel Nacksta, Sidsjö, Centrum och Sundsvalls vårdcentraler. Du kan även själv göra ett aktivt val av vårdcentral. Om du som nyinflyttad till länet inte gör ett aktivt vårdval, listas du på den geografiskt närmaste vårdcentralen. Södermalmsborna tillhör Folktandvården Centrum Sundsvall. På Södermalm finns även ett flertal privattandläkare. Kontaktuppgifter finns på Hitta vård i Västernorrland. Äldreomsorg Servicehuset Allégården med pensionärsrestaurang. För träffpunkt se bostadsområdena Skönsmon eller Nacksta. Kultur, idrott och fritid Här är det nära till Sundsvalls centrums utbud och friluftsmöjligheter som exempelvis Himlabadet samt till friluftscentrum Södra Berget och Sidsjön med mera.