Härstavägen 12D

Skönsmon / Sundsvall

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 3 rok
Boarea 74 m2
Våning 2 av 3
Balkong Ja
Månadsavgift 5 030 kr
Utgångspris 975 000 kr eller bud

Hem med öppen planlösning.

Välkommen in till detta smakfullt ombyggda hem, som idag nyttjas som en kvadratsmart 3:a med en tilltalande öppen planlösning. Det är ett fantastiskt charmigt hem, som dessutom ligger på en gavel med ett rikligt ljusinsläpp och en balkong där man får en härlig kvällssol. Perfekta sällskapsytor med ett fint renoverat kök med tidlösa luckor och färgval. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum erbjuder ljus och rymd. Från fönstren har man dessutom en fin utsikt. Rymliga sovrum med plats för både sängar och förvaring. En stor hall med bra plats för kläder. För er som värdesätter kommunikationer, så går bussen precis utanför dörren. Här är det bara att flytta in - Välkommen hem till Härstavägen 12D

Utgångspris

975 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?Beskrivning

Hall Välkomnande hall med ljusa väggar. Öppnar upp fint till övriga hemmet. Bra med plats för ytterkläder och en garderob för extra förvaringsutrymme. Golv med marrakechmönster.
Sovrum 1 Ljust golv och ljusa väggar. Plats för både säng och skrivbord.
Sovrum 2 Ljust golv och ljusa väggar med fondvägg av vit panel. Stora garderober. Plats för dubbelsäng.
Badrum Ljus våtrumsmatta och ljusa väggar. Wc, handfat med spegelskåp och badkar.
Kök Köket i öppen planlösning mot vardagsrummet har en stilren inredning i grått med vitt kakel ovan arbetsytor. Spishäll och inbyggnadsugn. Micro, diskmaskin samt kyl och frys.
Vardagsrum Vardagsrummet har en öppen planlösning mot köket, med ett fint golv och ljusa väggar. Utgång till balkong i västerläge.

Lägenhet

Boarea 74 m2
Antal rum 3 rok
Våning 2 av 3
Hiss Nej

Adress Härstavägen 12D, 85461 Sundsvall
Område Skönsmon
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 2,51736 %
Andel av årsavgift 2,51736 %

Förening

HSBs BRF Östermon i Sundsvall är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades år 1960. Föreningen äger fastigheten Valsaren 1, byggd år 1957 i vilken man upplåter lägenheter och lokaler. I föreningen finns 52 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Det finns 18 garageplatser och 30 bilplatser med motorvärmare. Två tvättstugor med torkrum finns på Härstavägen 12. förråd och matkällarförråd finns.

Namn BRF Östermon
ORG.NUMMER 789200-2945
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 52 st
ANTAL LOKALER 2 st

Renoveringar 2021 Byte av portlås till alla ytterdörrar (Planerat/under arbete) 2020 Renovering av fasad (isolering, ny puts) 2019 Målning av delar av fasader och sockel. 2018 Målning källare på Härstavägen. 2018 Byte Radiatorventiler samt injustering av värme. 2018 Ordningställande av uteplats samt nyplanteringar av buskar och träd. 2017 Ny kulvert, målning källare Fridhemsgatan 61, målning takfot Fridhemsgatan & Härstavägen. 2016 Nya sophus. 2015 Nya fönster i trapphus och källare. 2015 Renovering av balkonger. 2014 3-glasfönster. 2012 Stambyte av köksstammar. 2011-2013 Säkerhetsdörrar, ommålning i trapphus. 1995 Stambyte badrum.

Parkering I föreningen finns 18 garage och 30 motorvärmarplatser som hyrs ut enligt kölista. 5 st i kö till mv-plats/parkering utan mv och 10 st som står i kö för garage. Mv-platser kostar 140 kr/mån, utan motorvärmare kostar 65 kr/mån. Garage kostar från 249 till 346 kr.

TV & INTERNET Bredband och tv avgift Bredband obligatorisk kostnad 150 Sek/Månad Föreningen har ett gruppavtal med Telenor 250/250mbg. Det finns möjlighet att öka bredden på sitt bredband kontakta då Telenor för mer information. TV ingår i avgiften Föreningen har gruppavtal med Tele2 med deras grundutbud. Önskas ett större kanalpaket så kontaktar man Tele2 för mer information.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Ekonomi

Utgångspris 975 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 5 030 kr Inkl. VA, kabel-tv grundutbud.

Pansättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift 1 190 kr

REPARATIONSFOND 1 239 kr

Driftkostnad ca 215 kr/mån med 3 personer i hushållet, fördelat enligt:
Försäkring ca 90 kr/mån
Övrigt ca 125 kr/mån
Kommentar driftkostnad övrigt avser obligatorisk internetanslutning.

Skönsmon

Skönsmon ligger mellan Södra Stadsberget och Sundsvallsfjärden. I öster gränsar stadsdelen till Kubikenborg, i väster till Östermalm. Enstaka hus från äldre tider finns kvar i stadsdelen, men den dominerande bebyggelsen är flerfamiljshus (låghus) och mindre villor från 1950-talet och framåt. Visuellt domineras stadsbilden av stadsdelens enda 12-våningshus. Ett omtyckt bostadsområde med närhet till slalombackar och längdskidspår, elljusspår och utsikt över bron och Sundsvallsfjärden.

Kommunikation Avstånd till centrum är cirka 1,5-3 km och restiden ungefär 10 min.
Närservice Här finns bland annat ICA Nära Kubiken, Postombud, restaurang, konditori med café, kiosk. brandstation. Vårdcentralen Skönsmon, Äldreboendet Almedalen och Mitthems plusboende Skönsmohuset med café och Träffpunkt samt aktiviteter för äldre.
Övrigt Här finns Skönsmon fritidsgård, bibliotek, Kubikenborgs idrottsplats och Kubenbadet, restauranger och pizzerior, Skönsmohuset med hobbylokaler, snickeri, vävstuga, biljard, uthyrningslokaler, Södra bergets friluftscentrum, Sundsvalls slalombacke, skid- och motionsspår med mera.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?