Volmstavägen 6

Njurunda / Sundsvall

TYP 1-plansvilla
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 123 m2
Biarea 30 m2
TOMTAREA 560 m2
BYGGNADSÅR 2017
Driftkostnad ca 2 650 kr/mån
Utgångspris 2 995 000 kr eller bud

Härlig familjevilla med lantligt läge men nära stan

Nu finns ett härligt hem till salu på Volmstavägen 6. Här möts det bästa av två världar. Ni bor med kort avstånd från både skolor, förskolor, Njurunda centrum och även Sundsvalls centrum men med ett otroligt lugnt och lantligt läge med naturen som granne. Här slår ni er ned ute på altanen efter en lång arbetsdag och känner lugnet. Här får ni vidare generösa gemensamhetsytor både inne och ute, 4 sovrum och ett stort badrum och en gästtoalett. Kök med social öppen planlösningen. Garagebyggnaden består av två garage och två förråd och delas med grannen där Volmstavägen 6 har en garageplats och ett varmförrådsutrymme som går att bygga om till kontor eller liknande om så önskas. Huset stod färdigt 2018 och här har ni ett bekvämt boende med genomgående golvvärme via luft/vatten-värmepump. Fiber indraget och här är det bara att flytta in och börja leva. Tomten är plan och här finns verkligen plats för sommarens lekar och spel. Området är lantligt men ni når enkelt E:4an och når Sundsvall centrum under 15 minuter. Njurundabommen med snart färdigbyggt tågstation, mataffär och pizzeria når ni på några minuter med bil. Varmt välkomna på visning!

Utgångspris

2 995 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se

Fastighetskarta

Beskrivning

Hall Välkommen in! Hall med plats för ytterkläder och skor. Praktiskt klinkergolv och ljusa väggar. Vidare sträcker sig ett enhetligt laminatgolv genom bostaden. I hela hemmet är det vattenburen golvvärme.
Kök med matplats Generöst kök från Marbodal med gott om plats för matbord. Goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Induktionshäll, ugn, inbyggd mikro samt fullstor kyl och frys.
Vardagsrum Vardagsrummet är stort och här finns plats för hela familjen. Vill man går det även här att inreda med en större matplats och det finns gott om plats för soffa. Härifrån tar vi oss också vidare ut på den generösa altanen.
Sovrum 1 Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns gott om förvaring i garderob.
Sovrum 2 Sovrum som går att dela av till två sovrum om så önskas. Gott om plats för förvaringsmöbler.
Sovrum 3 Sovrum med plats för enkel eller dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter i garderober.
Sovrum 4/Kontor Något mindre rum som idag används som kontor men utan problem kan användas som gästrum/sovrum.
Badrum Badrum med kakel och klinker. Badkar, kommod med handfat, WC. Fiberoptik i taket ger en mysig "stjärnhimmel".
Gäst-WC I direkt anslutning till hallen finns en gäst-WC med kakel och klinker.
Tvättstuga Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp. Här finns också frånluftvärmepumpen.
Uteplats Härligt altandäck med gott om plats för utemöbler.
Parkering Garage med plats för 1-bil. Gott om plats för parkering utanför garaget på uppfarten.

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 123 m2
Biarea 30 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 5 varav 4 sovrum
Byggnadsår 2017

Byggnadssätt

Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Fasad Trä
Tak Tegel
Utv. plåtarbete Plåt
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftvärmepump
Ventilation Självdrag
Renoveringar Fiber indraget.

Tomt

Tomttyp Plan trädgårdstomt
Tomtarea 560 m2
Övrigt Plan trädgårdstomt med plats för lekar och spel. Idag arrenderar även ägaren lite extra tomt på husets baksida för att få mer plats att nyttja.

Fastighet

Fastighetsbeteckning Häljum 17:8
Upplåtelseform Friköpt
Adress Volmstavägen 6, 86294 Njurunda
Område Njurunda
Kommun Sundsvall
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Häljum GA:3 ändamål: Vägar, Grönområden, Elledningar och/eller belysning, Samfällighet: Sundsvall Häljum S:9
Planbestämmelser Detaljplan

Ekonomi

Utgångspris 2 995 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 1 605 000 kr, varav byggnad 1 435 000 kr
Värdeår 2017

Pantbrev 2 st, totalt 2 250 000 kr

Driftkostnad 31 782 kr/år fördelat enligt:
Uppvärmning 17 400 kr/år
Vatten & avlopp 7 992 kr/år
Väg/Samfällighet 150 kr/år
Renhållning 1 926 kr/år
Försäkring 4 314 kr/år

Nätbolag E.ON
Elleverantör Tibber
Elförbrukning 13 500 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Länsförsäkringar

Njurunda

Njurunda socken i Medelpad ingår sedan 1974 i Sundsvalls kommun och motsvarar från 2016 Njurunda distrikt. Socknens areal är 336,70 kvadratkilometer, varav 301,70 land. År 2000 fanns här 13 471 invånare. Tätorterna Svartvik, Kvissleby, Essvik, Juniskär, Skottsund, Dingersjö och Stockvik samt tätorten och kyrkbyn Njurundabommen med sockenkyrkan Njurunda kyrka ligger i socknen. Njurunda socken har medeltida ursprung i Medelpad som ända in på 1400-talet var en en del av Hälsingland. 1680 utbröts Galtströms församling som 1868 återgick i denna församling. 1853 utbröts Svartviks församling som 1906 återgick i denna församling. Vid kommunreformen 1862 övergick socknens ansvar för de kyrkliga frågorna till Njurunda församling och för de borgerliga frågorna bildades Njurunda landskommun. Landskommunen uppgick 1974 i Sundvalls kommun. 1 januari 2016 inrättades distriktet Njurunda, med samma omfattning som församlingen hade 1999/2000. Socknen har tillhört fögderier, tingslag och domsagor enligt vad som beskrivs i artikeln Medelpad. De indelta båtsmännen tillhörde Första Norrlands andradels båtsmanskompani. Njurunda socken ligger söder om Sundsvall vid kusten och Ljungans mynning i Svartviksfjärden och kring sjöarna Öjen och Armsjön i söder. Socknen har dalgångsbygd vid vattendragen och sjöarna och däromkring skogsbygd. Administrativt centrum med bland annat skolor och annan samhällsservice är Kvissleby. Nivrenaskolan som är en stor högstadieskola ligger i Kvissleby. Övriga centralorter: Nolby samt Njurundabommen. Ett mindre affärscentrum ligger vid Njurundabommen i direkt anslutning till E4 passagen över Ljungan. Europaväg 4 passerar, på en sträcka av ca 23 km, genom socknen i nord-sydlig riktning från Bredsand i norr till Armsjön på gränsen mot Hälsingland i söder. Vid kusten finns många betydande industrisamhällen, särskilt i norr där en betydande del av Sundsvallstraktens träindustriområde har haft sina historiska rötter. I socknens östra del ligger Björköns halvö samt längst ute i havet Brämön. Inom socknen finns bl.a. följande större industrisamhällen och lastageplatser: Stockvik, Svartvik, Nolby, Essvik samt Nyhamn. Klampenborg var historisk en lastageplats, men är numera naturreservat. Längst i norr, på gränsen mot Skönsmons socken ligger Bredsand. Vid kusten ligger Galtströms bruk, som numera är musealt, med anor från 1600-talet. Fiskelägen som Lörudden och Junibodsand fungerar numer mest som sommarbostadsområden. Vid Ljungans utlopp i Bottenhavet var i slutet av 1800-talet och ett sekel framåt centrum för massa och sågverksindustri med Svartvik, Essvik och Nyhamn som stora anläggningar. En större kemisk industri, Akzo Nobel, finns också inom Njurundas hank och stör. I anslutning till Kvissleby ligger Nolbykullen med skidbacke som drivs av Nolby Alpina SK. Här genomförs årligen tävlingar på internationell nivå. I området finns också en ishall som är hemvisten för Njurunda SK, klubben som fostrat spelare som Fredrik Modin och Henrik Zetterberg.

Kommunikation Goda bussförbindelser till Sundsvall
Närservice Skola, förskola, affärer och all tänkbar service i närområden

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se