Kommande hem

Armsjövägen 111

Njurunda / Sundsvall

TYP 1½-plansvilla
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 177 m2
TOMTAREA 1 279 m2
BYGGNADSÅR 1996
Driftkostnad ca 3 480 kr/mån

Har du drömt om att kunna vakna varje morgon och kunna ta ett morgondopp ett stenkast från hemmet? Nu kan du sluta drömma, välkommen till Armsjövägen 111! Huset disponeras enligt 7 rum varav 5 sovrum och en övervåning med stora sociala ytor. Rymligt, isolerat varmgarage samt uppfart med plats för flertalet bilar. Med en smart planlösning och genomgående hög standard med ljusa materialval, bor du här i en öppen atmosfär med fönster som erbjuder magnifik utsikt över Armsjön samt generös uteplats i bästa solläge. Välkomnande entré med plats för avhängning. Hemmets badrum erbjuder en riktig yasuragi-spakänsla med bastu samt installerad golvvärme. dusch, kommod, wc samt badkar finns också. Hemmet erbjuder även fem välplanerade sovrum med gott om förvaring i klädkammare samt garderober. Öppen planlösning mellan kök och matrum vilket skapar goda sociala ytor. Matrummet är i symbios med köket och har plats för matbord samt en kamin som skapar en härlig mysfaktor. Huset har en mycket luftig atmosfär tack vare det härliga ljusinflödet genom hela bostaden. Från vardagsrummet når man den rymliga inglasade altanen med bästa solläget och plats för hela familjen! På bostadens övervåning finner du två sovrum samt en magnifik utsikt från stora fönster, här kan man med enkelhet sätta upp en vägg ifall behovet av ett extra sovrum finns. Här finns det även ett badrum samt klädkammare. Tomten är grönskande och lummig samt ligger i ett bra läge. Ett stenkast från huset ligger den vackra stranden intill Armsjön, vilket är en sjö i Nordanstigs kommun och Sundsvalls kommun på gränsen mellan Medelpad och Hälsingland som ingår i Ljungan-Gnarpsåns kustområde. Sjön ligger cirka 20 km söder om Sundsvall nära Bottenhavskusten. Sjön är 20 meter djup, har en yta på 13,5 kvadratkilometer och befinner sig 64 meter över havet. Vid provfiske har bland annat abborre, braxen, gädda och löja fångats i sjön. Där du trivs, där är ditt hem. Välkommen hem till Armsjövägen 111.Beskrivning

Hall Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter, plats för förvaring i skåp.
Sovrum 1 Sovrum med plats för dubbelsäng. Mörkt golv och mörka väggar.
Kök Rymligt och socialt kök med gott om plats för matlagning med nära och kära. Diskmaskin,ugn, micro, spis, fläkt samt spishäll.
Matrum Matrum med kamin samt social planlösning mot köket.
Badrum 1 Mysigt badrum med riktig spa känsla, bastu, badkar, förvaringskommod samt en tvättstuga i anslutning till badrummet.
Inglasad altan Stor inglasad altan med bra solläge. Här finns det plats för hela familjen samt nära och kära.
Sovrum 2 Mindre sovrum med plats för säng samt förvaring.
Sovrum 3 Mindre sovrum med bra förvaringslösning i garderob.
ÖVERVÅNING
Vardagsrum Stort socialt vardagsrum med öppen planlösning. Plats för soffa samt tv och tv-bänk. Härlig utsikt över Armsjön.
Balkong Balkong med heltäckningsmatta samt plats för mindre möblemang.
Sovrum 4 Sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord, här finns det även plats för skrivbord.
Sovrum 5 Sovrum med plats för säng samt skrivbord.
Toalett 2 Kaklat, ljus toalett med kommod, handfat samt WC.

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 177 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 7 varav 5 sovrum
Byggnadsår 1996

Byggnadssätt

Grundläggning Betongplatta
Bjälklag Trä
Fasad Trä
Tak Plåt
Fönster 3-glas
Uppvärmning Direktverkande el + Luftvärmepump
Ventilation Självdrag
Renoveringar 3-glasfönster är installerade, vindsutrymmet är tilläggsisolerat med lösull. Värmepump (luft-luft) är installerad. Elpanna för vattenburen golvvärme i tvättstuga och det varmbonade uterummet som har hållits svalare till största delen av vinterhalvåret. Målat husknutar 2020 Staketräcke till Altan 2021 Sovrum nere 2021 Sovrum och vardagsrum uppe 2018 Toa och klädkammare uppe 2021 Badrum nere 2020 Ny torktumlare och ny varmvattenberedare 2019. Nya vattenledningar 2019 Tvättmaskin 2020.

Tomt

Tomtarea 1 279 m2

Fastighet

Fastighetsbeteckning Västbo 2:28
Upplåtelseform Friköpt
Adress Armsjövägen 111, 86295 Njurunda
Område Njurunda
Kommun Sundsvall
Vatten/Avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Västbo GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Västbo GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Västbo GA:4 ändamål: Grönområden, Garage och/eller parkering, Bad- och/eller båtanläggning
Planbestämmelser Byggnadsplan

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2016-05-13.
Energiförbrukning 62 kWh per m2 (Atemp) och år

Ekonomi

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2021 1 995 000 kr, varav byggnad 1 724 000 kr
Värdeår 1996

Pantbrev 8 st, totalt 1 655 000 kr

Driftkostnad 41 800 kr/år fördelat enligt:
Elkostnad 28 641 kr/år
Vatten & avlopp 1 000 kr/år
Sotning 306 kr/år
Väg/Samfällighet 2 500 kr/år
Renhållning 2 633 kr/år
Försäkring 6 720 kr/år

Nätbolag E.ON
Elleverantör Mälarenergi
Elförbrukning 18 584 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Länsförsäkringar

Fastighetsavgift/skatt 8 524 kr/år

Njurunda

Njurunda socken i Medelpad ingår sedan 1974 i Sundsvalls kommun och motsvarar från 2016 Njurunda distrikt. Socknens areal är 336,70 kvadratkilometer, varav 301,70 land. År 2000 fanns här 13 471 invånare. Tätorterna Svartvik, Kvissleby, Essvik, Juniskär, Skottsund, Dingersjö och Stockvik samt tätorten och kyrkbyn Njurundabommen med sockenkyrkan Njurunda kyrka ligger i socknen. Njurunda socken har medeltida ursprung i Medelpad som ända in på 1400-talet var en en del av Hälsingland. 1680 utbröts Galtströms församling som 1868 återgick i denna församling. 1853 utbröts Svartviks församling som 1906 återgick i denna församling. Vid kommunreformen 1862 övergick socknens ansvar för de kyrkliga frågorna till Njurunda församling och för de borgerliga frågorna bildades Njurunda landskommun. Landskommunen uppgick 1974 i Sundvalls kommun. 1 januari 2016 inrättades distriktet Njurunda, med samma omfattning som församlingen hade 1999/2000. Socknen har tillhört fögderier, tingslag och domsagor enligt vad som beskrivs i artikeln Medelpad. De indelta båtsmännen tillhörde Första Norrlands andradels båtsmanskompani. Njurunda socken ligger söder om Sundsvall vid kusten och Ljungans mynning i Svartviksfjärden och kring sjöarna Öjen och Armsjön i söder. Socknen har dalgångsbygd vid vattendragen och sjöarna och däromkring skogsbygd. Administrativt centrum med bland annat skolor och annan samhällsservice är Kvissleby. Nivrenaskolan som är en stor högstadieskola ligger i Kvissleby. Övriga centralorter: Nolby samt Njurundabommen. Ett mindre affärscentrum ligger vid Njurundabommen i direkt anslutning till E4 passagen över Ljungan. Europaväg 4 passerar, på en sträcka av ca 23 km, genom socknen i nord-sydlig riktning från Bredsand i norr till Armsjön på gränsen mot Hälsingland i söder. Vid kusten finns många betydande industrisamhällen, särskilt i norr där en betydande del av Sundsvallstraktens träindustriområde har haft sina historiska rötter. I socknens östra del ligger Björköns halvö samt längst ute i havet Brämön. Inom socknen finns bl.a. följande större industrisamhällen och lastageplatser: Stockvik, Svartvik, Nolby, Essvik samt Nyhamn. Klampenborg var historisk en lastageplats, men är numera naturreservat. Längst i norr, på gränsen mot Skönsmons socken ligger Bredsand. Vid kusten ligger Galtströms bruk, som numera är musealt, med anor från 1600-talet. Fiskelägen som Lörudden och Junibodsand fungerar numer mest som sommarbostadsområden. Vid Ljungans utlopp i Bottenhavet var i slutet av 1800-talet och ett sekel framåt centrum för massa och sågverksindustri med Svartvik, Essvik och Nyhamn som stora anläggningar. En större kemisk industri, Akzo Nobel, finns också inom Njurundas hank och stör. I anslutning till Kvissleby ligger Nolbykullen med skidbacke som drivs av Nolby Alpina SK. Här genomförs årligen tävlingar på internationell nivå. I området finns också en ishall som är hemvisten för Njurunda SK, klubben som fostrat spelare som Fredrik Modin och Henrik Zetterberg.

Kommunikation Goda bussförbindelser till Sundsvall
Närservice Skola, förskola, affärer och all tänkbar service i närområden