Ållerviken 141

Njurunda / Sundsvall

Typ Tomt
Utgångspris 495 000 kr eller bud
Tomtarea 2207 m2
Upplåtelseform Friköpt
Fastighetsbeteckning Juni 44:6

Stor naturtomt i Ållerviken med närhet till havet.

Tröttnat på att leta efter det perfekta hemmet? Nu finns det möjlighet att förvärva denna trevliga tomt om 2 207 kvm och skapa er egen dröm. Tomten ligger vackert nära havet och har stora möjligheter oavsett om tanken är att bosätta sig permanent eller skapa sig ett härligt sommarboende. Här bor ni med naturen som granne samtidigt som resan in till centrala Sundsvall inte är lång. Tomten ingår i ett kommunalt verksamhetsområde för kommunalt vatten och avlopp. Med största sannolikhet kommer området vara anslutet till kommunalt vatten och avlopp runt år 2023. Tomten ligger idag utanför detaljplan men området kan komma att detaljplaneras i och med utbyggnad av kommunalt VA. Ta en tur och titta på tomten, Hoomes skyltar finns på plats!

Utgångspris

495 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?Byggnad

Upplåtelseform Friköpt
Areakälla taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea 2207 m2
Areakälla taxeringsinformation

Fastighet

Fastighetsbeteckning Juni 44:6
Upplåtelseform Friköpt
Adress Ållerviken 141, 86296 Njurunda
Område Njurunda
Kommun Sundsvall
Vatten/Avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Juni GA:11, Samfällighet: Sundsvall Juni S:14 Avtalsservitut Kraftledning Avtalsservitut Vatten- Och Avloppsledning Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 22-IM1-72/2918.1 Last: Avtalsservitut: Vatten-Och Avloppsledning, 2281IM-02/18678.1

Ekonomi

Utgångspris 495 000 kr eller bud

Taxeringskod 210, Småhusenhet, tomtmark

Pantbrev 1 st, totalt 200 000 kr

Fastighetsavgift/skatt 2 660 kr/år

Njurunda

Njurunda socken i Medelpad ingår sedan 1974 i Sundsvalls kommun och motsvarar från 2016 Njurunda distrikt. Socknens areal är 336,70 kvadratkilometer, varav 301,70 land. År 2000 fanns här 13 471 invånare. Tätorterna Svartvik, Kvissleby, Essvik, Juniskär, Skottsund, Dingersjö och Stockvik samt tätorten och kyrkbyn Njurundabommen med sockenkyrkan Njurunda kyrka ligger i socknen. Njurunda socken har medeltida ursprung i Medelpad som ända in på 1400-talet var en en del av Hälsingland. 1680 utbröts Galtströms församling som 1868 återgick i denna församling. 1853 utbröts Svartviks församling som 1906 återgick i denna församling. Vid kommunreformen 1862 övergick socknens ansvar för de kyrkliga frågorna till Njurunda församling och för de borgerliga frågorna bildades Njurunda landskommun. Landskommunen uppgick 1974 i Sundvalls kommun. 1 januari 2016 inrättades distriktet Njurunda, med samma omfattning som församlingen hade 1999/2000. Socknen har tillhört fögderier, tingslag och domsagor enligt vad som beskrivs i artikeln Medelpad. De indelta båtsmännen tillhörde Första Norrlands andradels båtsmanskompani. Njurunda socken ligger söder om Sundsvall vid kusten och Ljungans mynning i Svartviksfjärden och kring sjöarna Öjen och Armsjön i söder. Socknen har dalgångsbygd vid vattendragen och sjöarna och däromkring skogsbygd. Administrativt centrum med bland annat skolor och annan samhällsservice är Kvissleby. Nivrenaskolan som är en stor högstadieskola ligger i Kvissleby. Övriga centralorter: Nolby samt Njurundabommen. Ett mindre affärscentrum ligger vid Njurundabommen i direkt anslutning till E4 passagen över Ljungan. Europaväg 4 passerar, på en sträcka av ca 23 km, genom socknen i nord-sydlig riktning från Bredsand i norr till Armsjön på gränsen mot Hälsingland i söder. Vid kusten finns många betydande industrisamhällen, särskilt i norr där en betydande del av Sundsvallstraktens träindustriområde har haft sina historiska rötter. I socknens östra del ligger Björköns halvö samt längst ute i havet Brämön. Inom socknen finns bl.a. följande större industrisamhällen och lastageplatser: Stockvik, Svartvik, Nolby, Essvik samt Nyhamn. Klampenborg var historisk en lastageplats, men är numera naturreservat. Längst i norr, på gränsen mot Skönsmons socken ligger Bredsand. Vid kusten ligger Galtströms bruk, som numera är musealt, med anor från 1600-talet. Fiskelägen som Lörudden och Junibodsand fungerar numer mest som sommarbostadsområden. Vid Ljungans utlopp i Bottenhavet var i slutet av 1800-talet och ett sekel framåt centrum för massa och sågverksindustri med Svartvik, Essvik och Nyhamn som stora anläggningar. En större kemisk industri, Akzo Nobel, finns också inom Njurundas hank och stör. I anslutning till Kvissleby ligger Nolbykullen med skidbacke som drivs av Nolby Alpina SK. Här genomförs årligen tävlingar på internationell nivå. I området finns också en ishall som är hemvisten för Njurunda SK, klubben som fostrat spelare som Fredrik Modin och Henrik Zetterberg.

Kommunikation Goda bussförbindelser till Sundsvall
Närservice Skola, förskola, affärer och all tänkbar service i närområden

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?