Skönsbergsvägen 31A

Nedre Haga / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 4 rok
Boarea 128 m2
Våning 3 av 3
Balkong Ja
PARKERING Finns
BYGGNADSÅR 1969-70
Månadsavgift 8 125 kr
Utgångspris 1 850 000 kr eller bud

Lägenhet på 128kvm i eftertraktade Nedre Haga med 180° utsikt över Sundsvall!

Hemmet är en välplanerade 4:a med inglasad balkong, som enkelt går att göra om till en 5:a om så önskas! Bostaden präglas av ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare gavelläget med fönsterpartier i tre väderstreck som låter ljuset flöda in i den öppna och social planlösningen mellan kök och vardagsrum! Bostaden är utrustad med ett rymligt badrum samt en gästtoalett. Köket erbjuder vita snickerier, gedigen och funktionell maskinpark som underlättar vardagen samt goda arbetsytorna som skapar ett kök perfekt för god matlagning. Från köket tar du dig smidigt ut till hemmets inglasade balkong där du kan njuta av eftermiddags och kvällssol. Ljust och helkaklat badrum med badkar och tvättmaskin. Hemmet disponeras idag som en 4 rok med tre bra sovrum, men för den som är i behov att ett extra sovrum kan man återställa matsalsdelen till ett sovrum, som det var innan renovering. Detta hem och den utsikten som erbjuds är något som måste upplevas på plats. Denna stadsdel är även optimal för den som är friluftsintresserad. Direkt då man kliver ut från hemmet finner man trevliga promenadsträckor som leder en upp emot Norra berget som erbjuder ett flertal utsiktsplatser med fantastiska vyer över Sundsvall. Norra berget erbjuder även allt från aktivitetsdagar, lekparker, restaurang Grankotten, Café Gesällen, Vandrarhem och trevliga grönområden. I anslutning till Norra berget finner man även ett elljusspår som också under vintertid disponeras som skidspår. Elljusspåret leder dig vidare mot Baldershovs idrottsanläggning. Kommunikationen i området är mycket bra, via en kortare promenad från bostaden finner man busshållplatser där busslinje 84 passerar som tar än runtom Haga och mot Sundsvalls stadskärna. Du når även busslinje 2 via en kortare promenad från hemmet, denna busslinje tar dig vidare emot Sundsvalls stadskärna eller till Birsta shoppingområde och även vidare mot Ljustadalen. Där du trivs. Där är ditt hem. Du är varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare om du finner intresse av denna bostad!

Utgångspris

1 850 000 kr

Kommande visningar


Låt mig hjälpa dig
skonsbergsv 31_hall

Beskrivning

Hall Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter, garderober med skjutdörrar. Genom garderoben når du extra utrymme för förvaring, detta utrymme har vissa lägenheter med samma planlöning valt att disponera som en walk in closet.
Vardagsrum Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp, plats för soffa samt soffbord och tv. Efter renoveringen som gjordes så är planlösningen öppen och social mellan vardagsrummet, matsalen och allrummet. Det är ett genomgående parkettgolv med oljevax i denna öppna och sociala del av hemmet. Vitmålade väggar.
Sovrum 1 Sovrum med plats för säng, sängbord, samt förvaring.
Sovrum 2 Sovrum med plats för säng, sängbord, samt garderob.
Sovrum 3 Master bedroom, sovrum med plats för säng, sängbord, samt förvaring. Plats för bänk med tv.
Matsal Perfekt utrymme för större matsalsmöblering. Malsalen har disponeras av tidigare ägare som det fjärde sovrummet. Men efter renovering så tog man bort en vägg och en del av den andra väggen för att få en öppen och social planlösning. Om behovet finns för ett till sovrum så kan man återställa detta till ett sovrum. Genomgående parkettgolv med oljevax i denna öppna och sociala del av hemmet. Vitmålade väggar.
Allrum Detta utrymme disponeras idag som en loungedel med fåtöljer. Gediget ljusinsläpp från de tre stora fönsterpartiterna. Genomgående parkettgolv med oljevax i denna öppna och sociala del av hemmet. Vitmålade väggar.
Badrum Badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet med golvvärme. Badrummet är utrustat med badkar, tvättmaskin, wc, handfat med förvaring och spegelskåp med förvaring.
Gästtoalett Gästtoalett med wc och handfat som smidigt nås via hallen.
Kök Ljust och trevligt kök med fina fönsterpartier som ger ett bra ljusinsläpp. Köket är rymligt och har generösa arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Från köket når du den inglasade balkongen.

Lägenhet

Boarea 128 m2
Antal rum 4 rok
Våning 3 av 3
Hiss Nej

Parkering Föreningen har 97 motorvärmarplatser i garage (300:-/månad) med separat kö. I backen mellan Skönsbergsvägen 25 A-B och garaget finns ett antal parkeringsplatser. Där är de tillåtet att parkera i högst 24 timmar. I första är dessa platser till för besökare, men boende som inte har garageplats får också parkera där under högst 24 timmar. Alla som har garageplats ska i första hand använda den för att ge besökare goda möjligheter att använda parkeringen i backen enligt ovan. Alla har rätt att lämna/hämta passagerare samt lasta/lossa gods vid sin port under högst 15 min.

Adress Skönsbergsvägen 31A, 85645 SUNDSVALL
Område Nedre Haga
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 1,2605 %
Andel av årsavgift 1,2605 %

Förening

1970 byggdes HSB brf Skutan. Föreningens 132 lägenheter har ett mycket bra läge med utsikt över Sundsvalls hamninlopp och det nya brofästet. Närhet till dagis, bussförbindelse, matvaruaffär, restaurang och med gångavstånd till stan. Bastu finns på Skönsbergsvägen 29A. Bastun bokas på anslagstavlan utanför bastun. Tvättstugor med flexykey bokningssystem, finns på Skönsbergsvägen 25, 29 och 31. I mitten av föreningsområdet finns en återvinningsstation för hushållssopor i underjordsbehållare och grovsopsbod.

Namn BRF Skutan
ORG.NUMMER 7892002564
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 132 st
EKONOMI & FÖRÄNDRING Styrelsen beslutade att höja månadsavgiften med 2% för 2021. Styrelsen avser att i fortsättningen höja månadsavgiften med 2% varje år. Motivering till höjning: Vatten, sophämtning och försäkringar blir dyrare samt att föreningen fortsätter med underhållsåtgärder.

Renoveringar Föreningen arbetar efter en 30-årig underhållsplan och en utvecklingsplan för föreningen. 2011 Stambyte och badrumsrenovering, takbyte 2014 Ventilationsaggregat 2015 Fönsterbyte, byte tvättutrustning, avtal med Q-park, översyn av utemiljö. 2016 Besiktning av balkongplattor, införande av kodlås entrédörrar, arbete med ventilation. 2017 Ny och bredare gångbana 2018 Nya lägenhetsdörrar/säkerhetsdörrar samt nytt porttelefonsystem. 2018 Filmning av föreningens horisontella stammar från källargolv och ut till kommunens anslutning. 2019 Byta av köksstammar i lgh i marknivå. 2020 - Helrenovering av tvättstugan i 31B. Kommande: 2021 - Byte av hissar i Skbv 31 C-D, renovering av tvättstuga, ytskick och maskinutrustning vid behov samt övernattningsrum. 2022 - Renovering av tvättstuga, ytskikt och maskinutrustning vid behov samt byte av plattvärmareväxlare. 2025 - Byte av dräneringsledning samt byte av 5 st. termostatventiler.

Parkering Föreningen har 97 motorvärmarplatser i garage (300:-/månad) med separat kö. I backen mellan Skönsbergsvägen 25 A-B och garaget finns ett antal parkeringsplatser. Där är de tillåtet att parkera i högst 24 timmar. I första är dessa platser till för besökare, men boende som inte har garageplats får också parkera där under högst 24 timmar. Alla som har garageplats ska i första hand använda den för att ge besökare goda möjligheter att använda parkeringen i backen enligt ovan. Alla har rätt att lämna/hämta passagerare samt lasta/lossa gods vid sin port under högst 15 min. 2021-06-11 var det 6 stycken i kö för garageplats.

TV & INTERNET Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal för bredband och ip-telefoni med Bredbandsbolaget. Som bostadsrättshavare har du därmed en förmånlig möjlighet att ta del av 100 Mbit bredband och endast betala dina samtalskostnader när du nyttjar IP-telefonin. Bredbandsbolaget når du på 0770-777 000. Föreningen har tecknat ett avtal med ComHem, där grundutbudet ingår. Du kan själv välja att komplettera med de kanaler du önskar. Du når ComHem på 0771- 55 00 00.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1969-70
VENTILATION Mekanisk (endast frånluft). Godkänd 2019-02-14
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-02-14.
Energiprestanda 107 kWh per m2 och år

Ekonomi

Utgångspris 1 850 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 8 125 kr Inkl. Värme, VA, sophantering, kabel-tv, bredband samt bostadsrättstillägg.

Pansättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift 1 190 kr

REPARATIONSFOND 61 kr

Nedre Haga

Haga är en stadsdel i Sundsvall som ligger nordost om stadskärnan. Stadsdelen har stor del villa- och parhusbebyggelse. Den är attraktiv, och bostadspriserna är därför bland de högsta i Sundsvall. Haga har åtskilliga skolor inom sina gränser. Den kommunala Hagaskolan är en f-9-skola som innehåller alla klasser från förskoleklass till och med årskurs 9. I stadsdelen ligger även en del friskolor, exempelvis Mimerskolan (med musik- och idrottsprofil), den idrottsinriktade Prolympia.

Kommunikation Goda förbindelser och en busstur mot centrum tar bara några minuter.
Närservice Här finns bland annat bensinmack, restauranger och pizzerior, bageri, café och mataffären Coop Nära.
Övrigt Idrottsmässigt finns tillgång till både motionsstigar och elljusspår, även Baldershovs idrottsplats där bland annat ishockeyplan och tennisbanor finns att tillgå. Det är nära till Skönsberg fritidsgård, Haga idrottshall vid Hagaskola och Balderhovs friidrottsanläggning, samt fotbollsplaner.