Skönsbergsvägen 27B

Nedre Haga / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 3 rok
Boarea 80 m2
Våning 1 av 2
Balkong Ja
PARKERING Finns
BYGGNADSÅR 1969-1970
Månadsavgift 5 425 kr
Utgångspris 1 450 000 kr eller bud

Optimalt planerad trerummare i populärt område

Välkommen till denna hemtrevliga trea med moderna materialval som får dig att längta hem! Köket kännetecknas av smakfulla färg- och materialval, gott om arbetsytor för matlagning samt detaljer för största möjliga trivsamhet. Här finns rejält med förvaringsmöjligheter i skåp och luckor, plats för matbord samt utgång till inglasad balkong med utsikt som vetter mot föreningens lugna innergård. Badrummet med helkaklade väggar och klinkergolv sedan stambytet och utrustad med tvättmaskin, torktumlare för extra komfort samt en praktiskt arbetsbänk. Vardagsrummet är ljust och lätt möblerad med direkt anslutning mot hemmets kök som ligger i en praktiskt genomgångsplanlösning. Bostaden erbjuder två generösa sovrum, ett med utrymme för dubbelsäng och generös förvaring i stor garderobslösning och vidare ett sovrum, perfekt som barnrum eller kontor, trevligt ljusflöde i båda sovrummen. God förvaring återfinns löpande i bostaden i garderobslösningar samt i klädkammare som återfinns i hallen. I Nedre Haga bor ni med närhet till allt som du kan tänkas att behöva. Endast 50 m från bostaden finner du restaurangen Marco Polo och inom promenadavstånd når du matbutik, bageri, frisörsalong, vårdcentral, folktandvården samt dagis för-, grund, högstadie-, och gymnasieskola. Du når Sundsvalls stadskärna på endast 15 minuter promenad från ytterdörren. För den friluftsintresserad så är denna stadsdel optimal. I direkt anslutning till bostaden finner du trevliga promenadstigar mot Norra berget som utöver sin fantastiska utkiksplats erbjuder allt från konserter till trevliga aktivitetsdagar, lekpark samt trevligt grönområde. I anslutning till Norra berget finner du också ett elljusspår som också under vintertid disponeras som skidspår. Elljusspåret leder dig vidare mot Baldershovs idrottsanläggning. Kommunikationerna är mycket bra i området då du finner närmaste busshållplats endast 50m från bostaden. Här går busslinje 1, 4, 5 & 120 som tar dig mot stadskärnan, Alnö, Granloholm, stadskärnan eller mot Birsta shoppingområde och vidare mot Ljustadalen samt Timrå. Varmt välkommen på visning!

Budgivning pågår
Hur budgivningen visas på vår webb bestäms av säljaren i överenskommelse med mäklaren. Läs mer om budgivning här.

Högsta bud

1 505 000 kr

Utgångspris: 1 450 000 kr
Bud Inkom Budgivare
1 505 000 kr 30/11 18:05 2
1 450 000 kr 30/11 11:51 1

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-360 04 09 felix.krantz@hoomemakleri.se


Beskrivning

Hall Inbjudande hall med genomgående parkettgolv i hela bostaden, ljusa ytskikt och goda förvarings- samt avhängingsmöjligheter i garderober, klädkammare samt på klädhängare intill entrédörren.
Kök Trevligt arbetskök med stora arbetsytor på arbetsbänk, kaklad vägg vid stänkyta och förvaring i över samt underskåp. Komplett maskinpark som inkluderar kyl, frys, mikrovågsugn, ugn, spishäll samt köksfläkt. Generöst utrymme för matbord om 4-6 stolsplatser, här nås även hemmets rymliga inglasade balkong.
Vardagsrum Tilltaget vardagsrum med direkt anslutning till hallen samt köket, goda inredningsmöjligheter med utrymme för större soffgrupp samt diverse inredningsdetaljer. Trevligt ljusflöde från rummets stora fönsterparti.
Sovrum 1 Stort sovrum med plats för dubbelsäng, god förvaring i stor PAX-garderob, fint ljusflöde från rummets stora fönsterparti.
Sovrum 2 Rymligt sovrum, perfekt som barnrum eller hemmakontor, utrymme för större säng, skrivbord och diverse möblemang. Ligger i anslutning till en stor klädkammare som återfinns i hallen, här kan du förvara årets alla plagg.
Badrum Helkaklade väggar och klinkergolv, väl utrustad med tvättmaskin och torktumlare, god förvaring i spegelskåp samt kommod, handfat och WC samt duschhörna. Här finns även en praktisk arbetsbänk.
Balkong Stor inglasad balkong med utrymme för utemöblemang och yta till sociala tillställningar.

Lägenhet

Boarea 80 m2
Antal rum 3 rok
Våning 1 av 2
Hiss Nej

Adress Skönsbergsvägen 27B, 85645 SUNDSVALL
Område Nedre Haga
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 0,84034 %
Andel av årsavgift 0,84034 %

Förening

1970 byggdes HSB brf Skutan. Föreningens 132 lägenheter har ett mycket bra läge med utsikt över Sundsvalls hamninlopp och det nya brofästet. Närhet till dagis, bussförbindelse, matvaruaffär, restaurang och med gångavstånd till stan. Bastu finns på Skönsbergsvägen 29A. Bastun bokas på anslagstavlan utanför bastun. Tvättstugor med flexykey bokningssystem, finns på Skönsbergsvägen 25, 29 och 31. I mitten av föreningsområdet finns en återvinningsstation för hushållssopor i underjordsbehållare och grovsopsbod.

Namn BRF Skutan
ORG.NUMMER 7892002564
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 132 st
EKONOMI & FÖRÄNDRING Styrelsen beslutade att höja månadsavgiften med 2% för 2021. Styrelsen avser att i fortsättningen höja månadsavgiften med 2% varje år. Motivering till höjning: Vatten, sophämtning och försäkringar blir dyrare samt att föreningen fortsätter med underhållsåtgärder.

Renoveringar Föreningen arbetar efter en 30-årig underhållsplan och en utvecklingsplan för föreningen. 2011 Stambyte och badrumsrenovering, takbyte 2014 Ventilationsaggregat 2015 Fönsterbyte, byte tvättutrustning, avtal med Q-park, översyn av utemiljö. 2016 Besiktning av balkongplattor, införande av kodlås entrédörrar, arbete med ventilation. 2017 Ny och bredare gångbana 2018 Nya lägenhetsdörrar/säkerhetsdörrar samt nytt porttelefonsystem. 2018 Filmning av föreningens horisontella stammar från källargolv och ut till kommunens anslutning. 2019 Byta av köksstammar i lgh i marknivå. 2020 - Helrenovering av tvättstugan i 31B. Kommande: 2021 - Byte av hissar i Skbv 31 C-D, renovering av tvättstuga, ytskick och maskinutrustning vid behov samt övernattningsrum. 2022 - Renovering av tvättstuga, ytskikt och maskinutrustning vid behov samt byte av plattvärmareväxlare. 2025 - Byte av dräneringsledning samt byte av 5 st. termostatventiler.

Parkering Föreningen har 98 motorvärmarplatser i garage (300:-/månad) med separat kö. I backen mellan Skönsbergsvägen 25 A-B och garaget finns ett antal parkeringsplatser. Där är de tillåtet att parkera i högst 24 timmar. I första är dessa platser till för besökare, men boende som inte har garageplats får också parkera där under högst 24 timmar. Alla som har garageplats ska i första hand använda den för att ge besökare goda möjligheter att använda parkeringen i backen enligt ovan. Alla har rätt att lämna/hämta passagerare samt lasta/lossa gods vid sin port under högst 15 min. 2021-10-26 var det 2st i kö för garageplats.

TV & INTERNET Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal för bredband och ip-telefoni med Telenor. Som bostadsrättshavare har du därmed en förmånlig möjlighet att ta del av 250 Mbit bredband och endast betala dina samtalskostnader när du nyttjar IP-telefonin. För TV har föreningen tecknat ett avtal med ComHem där grundutbudet ingår. Du kan själv välja att komplettera med de kanaler du önskar mot en tilläggskostnad.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1969-1970
VENTILATION Mekanisk (endast frånluft). Godkänd 2019-02-14
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga faciliteter Till bostaden finns ett källarförråd om cirka 3-4 kvm.

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-02-14.
Energiprestanda 107 kWh per m2 och år

Ekonomi

Utgångspris 1 450 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 5 425 kr inkl. värme, VA, sophantering, TV (grundutbud), bredband (250 Mbit) samt bostadsrättstillägg

Pansättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift 1 190 kr

REPARATIONSFOND 70 kr

Driftkostnad ca 500 kr/mån med 2 personer i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 300 kr/mån
Försäkring ca 200 kr/mån

Nedre Haga

Haga är en stadsdel i Sundsvall som ligger nordost om stadskärnan. Stadsdelen har stor del villa- och parhusbebyggelse. Den är attraktiv, och bostadspriserna är därför bland de högsta i Sundsvall. Haga har åtskilliga skolor inom sina gränser. Den kommunala Hagaskolan är en f-9-skola som innehåller alla klasser från förskoleklass till och med årskurs 9. I stadsdelen ligger även en del friskolor, exempelvis Mimerskolan (med musik- och idrottsprofil), den idrottsinriktade Prolympia.

Kommunikation Goda förbindelser och en busstur mot centrum tar bara några minuter.
Närservice Här finns bland annat bensinmack, restauranger och pizzerior, bageri, café och mataffären Coop Nära.
Övrigt Idrottsmässigt finns tillgång till både motionsstigar och elljusspår, även Baldershovs idrottsplats där bland annat ishockeyplan och tennisbanor finns att tillgå. Det är nära till Skönsberg fritidsgård, Haga idrottshall vid Hagaskola och Balderhovs friidrottsanläggning, samt fotbollsplaner.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-360 04 09 felix.krantz@hoomemakleri.se