Riddargatan 5 A

Nedre Haga / Sundsvall

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 3 rok
Boarea 82 m2
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
BYGGNADSÅR 1966
Månadsavgift 4 772 kr
Utgångspris 1 295 000 kr eller bud

Generös 3:a högt upp i huset med hiss!

Äntligen blir det ett ledigt hem på Riddargatan i ett av husen med hiss! Hela bostaden är ljus och här har ni en fantastisk utsikt över Sundsvalls hamninlopp. De 82 kvadratmeterna är väldisponerade med generöst vardagsrum, två stora sovrum och ett kök med goda arbetsytor och plats för matbord. Otroligt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Den inglasade balkongen med utsikt mot innergården gör att bostaden känns ännu större och här går det att njuta från tidig vår till sen höst. Hemmet har också en gäst-WC samt ett duschrum med toalett. Perfekt när man har gäster på besök. Föreningen är populär och stabil och har en föreningslokal och övernattningsrum som går att hyra. Här bor ni med närhet till både natur och centrum. På kort avstånd finns Norra Berget med vackra strövområden och från bostaden är det nära till både mataffär, vårdcentral, restauranger och förskola. Ni har också nära till busshållplats med flera busslinjer att välja på. Varmt välkomna på visning!

Utgångspris

1 295 000 kr

Kommande visningar

Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se


Beskrivning

Hall Välkommen in! Hall med goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober.
Kök Kök som genomgått lite förbättringar runt 2012 med ny bänkskiva och handtag. Goda arbetsytor och bra med förvaring. Häll, fläkt, hel kyl och mindre frys och ugn. Stor plats för matbord för upp till 6 personer. Från köket har vi också utgång till balkongen med vacker utsikt mot föreningens innergård.
Vardagsrum Generöst vardagsrum med härligt ljusinsläpp och utsikt över Sundsvalls hamninlopp. Här finns god plats för sittgrupp. Parkettgolv.
Sovrum 1 Sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Ljusa färgval.
Sovrum 2 Även detta sovrum har god plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler.
Duschrum Duschrum med kakel och klinker. WC, dusch, handfat med samt tvättmaskin. Anpassat för att kunna ta sig in med tex rullator.
Gäst-WC WC med kaklat golv och väv på väggarna. WC, handfat samt spegelskåp.

Lägenhet

Boarea 82 m2
Antal rum 3 rok
Våning 5 av 5
Hiss Ja. I hissen trycker ni på våning 4.

Balkong/uteplats Härlig inglasad balkong med härlig utsikt mot innergården. Balkongen ligger mot syd-väst så här kan ni njuta av solens strålar under största delen av dagen. God plats för utemöbler. Balkongen är också anpassad för att enkelt kunna ta sig ut med rullator eller rullstol.

Adress Riddargatan 5 A, 85645 Sundsvall
Område Nedre Haga
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 0,7821 %

Förening

Föreningen består av 8 byggnader, byggd år 1966 som består av 128 lägenheter med bostadsrätt och 17 lokaler med hyresrätt. Lägenhetsfördelning: 1 rok: 17 st 2 rok: 11 st 3 rok: 80 st 5 rok: 20 st Det finns två gemensamma tvättstugor med torktumlare och torkskåp. Fina gemensamma uteplatser med grillmöjligheter. Gemensamma utrymmen: Cykelrum, föreningslokal, Riddarsalen. Sophus med källsortering. Gästlägenhet för upp till 6 personer, pentry dusch och WC.

Namn BRF Sadeln
ORG.NUMMER 789200-5435
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 128 st
ANTAL LOKALER 17 st

EKONOMI & FÖRÄNDRING Föreningen har en god ekonomi och planerade åtgärder för de närmaste åren kan genomföras utan avgiftshöjningar.

Renoveringar Digitala våningsregister 2018, så småningom ska tvättstuga kunna bokas via våningsregistertavlorna i entréerna eller via dator, ”padda” eller smartphone/Iphone Byte av entrédörrar 2018 Byte av regler- och avstängningsventiler på värmesystemet 2018. Arbetet genomförs 2018-2019 Byte låssystem 2018 Byte lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar 2018 Relining avloppsstammar 2017 - 2018 Sker löpande Utemiljö rabatter, buskar,häckar mm 2017 - 2018 Renovering av tvättstuga 2016 Lekplatsbesiktning 2016 Ny besiktning 2018 Underhållsbesiktning 2016 - 2017 Ny besiktning 2018 Målning trapphus 2019 Diskussion om ev uteplatser till föreningens 1:or.

Parkering Föreningen har 100 garageplatser som de hyr ut för 300 kr/månad och 9 motorvärmarplatser som de hyr ut för 175 kr/månad. Vid området tillämpas i övrigt 3 timmar med p-skiva. Alla boende i föreningen tilldelas två tillstånd som gör att man får parkera i 24 timmar på dessa platser.

TV & INTERNET Bredband via Telenor är upphandlat via föreningen och läggs på avgiften varje måndag.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Renoveringar Se bifogad årsredovisning.
Övriga faciliteter Till bostaden hör två förråd. Ett källarförråd och ett vindsförråd.

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-05-26.
Energiprestanda 123 kWh per m2 och år
Energiförbrukning 143 kWh per m2 (Atemp) och år

Ekonomi

Utgångspris 1 295 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 4 772 kr Ink, värme, vatten. Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg på 150 kr/mån för balkongtillägg samt 239 kr/mån för internet och kabel-tv.

Pansättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift 1 183 kr

Driftkostnad ca 680 kr/mån med 1 person i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 90 kr/mån
Försäkring ca 201 kr/mån
Övrigt ca 389 kr/mån
Kommentar driftkostnad Föreningen har gemensamhet-el och för närvarande debiteras nuvarande ägare med ca 90 kr/månad. Elen läses av justeras utefter verklig användning. Posten övrigt innefattar föreningens obligatoriska balkongtillägg som debiteras varje månad. Försäkringskostnaden är en schablon då säljaren är ett dödsbo och uträknad utefter liknande bostäder. Övrigt avser de obligatoriska tilläggen som tillkommer på varje avgiftsavi.

Nedre Haga

Haga är en stadsdel i Sundsvall som ligger nordost om stadskärnan. Stadsdelen har stor del villa- och parhusbebyggelse. Den är attraktiv, och bostadspriserna är därför bland de högsta i Sundsvall. Haga har åtskilliga skolor inom sina gränser. Den kommunala Hagaskolan är en f-9-skola som innehåller alla klasser från förskoleklass till och med årskurs 9. I stadsdelen ligger även en del friskolor, exempelvis Mimerskolan (med musik- och idrottsprofil), den idrottsinriktade Prolympia.

Kommunikation Goda förbindelser och en busstur mot centrum tar bara några minuter.
Närservice Här finns bland annat bensinmack, restauranger och pizzerior, bageri, café och mataffären Coop Nära.
Övrigt Idrottsmässigt finns tillgång till både motionsstigar och elljusspår, även Baldershovs idrottsplats där bland annat ishockeyplan och tennisbanor finns att tillgå. Det är nära till Skönsberg fritidsgård, Haga idrottshall vid Hagaskola och Balderhovs friidrottsanläggning, samt fotbollsplaner.
Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se