Nackstavägen 52A

Nacksta / Sundsvall

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 2 rok
Boarea 65 m2
Våning 1 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
BYGGNADSÅR 1972
Månadsavgift 4 582 kr
Utgångspris 350 000 kr eller bud

Generös välplanerad 2:a på entréplan med reparationsfond på 24 000 kr!

Nu finns det ett trivsamt hem på Nackstavägen 52 A som väntar på nya ägare. När jag kliver in slås jag över hur välplanerad bostadens 65 kvm är. Här behöver ni inte kompromissa utan får både stora umgängesytor i vardagsrum och kök samtidigt som sovrummet har en bra storlek med goda förvaringsmöjligheter. Här finns också en härlig inglasad balkong med utsikt över en av föreningens lekplatser. Duschrummet är stambytt och renoverat med kakel, klinker samt utrustat med mysig golvvärme och praktisk handdukstork. Det finns även ett badkar till badrummet om den som köper önskar ha badkar samt att det är förberett för tvättmaskin med både avlopp- och el-dragning. Det finns hela 24 301 kr i reparationsfond så vill ni renovera så finns det att använda. Bostaden ligger på praktiskt på entréplan så här slipper ni både trappor och hiss. Förråd finns i källaren. Området är lugnt med närhet till naturen med fina promenadmöjligheter. Ett stenkast ifrån bostaden finns lekplats för de yngre. Föreningen vidare har ett snickeri, fritidslokal, övernattningslägenhet och en bred fritidsverksamhet med aktiviteter för alla åldrar. I området finns det närhet till ett affärscentrum med en mängd olika affärer. Välkommen på visning!

Utgångspris

350 000 kr

Kommande visningar

Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se


Beskrivning

Hall Välkommen in! Generös hall med god plats för ytterkläder och skor. Här finns goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Ljusa väggar samt plastmatta.
Vardagsrum Ljust och generöst vardagsrum med goda umgängesytor och utan insyn. Här finns plats för både familj och vänner att tillbringa tid tillsammans. Ljusa väggar samt parkettgolv.
Kök med matplats Köket har goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Hel kyl och frys, spis med häll och ugn samt diskmaskin. Köket är ljust med ett fönsterparti mot den inglasade balkongen som har utsikt över gården och lekparken. Ljusa väggar samt plastmatta.
Sovrum Generöst sovrum med plats för dubbelsäng. Goda förvaringsmöjligheter i walk in closet. Ljusa väggar samt plastmatta på golvet.
Duschrum Helkaklat duschrum ifrån 2016-2017 när föreningen utförde stamrenovering. Här finns gott om plats och förberett avlopp och el för tvättmaskin. Dusch, vägghängd WC samt kommod med handfat och spegelskåp. Vita kakelplattor samt svarta klinkerplattor på golvet. Golvvärme. Badkar finns som tillhör badrummet.

Lägenhet

Boarea 65 m2
Antal rum 2 rok
Våning 1 av 7
Hiss Ja

Balkong/uteplats Generös inglasad balkong med plats för utemöbler. Utsikt över innergården och lekplatsen.

Adress Nackstavägen 52A, 85352 Sundsvall
Område Nacksta
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 0,1397 %
Andel av årsavgift 0,1397 %

Förening

Brf Rågen byggdes 1971 - 1974 och består av 673 lägenheter. Föreningen ligger väster om Sundsvall i Nacksta på adress Nackstavägen 28-54. HSB Södra Norrland sköter ekonomisk- och teknisk förvaltning ,ett troget samarbete som pågått många år. Brf Rågen ligger nära en skön natur med många möjligheter till promenader i skog och mark.I området finns flera lekplatser placerade vid gångvägarna på ovansidan av varje husrad. Det finns även en boulebana, utegym och en konstgräsplan i området. Brf Rågen har också en fritidsverksamhet med aktiviteter för alla åldrar. I området finns det närhet till ett affärscentrum med en mängd olika affärer. Varje år arrangeras några olika evenemang Rågen dagen, midsommar och en surströmmingskväll. Detta är dagar då medlemmar samlas och har det trevligt över en bit mat och musik. Vilka arrangeras i ett tält som föreningen har låtit köpa in och som förvaltas av fritidskommittén. Tältet står uppställt på somrarna och kan hyras om man vill ha en privat fest eller liknande, Annars är det öppet för boende att använda. För att hyra det tar man kontakt med ansvariga för uthyrning av festlokalen/tältet. Bostadsrättstillägg är ett komplement till fastighetsförsäkringen. Brf Rågen har tecknat ett bostadsrättstillägg för samtliga boende. Tillägget reglerar underhållsansvar enligt föreningens stadgar och ersätter även egen bekostade fasta inredning. Alla bör dock ha en kompletterande hemförsäkring. Detta är ett komplement till hemförsäkring. På Nackstavägen 42A hittar du Rågens fina uthyrningslägenhet med uteplats. Priset är 200 kr/dygn. Snickarverkstaden finns på Nackstavägen 50A. Keramik/vävstuga, hus nr 48 A. Fritidslokal finns på Nackstavägen 52 i lokalen finns ett kök och rum med bord och stolar. Till lägenheten tillhör ett källarförråd. Cykelrum-Källare-Skyddsrum. Tvättstugorna är utrustade med 2 maskiner, torktumlare, centrifug, torkskåp och mangel. Grovtvättstuga för t.ex mattvätt finns på Nackstav 38 en grovtvättstuga med 2 stora maskiner, 1 stor tumlare och torkskåp. Pergolas/Grillplatser har alla boende tillgång till. Återvinningscentraler som finns i början på varje huslänga. Lekplatser finns i föreningen.

Namn BRF Rågen HSB
ORG.NUMMER 789200-5914
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 673 st
Renoveringar UTFÖRDA 2018-2019 Cylinderbyte samtliga dörrar 2018 Byggande av miljöhus för grovsopor 2018 Förnyande av träd och buskar 2018 Uppgradering av ljusarmatur i garage 2016-2019 Stambyte och badrumsrenovering 2015 Elinstallationer 2015-2017 Renovering tvättstugor 2013 Upprustning av lekparker 2013 Kollektivt bredband 2013 Asfaltering och nya vattenmätare 2009 Byte av hissar Fönsterbyte KOMMANDE 2020-2022 Hissåtgärder, balkongåtgärder målning

Parkering Motorvärmarplats, kostnad 150 kr/mån + el. Separat kö. Garage 270 kr/mån. Separat kö (ca 95 st i kö). Garage, motorvärmarplats, husvagnsparkering uthyres via HSB . För att slippa gå till motorvärmarstolpen så har föreningen anslutit sig till en tjänst som gör att den enskilde boenden kan fjärrstyra sin motorvärmarplats. Samt se sin lägenhets elförbrukning. Allt du behöver är en dator, och en garage/däck plats för fjärrstyrning.

TV & INTERNET brf Rågen har ett Gruppanslutnings avtal med Bredbandsbolaget i detta avtal ingår Bredband 250/100 + IP-telefoni. Tv-utbudet via ComHem (grundutbudet ingår i månadsavgiften via det vanliga antennuttaget. Finns både analoga och digitala kanaler.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter juridisk person som köpare

MARK OBS! Föreningen tillåter Juridisk person i allmänhet men man bör kontrollera med föreningen från fall till fall.

BYGGNAD

Byggnadsår 1972

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-03-05.
Energiprestanda 136 kWh per m2 och år
Energiförbrukning 155 kWh per m2 (Atemp) och år

Ekonomi

Utgångspris 350 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 4 582 kr Ink värme, vatten, internet, kabel-TV.

Pansättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift 1 183 kr

REPARATIONSFOND 24 301 kr

Driftkostnad ca 108 kr/mån med 1 person i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 108 kr/mån
Kommentar driftkostnad Föreningen har gemensamhet-el och för närvarande debiteras nuvarande ägare med ca 108 kr/månad. Elen läses av justeras utefter verklig användning.

Nacksta

Cirka 2 km från Sundsvalls stadskärna ligger Nacksta, med anor från järnåldern som är ursprunget till stadsdelen. Intill ligger något mer centralt, Sallyhill och Midälva. Här finns all tänkbar service som skola, dagis, vårdcentral, tandläkare, ICA Kvantum, Coop, nöjeshall med restaurang, Friskis & Svettis, Fyndlagret och fotbollsplan. Det finns ett Plusboende för de som är över 50 år samtidigt som man satsar mycket på inriktad ungdomsverksamhet. Promenadavstånd till grönområden och cykelväg till city. Mycket goda kommunikationer.

Kommunikation Bussförbindelserna är goda och det tar bara några minuter om du åker med stadsbussarna
Närservice Här finns flera större mataffärer, spontanidrottsplats, utomhusbad och vårdcentral.
Övrigt Här finns grundskola och förskola. Kultur, idrott och fritid Nära till skog och natur med elljusspår. Det finns ett trevligt utebad och en park ska skapas i området med aktivitetsytor. Nacksta har promenad och cykelavstånd till Sundsvalls centrum med idrottshallar och fotbollsplaner.
Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se