Nackstavägen 28A

Nacksta / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 2 rok
Boarea 66 m2
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Månadsavgift 4 862 kr
Utgångspris 350 000 kr eller bud

Social och härlig 2:a med ljusinsläpp från 2 väderstreck!

Välkommen att ta hissen upp till en rymlig och härlig 2:a på fjärde våningen i Nacksta! Här möts du av en lägenhet där alla större renoveringar är genomförda, badrummet är stambytt med golvvärme, duschrummet är ljust och nyrenoverat av föreningen och har kakel/klinker. Köket är i gott skick och har gott om skåp för förvaring samt spis, fläkt och hel kyl samt frys. Lägenheten har en helt insynsskyddad balkong i sydost läge vilket bjuder in till mysiga kvällar i eftermiddagssolen! Här kan man se hur solen går ner på kvällen och kanske vill man njuta av kvällsfikat på balkongen och beundra solnedgången. Solen passerar som starkast lagom till middagstid vilket är bra för den som vill vistas på sin balkong utan att det blir allt för varmt. För att kunna sätta sin egen prägel på lägenheten finns det en inre reparationsfond på hela 5979 kronor vilket ger en bra skjuts för eventuella renoveringar. Välkommen att boka in dig på visning eller kontakta mig vid frågor eller funderingar kring lägenheten! Välkommen hem till Nackstavägen 28A!

Utgångspris

350 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?


Vardagsrum
Vardagsrum/hall
Sovrum
Badrum
Mäklarbild
Kök
Kök
Vardagsrum
Balkong
Områdesbild
Områdesbild

Beskrivning

Vardagsrum Här har vi ett stort rymligt vardagsrum med plats för antingen soffa och matbord eller större garderober om man önskar det. Vardagsrummet erbjuder även ett härligt ljusinsläpp från flera väderstreck.
Hall Hall med platsbyggda garderober samt avhängningsmöjligheter.
Sovrum Sovrum med stora fönster utan insyn, även för stor säng samt garderob.
Kök Kök med gott om luckor för förvaring, samt helstor kyl och frys.
Badrum Ljust och fräscht badrum som är stambytt 2018, kakel och klinkers. Golvvärme
Balkong Helt insynsskyddad inglasad balkong i sydost läge.

Lägenhet

Boarea 66 m2
Antal rum 2 rok
Våning 4 av 6
Hiss Ja

Balkong/uteplats Information om solläge är enligt mäklarens beräkningar, inget ansvar tas vid eventuella fel.

Adress Nackstavägen 28A, 85352 SUNDSVALL
Område Nacksta
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 0,14635 %
Andel av årsavgift 0,14635 %

Förening

Brf Rågen byggdes 1971 - 1974 och består av 673 lägenheter. Föreningen ligger väster om Sundsvall i Nacksta på adress Nackstavägen 28-54. HSB Södra Norrland sköter ekonomisk- och teknisk förvaltning ,ett troget samarbete som pågått många år. Brf Rågen ligger nära en skön natur med många möjligheter till promenader i skog och mark.I området finns flera lekplatser placerade vid gångvägarna på ovansidan av varje husrad. Det finns även en boulebana, utegym och en konstgräsplan i området. Brf Rågen har också en fritidsverksamhet med aktiviteter för alla åldrar. I området finns det närhet till ett affärscentrum med en mängd olika affärer. Varje år arrangeras några olika evenemang Rågen dagen, midsommar och en surströmmingskväll. Detta är dagar då medlemmar samlas och har det trevligt över en bit mat och musik. Vilka arrangeras i ett tält som föreningen har låtit köpa in och som förvaltas av fritidskommittén. Tältet står uppställt på somrarna och kan hyras om man vill ha en privat fest eller liknande, Annars är det öppet för boende att använda. För att hyra det tar man kontakt med ansvariga för uthyrning av festlokalen/tältet. Bostadsrättstillägg är ett komplement till fastighetsförsäkringen. Brf Rågen har tecknat ett bostadsrättstillägg för samtliga boende. Tillägget reglerar underhållsansvar enligt föreningens stadgar och ersätter även egen bekostade fasta inredning. Alla bör dock ha en kompletterande hemförsäkring. Detta är ett komplement till hemförsäkring. På Nackstavägen 42A hittar du Rågens fina uthyrningslägenhet med uteplats. Priset är 200 kr/dygn. Snickarverkstaden finns på Nackstavägen 50A. Keramik/vävstuga, hus nr 48 A. Fritidslokal finns på Nackstavägen 52 i lokalen finns ett kök och rum med bord och stolar. Till lägenheten tillhör ett källarförråd. Cykelrum-Källare-Skyddsrum. Tvättstugorna är utrustade med 2 maskiner, torktumlare, centrifug, torkskåp och mangel. Grovtvättstuga för t.ex mattvätt finns på Nackstav 38 en grovtvättstuga med 2 stora maskiner, 1 stor tumlare och torkskåp. Pergolas/Grillplatser har alla boende tillgång till. Återvinningscentraler som finns i början på varje huslänga. Lekplatser finns i föreningen.

Namn BRF Rågen HSB
ORG.NUMMER 789200-5914
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 673 st
Renoveringar UTFÖRDA 2018-2019 Cylinderbyte samtliga dörrar 2018 Byggande av miljöhus för grovsopor 2018 Förnyande av träd och buskar 2018 Uppgradering av ljusarmatur i garage 2016-2019 Stambyte och badrumsrenovering 2015 Elinstallationer 2015-2017 Renovering tvättstugor 2013 Upprustning av lekparker 2013 Kollektivt bredband 2013 Asfaltering och nya vattenmätare 2009 Byte av hissar Fönsterbyte KOMMANDE 2020-2022 Hissåtgärder, balkongåtgärder målning

Parkering Motorvärmarplats, kostnad 150 kr/mån + el. Separat kö. (2021-04-09, 10 i kö) Garage 270 kr/mån. Separat kö (ca 95 st i kö). Garage, motorvärmarplats, husvagnsparkering uthyres via HSB . För att slippa gå till motorvärmarstolpen så har föreningen anslutit sig till en tjänst som gör att den enskilde boenden kan fjärrstyra sin motorvärmarplats. Samt se sin lägenhets elförbrukning. Allt du behöver är en dator, och en garage/däck plats för fjärrstyrning.

TV & INTERNET brf Rågen har ett Gruppanslutnings avtal med Bredbandsbolaget i detta avtal ingår Bredband 250/100 + IP-telefoni. Tv-utbudet via ComHem (grundutbudet ingår i månadsavgiften via det vanliga antennuttaget. Finns både analoga och digitala kanaler.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter juridisk person som köpare

MARK OBS! Föreningen tillåter Juridisk person i allmänhet men man bör kontrollera med föreningen från fall till fall.

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Ekonomi

Utgångspris 350 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 4 862 kr I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg 108 :- Obligatoriskt tillägg bredband 125 :- (4987 :-) Bostadsrättstillägg är ett komplement till fastighetsförsäkringen. Brf Rågen har tecknat ett bostadsrättstillägg för samtliga boende. Tillägget reglerar underhållsansvar enligt föreningens stadgar och ersätter även egen bekostade fasta inredning.

Pansättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift 1 190 kr

REPARATIONSFOND 5 979 kr

Driftkostnad ca 321 kr/mån fördelat enligt:
Elkostnad ca 196 kr/mån
Övrigt ca 125 kr/mån
Kommentar driftkostnad Övrigt avser obligatorisk avgift bredband, El debiteras av föreningen enligt avläsning. brf Rågen har ett Gruppanslutnings avtal med Bredbandsbolaget i detta avtal ingår Bredband 250/100 + IP-telefoni. Tv-utbudet via ComHem (grundutbudet ingår i månadsavgiften via det vanliga antennuttaget. Finns både analoga och digitala kanaler.

Nacksta

Cirka 2 km från Sundsvalls stadskärna ligger Nacksta, med anor från järnåldern som är ursprunget till stadsdelen. Intill ligger något mer centralt, Sallyhill och Midälva. Här finns all tänkbar service som skola, dagis, vårdcentral, tandläkare, ICA Kvantum, Coop, nöjeshall med restaurang, Friskis & Svettis, Fyndlagret och fotbollsplan. Det finns ett Plusboende för de som är över 50 år samtidigt som man satsar mycket på inriktad ungdomsverksamhet. Promenadavstånd till grönområden och cykelväg till city. Mycket goda kommunikationer.

Kommunikation Bussförbindelserna är goda och det tar bara några minuter om du åker med stadsbussarna
Närservice Här finns flera större mataffärer, spontanidrottsplats, utomhusbad och vårdcentral.
Övrigt Här finns grundskola och förskola. Kultur, idrott och fritid Nära till skog och natur med elljusspår. Det finns ett trevligt utebad och en park ska skapas i området med aktivitetsytor. Nacksta har promenad och cykelavstånd till Sundsvalls centrum med idrottshallar och fotbollsplaner.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?