Storgatan 72B

Centrum-Stenstaden / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 3 rok
Boarea 75 m2
Våning 1 av 3
BYGGNADSÅR 1945
Månadsavgift 4 529 kr
Utgångspris 1 395 000 kr eller bud

Toppfräsch trerummare i populärt område!

Nu har du chansen att förvärva denna otroligt stilfulla trea om 75 välplanerade kvadratmeter endast en halvtrappa upp. Här bor du i ett modernt hem utöver det vanliga med välkomnande öppen planlösning och nyproduktionsstandard. Hela hemmet har påkostade och stilrena materialval samt ytskikt såsom mässingsdetaljer och fiskbensparkett. Hemmets inbjudande kök och vardagsrum har stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och rymd till hela lägenheten. Stilrent kök med inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, spis, kyl och frys i rostfritt utförande och som dessutom erbjuder god arbetsyta samt förvaring. Intill köket och hallen återfinns ett rymligt matrum som även kan göras om till ett sovrum. Här nås även hemmets franska balkong. I det rofyllda sovrummet har du gott om plats för dubbelsäng, sängmöbler och generös förvaring i stor garderobslösning. Vidare har lägenheten helkaklat badrum utrustat med duschhörna, vit kommod med förvaring samt tvättmaskin. Här bor du i den välskötta föreningen Liljan nr 6 som innefattar 26 lägenheter fördelat på ett flerbostadshus med byggår från 1945. Föreningen har en god ekonomi och sköter sin fastighet med bästa omsorg. Löpande renoveringar har skett av fastigheten och de följer idag en 30-årig underhållsplan. Större renoveringar såsom stambyte, balkonger, elstammar, fasad samt tak har utförts mellan slutet av 90-talet till dagens datum, se exakta datum i senaste årsredovisningen. I föreningen finns hobbyrum, cykelförråd samt konferensrum att nyttja, det finns även en härlig uteplats i anslutning till Selångersån att nyttja. Den ekonomiska förvaltningen sker av SBC. Hemmet är härligt belägen i närhet till härliga parkmiljöer och flerbostadshus från 50-talet, trevliga promenadstråk längs med Selångersån som besmyckad med pilträd och ljuvlig vegetation. Här bor med härlig bekvämlighet och närhet till allt, i direkt anslutning till bostaden har du två pizzerior, Mittuniversitetet, Sundsvalls äventyrsbad Himlabadet och gym med 24/7 öppet. 10 minuter promenad från bostaden når du Sundsvalls centrum, här finns shopping, restauranger, bank, apotek, matbutik, uteliv, m.fl. Från bostaden finner du även för, grund- och gymnasieskolor med bara 5 minuter promenad från lägenheten. Kommunikationen är optimal i området då du endast 150 meter från bostaden finner närmaste busshållplats, här går stadsbussar, busslinje 1 som tar dig endast på ett par minuter in till Sundsvalls busscentral eller vidare mot Bergsåker. Bussen går med endast ett mellanrum av 10 minuter.

Utgångspris

1 395 000 kr

Kommande visningar

Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-3600409 felix.krantz@hoomemakleri.se


Beskrivning

Rumsbeskrivning Hall Välkomnande hall med stenplattor i entrén som möts av fiskbensparkett, ljusa ytskikt och goda avhängningsmöjligheter. Kök Direkt i anslutning från hallen når du bostadens kök renoverat 2020. Moderna och gedigen maskinpark som inkluderar ugn, spis, mikrovågsugn, fläkt samt diskmaskin. Stilrena materialval med släta skåpluckor i elegant vit nyans som präglas med ljuvliga mässingsdetaljer. Köket berikas även av en fantastisk utsikt som vetter mot norra föreningens grönskande baksida och Selångersån. Vardagsrum Väl tilltaget vardagsrum, ljusa ytskikt och ett gediget trägolv av elegant fiskparkett. Här finns god plats för större soffgrupp och flertal inredningsmöjligheter. Sovrum Rymligt sovrum med god plats för dubbelsäng samt diversemöblemang. Generösa förvaringsmöjligheter i stor garderobslösning och trevligt ljusinsläpp från rummets stora fönsterparti som vetter mot föreningens grönskande bakgård. Matrum Rymligt matrum med genomgående fiskbensparkett som löper vidare in mot närliggande vardagsrum. Matrummet erbjuder generöst utrymme för större matgrupp, kan även disponeras som sovrum om så önskas. Här finns även en fransk balkong i söderläge mot gatan. Badrum Rymligt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Badrummet är utrustad med duschhörna, wc, kommod, tvättmaskin, handfat och spegel.

Lägenhet

Boarea 75 m2
Antal rum 3 rok
Våning 1 av 3
Hiss Nej

Adress Storgatan 72B, 85230 SUNDSVALL
Område Centrum-Stenstaden
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 4,54823 %
Andel av årsavgift 5,70256 %

Förening

Fastigheten byggdes 1945. Föreningen har 26 stycken lägenheter. Föreningen ligger i ett lugnt område och har en stor gräsmatta på baksidan mot Selångersån. Det är den enda fastigheten som har det.

Namn BRF Liljan nr 6
ORG.NUMMER 789200-0279
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 26 st
Renoveringar 2019 Rengöring av värmesystemets rör och radiatorer. 2019 Spoling av avloppsledningar. 2019 Målning av källare. 2018 Ny belysning i källaren, friskluftsventiler i samtliga lägenheter och OVK. 2014 Ombyggnad av uteområdet på baksidan. 2013 Nytt tak (Tegel) och renovering av tak samt ny fasad och puts. 2009 Renovering av källare och nya förråd. 2004 Indragning av bredband samt byte av elledningar i hela fastigheten. 2003 Stambyte och helrenovering av badrum i samtliga lägenheter. 2000 Renovering av trapphus. 1999 Nya entrédörrar samt nytt låssystem. 1996 Fösterrenovering, 3-glas samt nya balkonger.

Parkering I dagsläget har föreningen inga egna parkeringsplatser dock är en förhandling pågående med kommunen om att göra 7-10 bilplatser på baksidan av huset. Flertal avgiftsbelagda parkeringar finns i område

TV & INTERNET Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem 17 st TV-kanaler. Bredband. Hastighet: 100/10 Mbit/s. Leverantör: ComHem. Obligatoriskt tillägg för TV & BB tillkommer om 180kr/ mån.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

Övrigt I huset finns tvättstuga och torkrum, cykelrum, hobbyrum, konferensrum. Ekonomisk förvaltning av SBC.

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1945
VENTILATION Självdrag

Ekonomi

Utgångspris 1 395 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 4 529 kr Inkl, värme, VA, obligatoriskt tillägg för bredband & tv tillkommer om 180kr/ mån.

PANTSÄTTNING Bostadsrätten är pantsatt

Pansättningsavgift 465 kr
Överlåtelseavgift 1 163 kr

Driftkostnad ca 722 kr/mån med 2 personer i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 392 kr/mån
Försäkring ca 150 kr/mån
Övrigt ca 180 kr/mån
Kommentar driftkostnad El debiteras enligt faktisk förbrukning (fn. 392kr/månad). Övrigt avser TV och Bredband med obligatorisk kostnad på 180kr/månad

Centrum-Stenstaden

Om du prioriterar stadens alla möjligheter är det självklart att välja ett centralt boende. Sundsvalls innerstad, Stenstan, är en av Sveriges vackraste och bäst bevarade sekelskiftesmiljöer och ligger mellan norra och södra stadsbergen. Här är restaurangtätt och ett flertal restauranger ingår i White Guide. Närhet till hamnen, Norrporten Arena och Himlabadet.

Kommunikation Avstånd till centrum 0 km. Bussförbindelserna från Sundsvalls centrum är goda, även nattetid till övriga bostadsområden i Sundsvalls kommun.
Närservice Här finner du självklart det mesta som banker, polis, frisörer, mataffärer, närbutiker och en rad butiker och företag av olika slag.
Parkering I området kring centrum finns gott om parkeringplatser
Övrigt Resa till och från Sundsvall Reser gör du enkelt, från Stockholm finns flera bussbolag med dagliga förbindelser. Norrifrån går den klassiska “Norrlandskusten” med flera dagliga anslutningar till Sundsvall från de större orterna längs kusten, ända från Haparanda. Sundsvalls centralstation har flera avgångar dagligen med snabbtåget X2000 till Stockholm samt även flera dagliga avgångar med “Nabotåget” till Östersund. När det gäller flygförbindelser har Sundsvall Timrå Airport direktflyg till Stockholm Arlanda med SAS, Stockholm Bromma med BRA flyg samt Gotland Visby under sommaren samt en del utlandsdestinationer. Kultur, idrott och fritid I centrum finns Domsaga Musikhus för musikintresserade ungdomar. I området finns volleybollplan, fotbollsplaner, skatepark och fitnessanläggningar. Här finns Stadsbiblioteket, Kulturmagasinet med museum, café och aktiviteter, Gustav Adolfs kyrka, Himlabadet, GIF Sundsvalls hemmaarena NP3 Arena och Sporthallen, där båda arenorna också erbjuder många andra aktiviteter. Här finns småbåtshamn och gäst hamn, promenadstråk, teaterkvarteret och mycket, mycket mer. Gångavstånd till natur och friluftsliv i Sidsjöområdet, Norra och Södra stadsbergen.
Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-3600409 felix.krantz@hoomemakleri.se