Kommande hem

Storgatan 72A

Centrum-Stenstaden / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 2.5 rok
Boarea 60 m2
Våning 2 av 3
Balkong Ja
BYGGNADSÅR 1945
Månadsavgift 3 820 kr

Välplanerad tvårummare på populära Storgatan

Välkommen att trivas i denna charmiga tvårummare med inredningsdetaljer som kommer få dig att längta hem! Bostaden erbjuder ett elegant kök med smakfulla materialval såsom gråa skåpsluckor i högglans och rostfria detaljer. Luftigt vardagsrum med elegant fiskbensparkett och utgång till balkong mot gatan, ljusa ytskikt som erbjuder flertal inredningsmöjligheter samt god plats för större soffgrupp samt matbord. Härlig rymd och takhöjd genomgående i hela bostaden tack vare den äldre arkitekturen från 1945. Här kan du njuta av en tidstypisk lägenhet med ett trevligt ljusinsläpp från fönsterpartier i två väderstreck och generöst med förvaring i tilltagna garderober återupprepande i bostaden. Badrum med helkaklade väggar och klinkergolv samt duschhörna. Här bor du i den välskötta föreningen Liljan nr 6 som innefattar 26 lägenheter fördelat på ett flerbostadshus med byggår från 1945. Föreningen har en god ekonomi och sköter sin fastighet med bästa omsorg. Löpande renoveringar har skett av fastigheten och de följer idag en 30-årig underhållsplan. Större renoveringar såsom stambyte, balkonger, elstammar, fasad samt tak har utförts mellan slutet av 90-talet till dagens datum, se exakta datum i senaste årsredovisningen. I föreningen finns hobbyrum, cykelförråd samt konferensrum att nyttja, det finns även en härlig uteplats i anslutning till Selångersån att nyttja. Den ekonomiska förvaltningen sker av SBC. Bostaden är belägen i närhet till härliga parkmiljöer och flerbostadshus från 50-talet, trevliga promenadstråk längs med Selångersån som är besmyckad med pilträd och ljuvlig vegetation. Här bor du med bekvämlighet och närhet till allt, i direkt anslutning till bostaden har du två pizzerior, Mittuniversitetet, Sundsvalls äventyrsbad Himlabadet och gym med 24/7 öppet. 10 minuter promenad från bostaden når du Sundsvalls centrum, här finns shopping, restauranger, bank, apotek, matbutik, uteliv, m.fl. Från bostaden finner du även för, grund- och gymnasieskolor med bara 5 minuter promenad från lägenheten. Kommunikationen är optimal i området då du bara 150 meter från bostaden finner närmaste busshållplats, här går stadsbussar, busslinje 1 som tar dig på ett par minuter in till Sundsvalls busscentral eller vidare mot Bergsåker och Alnö. Bussen går med endast ett mellanrum av 10 minuter.

Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-3600409 felix.krantz@hoomemakleri.se

Köp och säljtankar

Beskrivning

Hall Vid entrén möts du av en ljus hall med direkt anslutning till bostadens kök. Här finns fyra stora garderober med möjlighet till förvaring av kläder och diverse tillbehör. Slitstarkt golv i natursten och ljusa ytskikt.
Kök Modernt och fräscht kök med gråa skåpluckor i högglans och med rostfria detaljer. Härligt ljusinsläpp från kökets två fönster. Praktisk köksö för en social känsla samt två ingångar till köket för en praktiskt genomgångslösning.
Vardagsrum Luftigt och ljust vardagsrum med en inbjudande balkong mot gatan. Gott om inredningsmöjligheter och plats för större soffgrupp och matbord. Elegant fiskbensparkett samt ljusa ytskikt.
Sovrum Rymligt sovrum med generöst utrymme för dubbelsäng och diverse möblemang, praktiskt förvaring i stor garderobslösning.
Badrum Badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns WC, kommod, duschhörna, spegel och badrumsskåp med bra förvaring av hygienprodukter. Badrummet är även förberett för tvättmaskin.
Balkong Trevlig balkong i söderläge som vetter mot Storgatan.

Lägenhet

Boarea 60 m2
Antal rum 2.5 rok
Våning 2 av 3
Hiss Nej

Balkong/uteplats Föreningen har en gemensam uteplats på baksidan mot Selångersån.

Adress Storgatan 72A, 85233 SUNDSVALL
Område Centrum-Stenstaden
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 4,26386 %
Andel av årsavgift 4,80947 %

Förening

Fastigheten byggdes 1945. Föreningen har 26 stycken lägenheter. Föreningen ligger i ett lugnt område och har en stor gräsmatta på baksidan mot Selångersån. Det är den enda fastigheten som har det.

Namn BRF Liljan nr 6
ORG.NUMMER 789200-0279
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 26 st
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2036. Utfört underhåll: 2020 Byte av cirkulationspumpar 2020 Balkongrenovering 2019 Rengöring av värmesystemets rör och radiatorer 2019 Spoling av avloppsledningar 2019 Målning av källare 2018 Ny belysning i källaren, friskluftsventiler i samtliga lägenheter och OVK. 2014 Ombyggnad av uteområdet på baksidan. 2013 Nytt tak (Tegel) och renovering av tak samt ny fasad och puts. 2009 Renovering av källare och nya förråd. 2004 Indragning av bredband samt byte av elledningar i hela fastigheten. 2003 Stambyte och helrenovering av badrum i samtliga lägenheter. 2000 Renovering av trapphus. 1999 Nya entrédörrar, nytt låssystem samt nya säkerhetsdörrar (Daloc). 1996 Fösterrenovering, 3-glas samt nya balkonger. Planerat underhåll: 2021 Installation av magnetfilter till värmesystem

Parkering I dagsläget har föreningen inga egna parkeringsplatser inom föreningen, däremot har Drakstadens parkering flertal parkeringsplatser med möjlighet att hyra intill fastigheten. http://www.drakstadensparkering.com/ I övrigt finns flertal avgiftsbelagda parkeringar finns i området.

TV & INTERNET Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2, 17 st TV-kanaler. Bredband. Hastighet: 100/10 Mbit/s. Leverantör: Tele2. Obligatoriskt tillägg för TV & bredband tillkommer om 180 kr/mån.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

Övrigt I huset finns tvättstuga och torkrum, cykelrum, hobbyrum, konferensrum. Ekonomisk förvaltning av SBC.

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1945
Fönster 3-glas
VENTILATION Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga faciliteter Till bostaden hör det till två förråd, varav ett matkällarförråd samt ett vindsförråd om 3-4 kvm.

Ekonomi

MÅNADSAVGIFT 3 820 kr inkl. värme och VA. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband tillkommer med 180 kr/mån.

PANTSÄTTNING Bostadsrätten är pantsatt

Pansättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift 1 190 kr

Driftkostnad ca 311 kr/mån med 2 personer i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 161 kr/mån
Försäkring ca 150 kr/mån
Kommentar driftkostnad Föreningen har gemensam el med individuell mätning vilket innebär att man blir debiterad för sin egen förbrukning.

Centrum-Stenstaden

Om du prioriterar stadens alla möjligheter är det självklart att välja ett centralt boende. Sundsvalls innerstad, Stenstan, är en av Sveriges vackraste och bäst bevarade sekelskiftesmiljöer och ligger mellan norra och södra stadsbergen. Här är restaurangtätt och ett flertal restauranger ingår i White Guide. Närhet till hamnen, NP3 Arena och Himlabadet.

Kommunikation Bussförbindelserna från Sundsvalls centrum är goda, även nattetid till övriga bostadsområden i Sundsvalls kommun.
Närservice Här finner du självklart det mesta som banker, polis, frisörer, mataffärer, närbutiker och en rad butiker och företag av olika slag.
Övrigt Resa till och från Sundsvall Reser gör du enkelt, från Stockholm finns flera bussbolag med dagliga förbindelser. Norrifrån går den klassiska “Norrlandskusten” med flera dagliga anslutningar till Sundsvall från de större orterna längs kusten, ända från Haparanda. Sundsvalls centralstation har flera avgångar dagligen med snabbtåg till Stockholm samt även flera dagliga avgångar med “Nabotåget” till Östersund. När det gäller flygförbindelser har Sundsvall Timrå Airport direktflyg till Stockholm Arlanda med SAS, Stockholm Bromma med BRA flyg samt Gotland Visby under sommaren samt en del utlandsdestinationer. Kultur, idrott och fritid I centrum finns Domsaga Musikhus för musikintresserade ungdomar. I området finns volleybollplan, fotbollsplaner, skatepark och fitnessanläggningar. Här finns Stadsbiblioteket, Kulturmagasinet med museum, café och aktiviteter, Gustav Adolfs kyrka, Himlabadet, GIF Sundsvalls hemmaarena NP3 Arena och Sporthallen, där båda arenorna också erbjuder många andra aktiviteter. Här finns småbåtshamn och gästhamn, promenadstråk, teaterkvarteret och mycket, mycket mer. Gångavstånd till natur och friluftsliv i Sidsjöområdet, Norra och Södra stadsbergen.
Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-3600409 felix.krantz@hoomemakleri.se