Storgatan 72 A

Centrum-Stenstaden / Sundsvall

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 1 rok
Boarea 40 m2
Balkong Ja
BYGGNADSÅR 1945
Månadsavgift 2 734 kr
Utgångspris 725 000 kr eller bud

Central 1:a med tidtypiska detaljer och charm!

Välkommen till Storgatan 72 A, ett hem med tidtypiska detaljer och härlig känsla som står redo för nya ägare. Detaljer som fiskbensparkett, breda fönsterbräden i sten samt en generös takhöjd ger den här bostaden en charm som många andra saknar. Köket är ljust och passar matlagningsälskaren perfekt med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet är generöst med plats för både soffgrupp och en alkov för sängen. Härifrån tar vi oss också ut till balkongen med utsikt mot Storgatan. Duschrummet är helkaklat med plats för hygienartiklar i spegelskåp. Selångersån rinner bakom huset och den stora gräsytan äger och nyttjar föreningen. Fantastisk yta som föreningen är ensam om i området att kunna erbjuda. Perfekt att använda på sommaren för att sola, grilla och alla sommarens lekar och spel. Föreningen är välskött och omtyckt med gemensam tvättstuga i källaren som också inhyser föreningslokal. Till bostaden hör två förråd, ett generöst vindsförråd och ett matkällarförråd. Ni bor centralt med närhet till allt som Sundsvall har att erbjuda i form av- restauranger, butiker, mataffär, natur & gym. För den som studerar ligger också universitetet bara ett stenkast bort från hemmet. Varmt välkommen på visning!

Utgångspris

725 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se

2D - Storgatan 72 A - Letterhead
3D - Storgatan 72 A - Letterhead

Beskrivning

Hall Välkommen in! Redan i hallen möts vi av den generösa takhöjden som är genomgående för bostaden. Mörkt golv samt ljusa väggar. Plats för ytterkläder och skor i rymliga garderober.
Vardagsrum med sovalkov Vardagsrummet rymmer både plats för soffgrupp och har en alkov för sängen. Härligt ljust från fönsterpartiet mot Storgatan och utgången till balkongen. Vacker fiskbensparkett på golvet och ljusa väggar.
Kök med matplats Generöst kök med goda arbetsytor och mycket förvaring. Plats för matbord för upp till 4 personer. Spis med häll och ugn. Kolfilter-fläkt samt kyl/frys. Ljusa väggar samt laminat golv.
Duschrum Helkaklat duschrum med kakel och klinker. WC, dusch, handfat med överskåp samt handdukstork.

Lägenhet

Boarea 40 m2
Antal rum 1 rok
Hiss Nej

Balkong/uteplats Balkong mot Storgatan med plats för bord och stolar.

Adress Storgatan 72 A, 85230 Sundsvall
Område Centrum-Stenstaden
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 0,036932 %
Kommentar andelstal Andelsprocent: 3,69542

Förening

Fastigheten byggdes 1945. Föreningen har 26 stycken lägenheter. Föreningen ligger i ett lugnt område och har en stor gräsmatta på baksidan mot Selångersån. Det är den enda fastigheten som har det.

Namn BRF Liljan nr 6
ORG.NUMMER 789200-0279
FÖRENINGSFORM Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 26 st
Renoveringar Utfört underhåll Ny belysning i källare 2018 Friskluftsventiler i samtliga lägenheter 2018 OVK 2018 Ombyggnad av uteområdet på baksidan 2014 Nytt tak(tegel) och renovering av tak 2013 Ny fasad och puts på fastigheten 2013 Renovering källare samt nya förråd 2009 Indragning av bredband 2004 Byte av elledningar i hela fastigheten 2004 Renovering av trapphus 2004 Stambyte i hela fastigheten 2003 Helrenovering badrum i alla lägenheter 2003 Renovering trapphus 2000 Nya entré dörrar samt nytt låssystem 1999 Nya Säkerhetsdörrar(daloc) 1999 Nya energisparande 3glas fönster 1996 Nya balkonger 1996 Planerat underhåll Rengöring av värmesystemets rör och radiatorer 2019 Spolning av avloppsledningar 2019 Målning av källare 2019

Parkering I dagsläget har föreningen inga egna parkeringsplatser dock är en förhandling pågående med kommunen om att göra 7-10 bilplatser på baksidan av huset. Flertal avgiftsbelagda parkeringar finns i område

TV & INTERNET Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem 17 st TV-kanaler. Bredband. Hastighet: 100/10 Mbit/s. Leverantör: ComHem.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1945
Renoveringar Föreningen har 26 stycken lägenheter. Större underhåll så som stambyte, dörrar, fönster, tak, el och fasad är genomförda. (Stambyte 2003)

Ekonomi

Utgångspris 725 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 2 734 kr Ink värme, vatten.

Driftkostnad ca 326 kr/mån med 1 person i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 146 kr/mån
Övrigt ca 180 kr/mån
Kommentar driftkostnad Till månadsavgiften tillkommer obligatoriskt tillägg för kabel tv och Internet på 180 kr/mån. Föreningen har gemensamhet-el och för närvarande debiteras nuvarande ägare med 146 kr/månad. Elen läses av i december varje år och justeras utefter verklig användning.

Centrum-Stenstaden

Om du prioriterar stadens alla möjligheter är det självklart att välja ett centralt boende. Sundsvalls innerstad, Stenstan, är en av Sveriges vackraste och bäst bevarade sekelskiftesmiljöer och ligger mellan norra och södra stadsbergen. Här är restaurangtätt och ett flertal restauranger ingår i White Guide. Närhet till hamnen, Norrporten Arena och Himlabadet.

Kommunikation Avstånd till centrum 0 km. Bussförbindelserna från Sundsvalls centrum är goda, även nattetid till övriga bostadsområden i Sundsvalls kommun.
Närservice Här finner du självklart det mesta som banker, polis, frisörer, mataffärer, närbutiker och en rad butiker och företag av olika slag.
Parkering I området kring centrum finns gott om parkeringplatser
Övrigt Resa till och från Sundsvall Reser gör du enkelt, från Stockholm finns flera bussbolag med dagliga förbindelser. Norrifrån går den klassiska “Norrlandskusten” med flera dagliga anslutningar till Sundsvall från de större orterna längs kusten, ända från Haparanda. Sundsvalls centralstation har flera avgångar dagligen med snabbtåget X2000 till Stockholm samt även flera dagliga avgångar med “Nabotåget” till Östersund. När det gäller flygförbindelser har Sundsvall Timrå Airport direktflyg till Stockholm Arlanda med SAS, Stockholm Bromma med BRA flyg samt Gotland Visby under sommaren samt en del utlandsdestinationer. Kultur, idrott och fritid I centrum finns Domsaga Musikhus för musikintresserade ungdomar. I området finns volleybollplan, fotbollsplaner, skatepark och fitnessanläggningar. Här finns Stadsbiblioteket, Kulturmagasinet med museum, café och aktiviteter, Gustav Adolfs kyrka, Himlabadet, GIF Sundsvalls hemmaarena NP3 Arena och Sporthallen, där båda arenorna också erbjuder många andra aktiviteter. Här finns småbåtshamn och gäst hamn, promenadstråk, teaterkvarteret och mycket, mycket mer. Gångavstånd till natur och friluftsliv i Sidsjöområdet, Norra och Södra stadsbergen.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Anna Östlund

Reg. Fastighetsmäklare
072-0854040 anna.ostlund@hoomemakleri.se