Kommande hem

Rederigatan 22

Centrum-Stenstaden / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 4 rok
Boarea 120 m2
Våning 1 av 3
Balkong Ja
PARKERING Finns
BYGGNADSÅR 2017
Månadsavgift 6 172 kr

Unikt tillfälle att förärva ett BRF radhus i inre hamnen!

Välkommen till en charmig och mycket modern bostad! Bostaden är uppdelad på tre våningsplan, med dubbla badrum, och dubbla uteplatser för sociala tillställningar där du kan spendera soltimmarna under sommaren. På första våningen erbjuds du ett öppet plan, ett stilrent kök vid entrén med en köksö som har inbyggd vin kyl. Längre inpå entréplanen har du det designvänliga solljusupplysta vardagsrummet med stora fönster, parallellt med en generös yta för matbord samt ett fräscht, helkaklat duschrum med stor yta för tvättmaskiner och arbetsbänk. En trappa upp kommer du till mellanplanet, där du erbjuds tre rymliga sovrum med stora fönster, ett stort och mycket fräscht kaklat badrum med plats för förvaring i form av skåp. På det tredje planet möts du av ett mysigt kontor och en rymlig takterrass med god potential till design och en generös yta för utemöbelsgrupp. Med krypavstånd från bostaden finner du charm café som erbjuder goda bakelser och bröd, perfekt för en härlig brunch under lediga dagar. Nära intill bostaden finner du trevlig parkmiljö, parkeringsplatser, parkeringshus samt Sundsvall resecentrum som kan ta dig vidare mot landets alla destinationer. I hamnen finns även möjligheten att sätta upp sig på kö för en egen båtplats, här finns förnödenheter du inte finner någon annanstans med stadsnära miljö. Bostaden är belägen vid inre hamnen, ett av Sundsvalls modernaste och nyaste områden. Du bor i den stabila föreningen BRF Hamnparken, som består av totalt 40 stycken hem som är upplåten med bostadsrätt. Här kan du bo som ungdom likväl som vuxen. Har du barn? Här finns en stor lekplats bara ett stenkast ifrån bostaden, du kan ta mysiga promenader längst kajen och kolla in båtarna som står parkerade i hamnen. Tvärs över gatan finner du Sundsvalls nybyggda tåg och busstation. Med en promenad på fem minuter tar du dig till Sundsvalls stadskärna, där hittar du ett stort utbud av olika kaféer, restauranger, shopping och även matbutiker. Där du trivs. Där är ditt hem. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-360 04 09 felix.krantz@hoomemakleri.se

Entréplan
Entréplan
Mellanplan
Mellanplan
Övre plan
Övre plan

Beskrivning

PLAN 1
Kök Ett mycket stilrent och ljust kök där du erbjuds en köksö med inbyggd vinkyl. Mycket bra förvaring i överskåp och underskåp.
Vardagsrum Ett mysigt vardagsrum med trevligt ljusinsläpp, generös yta för matbord kopplat till en stor uteplats mot innergården.
Badrum 1 Modernt helkaklat badrum med kommod, dusch med glasdörrar, stor yta för tvättmaskin och torktumlare samt en bänkskiva ovanpå för optimal arbetsyta.
PLAN 2
Sovrum 1 Mellanplanets första sovrum är rymligt med ett härligt ljusinsläpp från fönstret, en stor garderob och en mysig känsla som präglas av det ljusa trägolvet.
Sovrum 2 Mellanplanets andra sovrum är identisk med det första, här har du stort fönster som lyser upp rummet under soltimmarna. Ljust och fint trägolv som i de övriga rummen.
Sovrum 3 Våningens tredje sovrum är mycket rymligt, här har du ett stort fönster och en generös yta för en garderob samt diverse förvaringsmöbler.
Badrum 2 Ett helkaklat modernt badrum med kommod, dusch med glasdörrar och ett spegelskåp för förvaring.
PLAN 3
Kontor Ett mysigt kontor med ljusa väggar. Här når du den härliga takterrassen.
Terrass Stor och inbjudande takterrass med både förmiddags- och eftermiddagssol. Här kan du njuta av sociala tillställningar i trevligt umgänge och njuta av fantastiska sommardagar och kvällar. God plats för solsängar och loungemöbler.

Lägenhet

Boarea 120 m2
Antal rum 4 rok
Våning 1 av 3
Hiss Nej

Balkong/uteplats Uteplats och takterrass

Parkering Finns bilplats att hyra intill fastigheten i P-huset Stuvaren alternativt via Parkster parkering vid grusplanen.

Adress Rederigatan 22, 85229 SUNDSVALL
Område Centrum-Stenstaden
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 3,714 %
Andel av årsavgift 3,71 %

Förening

Bostadsrättsföreningen Hamnparken 1 stod färdig år 2017 nybyggnationen av fastigheten, som utfördes av Skanska. Fastighetsbeteckningen är Skutan 1 och föreningen äger marken vars totala areal är 1605 kvm. I föreningen finns totalt 40 hem fördelat på flerbostadshus 2-5 plan och stadsradhus med en total bostadsarea på 3244 kvm. Utöver bostadslägenheterna finns även två lokaler med en total lokalarea på 179 kvm. I den ena lokalen bedrivs caféverksamhet. Nisses förvaltnings AB sköter ekonomisk- och teknisk förvaltning samt fastighetsskötsel. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. I källarplanet finns lägenhetsförråd, cykelförråd samt tekniska utrymmen.

Namn BRF Hamnparken 1
ORG.NUMMER 769630-6906
FÖRENINGSFORM Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 40 st
ANTAL LOKALER 2 st

Renoveringar Fastigheten är nyproducerad och inget underhåll förväntas de fem till tio första åren. Föreningen gör avsättning till underhållsfond för att möta upp ett framtida underhållsbehov i enlighet med ekonomisk plan. Underhållsplan kommer att upprättas när behov uppstår.

Parkering Föreningen disponerar 40 parkeringar med motorvärmaruttag i direkt anslutning till huset. Finns att hyra för 500 kr/månad. Föreningen hyr även parkeringsplatser i parkeringshuset Stuvaren. Detta kostar 900kr/mån och man kontaktar styrelsens ordförande om man önskar hyra en plats. Lilium hyr också ut (i mån av plats) parkeringsplats i varmgarage under Bolagsverket för 1000kr/mån.

TV & INTERNET GAN-avtal TV, telenoni och bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: ComHem. Ingår i månadsavgiften.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Radhuslägenhet
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
VENTILATION Mekanisk från- & tilluft (FTX)
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump - frånluft
Renoveringar - Ny köksö 2020 - Glasvägg 2020 - Marksten uteplats 2021

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-10-02.
Energiprestanda 75 kWh per m2 och år

Ekonomi

MÅNADSAVGIFT 6 172 kr Tillkommer obligatorisk avgift för tv, ip-telefoni och bredband 240kr/mån.

Pansättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift 1 190 kr

Driftkostnad ca 563 kr/mån med 4 personer i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 300 kr/mån
Vatten & avlopp ca 63 kr/mån
Försäkring ca 200 kr/mån
Kommentar driftkostnad Hushållsel och uppvärmning av vatten tillkommer på månadsavgiften via föreningen. Gemensam el tillämpas med individuell mätning. Varje lägenhet har egen elmätare och varmvattenmätare.

Centrum-Stenstaden

Om du prioriterar stadens alla möjligheter är det självklart att välja ett centralt boende. Sundsvalls innerstad, Stenstan, är en av Sveriges vackraste och bäst bevarade sekelskiftesmiljöer och ligger mellan norra och södra stadsbergen. Här är restaurangtätt och ett flertal restauranger ingår i White Guide. Närhet till hamnen, Norrporten Arena och Himlabadet.

Kommunikation Avstånd till centrum 0 km. Bussförbindelserna från Sundsvalls centrum är goda, även nattetid till övriga bostadsområden i Sundsvalls kommun.
Närservice Här finner du självklart det mesta som banker, polis, frisörer, mataffärer, närbutiker och en rad butiker och företag av olika slag.
Parkering I området kring centrum finns gott om parkeringplatser
Övrigt Resa till och från Sundsvall Reser gör du enkelt, från Stockholm finns flera bussbolag med dagliga förbindelser. Norrifrån går den klassiska “Norrlandskusten” med flera dagliga anslutningar till Sundsvall från de större orterna längs kusten, ända från Haparanda. Sundsvalls centralstation har flera avgångar dagligen med snabbtåget X2000 till Stockholm samt även flera dagliga avgångar med “Nabotåget” till Östersund. När det gäller flygförbindelser har Sundsvall Timrå Airport direktflyg till Stockholm Arlanda med SAS, Stockholm Bromma med BRA flyg samt Gotland Visby under sommaren samt en del utlandsdestinationer. Kultur, idrott och fritid I centrum finns Domsaga Musikhus för musikintresserade ungdomar. I området finns volleybollplan, fotbollsplaner, skatepark och fitnessanläggningar. Här finns Stadsbiblioteket, Kulturmagasinet med museum, café och aktiviteter, Gustav Adolfs kyrka, Himlabadet, GIF Sundsvalls hemmaarena NP3 Arena och Sporthallen, där båda arenorna också erbjuder många andra aktiviteter. Här finns småbåtshamn och gäst hamn, promenadstråk, teaterkvarteret och mycket, mycket mer. Gångavstånd till natur och friluftsliv i Sidsjöområdet, Norra och Södra stadsbergen.
Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-360 04 09 felix.krantz@hoomemakleri.se