Kommande hem

Dalgatan 1B

Centrum-Stenstaden / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 1 rok
Boarea 40 m2
Våning 1 av 3
PARKERING Finns
BYGGNADSÅR 1968
Månadsavgift 2 915 kr

Optimalt planerad och stilren enrummare endast ett stenkast från city

Varmt välkommen till denna mycket centralt belägna, välplanerade rymliga etta! I denna bostad får du en kombination av härliga original detaljer och modern funktion centralt i Sundsvall! Här erbjuds en optimal enrummare på 40 välplanerade kvadratmeter med genomgående ljusinsläpp. Lägenheten har ett luftigt vardagsrum med flera inredningsmöjligheter. Köket är rymligt med plats för matbord och vardagsrummet rymmer både soffa, arbetsplats och en större säng. Badrummet har helkaklade väggar och badkar. Bostaden har bra förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober, klädkammare samt ett källarförråd. Tvättstugan, som nyligen renoverats, finns i källaren i samma trappuppgång och det finns gott om lediga tider att boka. På gården finns en fin gemensam uteplats med grill fri att använda för de boende. Bostaden ligger i centrum, endast några minuter från Mittuniversitetet, med samtidig närhet till Norra Bergets friluftsområde, Selångers ån, Norrportens Arena och Sundsvalls sporthall med utomhusbad. Här bor du med bekvämlighet och närhet till allt! Möjligheterna att nå allmänna kommunikationsmedel är optimal i området med 150 meter till närmaste busshållplats där flera linjer passerar. Bostaden ligger ca fem minuters promenad från västra station där du kan hoppa på tåget norr- eller söderut. Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-3600409 felix.krantz@hoomemakleri.se

Köp och säljtankar

Beskrivning

Vardagsrum/sovrum Ljust och fräsch vardagsrum/sovrum med stora fönster. Vita väggar och ljust golv. Finns gott om plats för både soffa, säng och förvaring. Finns två platsbyggda garderober med över och underskåp.
Kök Ljust kök som rymmer bord för 4 personer. Köket är utrustat med kyl, frys, spis, spisfläkt och ugn. Köks delen är med bara underskåp och helkaklat. Resterade delar av köket har två vitmålade väggar och en grönmålad. Golvet är ljust och samma som i resterande delar av lägenheten.
Badrum Kaklade väggar och våtrumsmatta till golv. Utrustad med badkar, wc och handfat.
Hall Ljus och charmig hall, med mönstrade tapeter och ett ljust golv. Finns plats för hat och skohylla eller annan möbel för av hängning av ytterplagg.
Klädkammare Bakom en av hallens dörrar döljer det sig en liten klädkammare där du kan förvara antingen kläder eller annat som behöver föras någonstans.

Lägenhet

Boarea 40 m2
Antal rum 1 rok
Våning 1 av 3
Hiss Nej

Balkong/uteplats Inom föreningen finns en gemensam uteplats att nyttja på föreningens bakgård.

Adress Dalgatan 1B, 85233 SUNDSVALL
Område Centrum-Stenstaden
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 2,61535 %
Andel av årsavgift 2,61535 %

Förening

HSB BRF Underlaget i Sundsvall är en äkta bostadsrättsförening med 32 lägenheter i Sundsvall. Föreningen bildades år 1968 .

Namn BRF Underlaget
ORG.NUMMER 789200-2416
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 32 st
ANTAL LOKALER 3 st

Renoveringar Föreningen har en 30 årig underhållsplan som uppdateras årligen. 2019 Fogning och målning av balkar till balkonger 2018 Byte tvättmaskin i tvättstugan. Byte låssystem tvättstuga och entréer vid behov. 2017 Installation bredband. Brandåtgärder i källaren. 2017 Ombyggnad av uteplats 2015 Uppdatering av gårdsmiljö 2014 Renovering fläktaggregat. OVK-besiktning. Rengöring ventilation och brandskyddskontroll. Byte av expansionskärl. Planering av grusgångar och parkeringar. 1992 Stambyte, byte lägenhetsdörrar, fönster och el.

Parkering 6 st p-platser med eluttag finns att hyra. Separat kölista.

TV & INTERNET Leverantör: Comhem, Telenor

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1968
VENTILATION Självdrag
Övriga faciliteter Till bostaden finns ett förråd om 3-4 kvm.

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-02-26.
Energiprestanda 100 kWh per m2 och år

Ekonomi

MÅNADSAVGIFT 2 915 kr inkl. värme, vatten, bredband (100 mbit)

PANTSÄTTNING Bostadsrätten är pantsatt

Pansättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift 1 190 kr

REPARATIONSFOND 1 kr

Driftkostnad ca 300 kr/mån fördelat enligt:
Elkostnad ca 150 kr/mån
Försäkring ca 150 kr/mån

Centrum-Stenstaden

Om du prioriterar stadens alla möjligheter är det självklart att välja ett centralt boende. Sundsvalls innerstad, Stenstan, är en av Sveriges vackraste och bäst bevarade sekelskiftesmiljöer och ligger mellan norra och södra stadsbergen. Här är restaurangtätt och ett flertal restauranger ingår i White Guide. Närhet till hamnen, Norrporten Arena och Himlabadet.

Kommunikation Avstånd till centrum 0 km. Bussförbindelserna från Sundsvalls centrum är goda, även nattetid till övriga bostadsområden i Sundsvalls kommun.
Närservice Här finner du självklart det mesta som banker, polis, frisörer, mataffärer, närbutiker och en rad butiker och företag av olika slag.
Parkering I området kring centrum finns gott om parkeringplatser
Övrigt Resa till och från Sundsvall Reser gör du enkelt, från Stockholm finns flera bussbolag med dagliga förbindelser. Norrifrån går den klassiska “Norrlandskusten” med flera dagliga anslutningar till Sundsvall från de större orterna längs kusten, ända från Haparanda. Sundsvalls centralstation har flera avgångar dagligen med snabbtåget X2000 till Stockholm samt även flera dagliga avgångar med “Nabotåget” till Östersund. När det gäller flygförbindelser har Sundsvall Timrå Airport direktflyg till Stockholm Arlanda med SAS, Stockholm Bromma med BRA flyg samt Gotland Visby under sommaren samt en del utlandsdestinationer. Kultur, idrott och fritid I centrum finns Domsaga Musikhus för musikintresserade ungdomar. I området finns volleybollplan, fotbollsplaner, skatepark och fitnessanläggningar. Här finns Stadsbiblioteket, Kulturmagasinet med museum, café och aktiviteter, Gustav Adolfs kyrka, Himlabadet, GIF Sundsvalls hemmaarena NP3 Arena och Sporthallen, där båda arenorna också erbjuder många andra aktiviteter. Här finns småbåtshamn och gäst hamn, promenadstråk, teaterkvarteret och mycket, mycket mer. Gångavstånd till natur och friluftsliv i Sidsjöområdet, Norra och Södra stadsbergen.
Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-3600409 felix.krantz@hoomemakleri.se