Kommande hem

Bågevägen 25A

Bosvedjan / SUNDSVALL

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 3 rok
Boarea 83 m2
Våning 2 av 2
Balkong Ja
PARKERING Finns
BYGGNADSÅR 1965
Månadsavgift 5 158 kr

Välkommen till Bågevägen 25A, en perfekt placerad och hemtrevlig trerumslägenhet precis utanför Sundsvalls centrum. En fin och välplanerad lägenhet på andra våningen med inglasad balkong ut mot bakgården. Här bor du alldeles lagom med ett rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord för 4-6 personer, modernt kök med ljusinsläpp från balkongen och inglasade skåpluckor längst taket, perfekt för din finare servis. Från köket finns också utgång till bostadens balkong. Fräsch toalett, ett trivsamt sovrum med god plats för förvaring och ytterligare ett mindre rum som både kan användas som ett mindre sovrum, kontor eller varför inte använda som en stor och härlig walk-in closet? När du kommer in möts du av en ljus hall med avhängningsmöjligheter och direkt anslutning mot ett öppet vardagsrum. En perfekt samlingsplats för familj och vänner. På varsin sida hallen har du också ingång till köket åt höger, och det mindre rummet som i nuläget används som ett kontor åt vänster. Området är trivsamt och fyller de flesta av dina vardagsbehov. Det finns närhet till stor matvarubutik, gym, frisör, pizzerior, samt låg- och mellanstadieskola för dig med barn! Busshållplats finns bara ett stenkast bort med goda kommunikationsmöjligheter att ta sig både in till stadskärnan och Birsta köpcentrum med allt vad det har att erbjuda - endast 10 minuter bort. Likaså finns det möjlighet för friluftsliv med elljusspår, promenadstråk och närhet till skog och natur. Ett helt perfekt boende för dig som singel, med sambo eller liten nybliven familj!

Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-3600409 felix.krantz@hoomemakleri.se


Beskrivning

Hall En välkomnande, öppen och ljus hall. Tapetserad i en grön nyans och ljust trägolv. Finns gott om plats för skor och upphängning av kläder.
Kök Ett modernt kök som skiftar i grått med öppen plats för matbord vid fönstret samt utgång till balkong. Mörkgråa köksluckor och inglasade skåp längst upp mot taket. Bänkskivorna går i mörkt trä och gifter sig fint med resten av rummet. Köket är också rustat med modern spishäll, diskmaskin, samt inbyggd kyl, frys och varmluftsugn.
Vardagsrum Vardagsrummet kommer du in i genom ett stort valv från hallen eller öppning från köket. Det är tapetserat i vita/silvriga tapeter och ger en öppen känsla med de stora fönstret ut mot en lugn bakgård. Även här finns plats för matplats samt soffgrupp och förvaring.
Sovrum Fint sovrum med platsbyggd förvaring. Ljusa väggar och golv samt rymligt med plats för stor säng och yttligare förvaring om det önskas.
Arbetsrum Ett lite mindre rum som nu används som ett typ av kontor men funkar också som mindre sovrum. Samma tapeter och golv som sovrummet och även här inbyggd garderob samt plats för mer förvaring.
Badrum Kaklat badrum i vita och ljusblåa nyanser. Utrustad med duschhörna, handfat med badrumsskåp både under och ovanför, tvättmaskin, toalett och handdukstork.
Balkong Fräsch inglasad balkong med heltäckningsmatta och öppningsbara fönster. Belägen mot lägenhetens bakgård.

Lägenhet

Boarea 83 m2
Antal rum 3 rok
Våning 2 av 2
Hiss Nej

Adress Bågevägen 25A, 85652 SUNDSVALL
Område Bosvedjan
Kommun Sundsvall

Andel i föreningen 0,10466 %
Andel av årsavgift 0,10466 %

Förening

HSBs bostadsrättsförening Bosvedjan byggdes 1966-69. Föreningen, som är en av Sveriges största med 1033 lägenheter, ligger ca 5 km norr om Sundsvall centrum, med närhet till natur och köpcentra. Lägenheterna fördelas enlig följande: 169 lägenheter (bostadsrätt) 4 rum och kök 625 lägenheter (bostadsrätt) 3 rum och kök 97 lägenheter (bostadsrätt) 2 rum och kök 142 lägenheter (bostadsrätt) 1 rum och kök eller kokvrå 3 lokaler 151 kvm 183 garage 655 bilplatser med motorvärmare 45 bilplatser utan motorvärmare 220 gästparkeringar Festlokal I föreningen har vi en festlokal som används flitigt av fritidskommittén och medlemmar. Kostnad att hyra 300 SEK Det finns även en mindre konferenslokal att hyra. Odlingslotter finns för medlemmar. Vävstugan på Bågevägen 22 C finns vävstolar och symaskin. Övernattningslägenhet Föreningen har en övernattningslägenhet med uteplats på Bågevägen 61 B. 1:a med kokvrå. Lägenheten är utrustad med radio och TV, har 4 sängplatser och kostar 150:-/dygn att hyra.

Namn BRF Bosvedjan
ORG.NUMMER 789200-2796
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 1033 st
ANTAL LOKALER 3 st

Renoveringar 2019 Installation av solpaneler på 43 hustak. Projektet beräknas vara genomfört december 2019. 2019 Nya garageportar med fjärrkontroll 2018-2019 Rengöring av fasader, installation av elvärmekablar på tak 2018 Översyn och spolning av samtliga avlopp. Kontroll badrumsytskikt. 2017- 2019 Totalrenovering av föreningens tvättstugor. Avlopp/brunnar ses över, golvet får ny klinker och väggarna kaklas. Nya energisnålare tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp installeras. Avlopp bottenvåningarna i samtliga hus 2017 Ombyggnad av samtliga lekplatser och anpassas till gällande standard/lagkrav 2017 Markåtgärder, tvättstugeutrustning 2016 Nytt energisystem i samtliga lägenheter med återvinning av frånluft och uppgradering av ventilation och undercentraler. 2016 Installerat bergvärme till Träffpunktens lokaler 2016 Fogning av fasader 2016 Garage- och gårdsbelysning 2016 Genomgripande genomgång av yttre miljö 2015 Ventilationskontroll 2015 Byte till säkerhetsdörrar, portar, källardörrar och målning trapphus 2015 samtliga fönster byttes på norra sidan 2015 Takbyten i hela området, byte entrésteg, besiktning lekplatser 2005-2006 Stambyte och badrumsrenovering Kommande 2019-2027 Renovering av samtliga bottenstammar (8 hus/år)

Parkering Föreningen har som ambition att tillhandahålla en (1) parkeringsplats med motorvärmareuttag till varje lägenhet, i garage eller utomhus. En gårdsvis kölista för platsbevakning finns upprättad och administreras av förvaltningskontoret. 183 garage (250kr/mån) 655 bilplatser med motorvärmare (150kr/mån.) 45 bilplatser utan motorvärmare (50kr/mån.) 220 gästparkeringar 27 husvagnsparkeringar

TV & INTERNET Föreningen har tecknat ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget fr o m 2017-03-01. Bosvedjans fibernät med tillhörande elektronik, förvaltas underhålls och uppgraderas av Bredbandsbolaget. TV levereras av Comhem.

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1965
VENTILATION Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga faciliteter Uppvärmningssystem: fjärrvärme och värmepump-frånluft

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2017-06-05.
Energiprestanda 99 kWh per m2 och år

Ekonomi

MÅNADSAVGIFT 5 158 kr inkl. värme, VA, tv och bredband 250/250 Obligatoriskt tillägg: Balkongtillägg 137 kr/mån

Pansättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift 1 190 kr

REPARATIONSFOND 4 277 kr

Driftkostnad ca 200 kr/mån fördelat enligt:
Elkostnad ca 200 kr/mån
Kommentar driftkostnad Föreningen har gemensamhetsel med individuell mätning fyra gånger per år. Ventilationstyp: F med återvinning

Bosvedjan

Bosvedjan är en stadsdel i norra Sundsvall, ca fem kilometer norr om Sundsvalls centrum. Brf Bosvedjan, byggd 1966–1969, är Sveriges största HSB-bostadsrättsförening och näst största bostadsrättsförening med 1 033 lägenheter.[1] Stadsdelen bildar tillsammans med Bydalen stadsdelsområdet Bosvedjan i Sundsvalls tätortsregion, en av Sundsvalls kommuns åtta kommundelar. I området finns även villor och radhus, bland annat i Övre Bosvedjan. I Bosvedjan finns en låg- och mellanstadieskola, Bosvedjeskolan med bibliotek, samt fyra daghem och en kyrka, Bosvedjans kyrka. I Bosvedjans centrum finns gym, bowlinghall, två frisersalonger, pizzeria samt veterinärmottagning. Här finns också skulpturgruppen ”Rulting” av Ilhan Koman. Bosvedjan gränsar i söder mot villaområdet Bydalen, där även Bydalens köpcentrum återfinns. Tre kilometer norr om Bosvedjan ligger handelsområdet Birsta. Bostadsområdet är byggt på utmark som länge har kallats Bosvedjan, och som tillhörde byarna Valknytt och Högom ("Hojen" i folkmun[2]) i Sköns köping, vilken uppgick i Sundsvalls stad år 1965.[3]

Kommunikation Goda förbindelser till både centrum och Birsta köpcentra område
Närservice Frisör, pizzeria, veterinär, bowling, gym
Parkering 183 garageplatser 250 kr/mån (25 st i kö) 655 p-platser motorvärmare 150 kr (1 i kö) 45 p-platser 50 kr (9 i kö)
Övrigt Låg och mellanstadieskola, vårdcentral, dagis och en kyrka
Ansvarig mäklare

Felix Krantz

Reg. Fastighetsmäklare
070-3600409 felix.krantz@hoomemakleri.se