Alnövägen 56B

Alnö / Sundsvall

TYP 1½-plansvilla i vinkel
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 161 m2
Biarea 45 m2
TOMTAREA 1 800 m2
BYGGNADSÅR 2005
Driftkostnad ca 4 340 kr/mån
Utgångspris 4 295 000 kr eller bud

Hemmet är Hemdeklarerat. Det innebär ökad trygghet för dig som köpare då hemmet är försäkrat mot dolda fel och även förbesiktat. Besiktningsprotokollet kan du ta del av hos ansvarig mäklare. Läs mer om Hemdeklarerat här.

Familjevilla med gårdshus.

Nu finns möjligheten att köpa ett nytt hem där ni kan bo extremt billigt. På fastigheten finns även ett uthyrningshus där ni har möjligheten att få in större delen av er boendekostnad. Vill ni inte hyra ut, så är det ett perfekt generationsboende eller tonårsboende. Hemmet är ett LB-hus och är byggt 2005. Ni kommer få ett lättskött boende med inglasat uterum, och ett stort trädäck med fin utsikt, där ni kan njuta av sommaren. Helkaklade badrum, och bastu finns. Från hemmet hittar du populära badplatser, trevligt promenadstråk. Här finns även gym, matbutik, vårdcentral, folktandvård, skolor, badhus, idrottsplats, förskola och kommunikationer. Alnö är känt som Norrlands Hawaii med sina magnifika stränder och närliggande öar, här finns de allra finaste stränderna Norrlandskusten kan erbjuda. Även underbara skogar och elljusspår som används som skidspår under vintertid. Det finns även möjlighet till fallskärmshoppning och härliga rundvandringar om forntida Alnö och historia om att ön ursprungligen är en vulkan. Välkommen hem till Alnövägen 56B

Utgångspris

4 295 000 kr

Kommande visningarBeskrivning

ENTRÉPLAN
Hall Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och anslutning till alla nedervåningens rum samt trapp till husets övervåning. Här möts du av ett mörkt snyggt stengolv och ljuvliga tapeter som passar perfekt i husets grå/blåa tema.
Kök Ljust kök med fint trägolv. Höga skåpsluckor och mörkt kakel hela vägen till taket ovanför diskbänk och arbetsytor. Utrustat med modern spishäll och fläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys med inbyggd ismaskin. Det finns även gott om utrymme för matplats. Rummet ger en väldigt trevlig och social känsla med valv in samt utskärning i väggen ut mot hall och vardagsrum. Här finns också ingång till husets tvättstuga.
Tvättstuga Tvättstugan är precis lagom stor med tvättmaskin, diskho, arbetsyta, samt god plats för förvaring. Här finns även dörr ut till kortsidan av huset, perfekt för att på ett enkelt sätt komma ut och hänga tvätt under sommarhalvåret.
Badrum 1 Det lyxiga badrummet på nedervåningen har ljusa kakelväggar och mörkt klinkergolv. Här finns badkar, dusch med glasdörr samt en fin traditionell bastu. Direkt till höger finns också ett litet avskilt rum med toalett.
Walk-in closet I anslutning till husets stora sovrum finns en härlig walk-in closet med ingång både från hall och sovrum. Goda förvaringsmöjligheter och en charmig trävägg.
Sovrum 1 I detta sovrum finns gott om plats för en större säng och du har utgång direkt till husets inglasade uterum.
Uterum Det ljusa uterummet med öppningsbara glasväggar har gott om plats för en fin loungegrupp eller som i nuläget ett stort matbord. Med anslutning till uteplats och stor gräsmatta så är detta ett perfekt utrymme att öppna upp och samla vänner och familj för en trevlig grillkväll eller bara sitta och njuta för sig själv en solig dag.
Vardagsrum Vardagsrummet har samma fina trägolv som köket och ljusgråa väggar. Högt i tak och ljusinsläpp från både fönster och uterum vilket ger en otroligt luftig känsla i rummet.
ÖVRE PLAN
Allrum övervåning Ovanför trappen möts du av ett rymligt allrum med svagt snedtak och djupt takfönster, perfekt plats för en soffgrupp eller annat efter önskemål! Direkt till höger finns ingång till två mindre sovrum.
Badrum 2 Övervåningens stilrena badrum är utrustat med inglasad duschhörna, toalett och modernt tvättställ. Även här snedtak med djupt takfönster som gör att rummet känns mycket större och släpper in fantastiskt ljus.
Sovrum 2 Detta lite större utav de tre sovrummen på övervåningen ligger avskilt från de andra och har ett litet förvaringsrum/walk-in closet. Rummet har två blåmålade väggar som går snyggt ihop med de resterande gråa väggarna.
Sovrum 3 Ett lite mindre gråmålat sovrum med tapetserad fondvägg som håller sig till temat i rummet.
Sovrum 4 Detta rum direkt till höger ovanför trappen används i nuläget som ett hemmakontor och är också målat i grått med en cool fondvägg i superhjälte-tema.
GÅRDSHUS På tomten finns också ett gårdshus. Perfekt att hyra ut eller för äldsta tonåringen att bo i. Med en lagom stor hall med plats för förvaring, två rum, kök, badrum samt loft så finns allt man behöver. Badrummet är rustat med inglasad dusch, toalett, handfat och badrumsskåp. Hemtrevligt kök med spis och diskmaskin, även utrymme för matplats. I anslutning till köket finns ett litet rum som nu används som ett mindre sovrum samt ingång till vardagsrummet. I vardagsrummet finns platsbyggda garderober och gott om plats för soffgrupp och tv, väggarna är målade i en mörkblå färg och passar fint med de vita detaljerna i rummet. Här finns även trappen upp till det charmiga loftet med utrymme för en större säng.

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla i vinkel
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 161 m2
Biarea 45 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 6 varav 4 sovrum
Byggnadsår 2005

Byggnadssätt

Grundläggning Betongplatta
Grundmur Betong
Stomme Trä
Bjälklag Betong
Fasad Trä
Tak Tegel
Utv. plåtarbete Lackerad plåt
Fönster 3-glas
Uppvärmning Frånluftvärmepump
Ventilation Mekanisk från- & tilluft (FTX).
Renoveringar Fiber från Servanet
Övriga byggnader Gårdshus med 2 rum plus loft

Tomt

Tomtarea 1 800 m2

Fastighet

Fastighetsbeteckning Rökland 1:36
Upplåtelseform Friköpt
Adress Alnövägen 56B, 86533 Alnö
Område Alnö
Kommun Sundsvall
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut m.m. Förmån: Officialservitut Väg, 2281K-F-294.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2281K-F-4425.1

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2014-04-29.
Energiförbrukning 78 kWh per m2 (Atemp) och år

Ekonomi

Utgångspris 4 295 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 2 681 000 kr, varav byggnad 2 097 000 kr
Värdeår 2005

Pantbrev 7 st, totalt 2 565 000 kr

Driftkostnad 52 066 kr/år fördelat enligt:
Elkostnad 29 000 kr/år
Vatten & avlopp 8 700 kr/år
Sotning 350 kr/år
Renhållning 2 500 kr/år
Försäkring 8 900 kr/år
Övrigt 2 616 kr/år
Kommentar driftkostnad I driftkostnaderna så ingår även gårdshuset (ca 10.000kWh) I genomsnitt har det bott mellan 3-4 personer under perioden. Övrigt avser Servanet nätavgift.

Nätbolag Sundsvalls Elnät
Elleverantör Telinet
Elförbrukning 32 000 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Trygg-Hansa

Fastighetsavgift/skatt 8 524 kr/år

Alnö

Alnön är en 65 km² stor ö utanför Sundsvall. Ön, som är Sveriges 16:e största, är 15 km lång och 6 km bred på bredaste stället. I Alnö centrum finns all tänkbar service och på framför allt södra Alnön finns gott om fritidshus. Att befolkningen på ön ökar kraftigt på sommaren talar för att Alnön är det typiska sommarparadiset och många väljer att besöka de många badvikarna eller Spikarnas fiskeläge. Denna vulkanö bildades för 570 miljoner år sedan och här finns många intressanta geologiska lokaler och fornlämningar. Här finns barnvänligt boende nära hav och salta bad, natur och friluftsliv.

Kommunikation Avstånd till Sundsvalls centrum 10-15 km och restiden cirka 20 minuter.
Närservice Service Här finns bland annat livsmedelsbutik, pizzeria, kiosk, frisör, restauranger, café och konditori.
Övrigt Förskolor, grundskola, vårdcentral finns i området. Äppelunda fotbollsplan, simhall, bågskytte, fallskärmshoppning, golf-range, Vindhem seglarhamn med båtklubb, Alnö race team -racercykel och triathlonklubb. Många fina stränder där bla Tranviken är ett populärt mål.