Valeriansvägen 10

Strömnäsviken / Lunde

TYP 1½-plansvilla med källare
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 4.5 varav 2-3 sovrum
Boarea 115 m2
Biarea 60 m2
TOMTAREA 1 131 m2
BYGGNADSÅR 1934
Driftkostnad ca 3 950 kr/mån
utgångspris 285 000 kr eller bud

Oslipat smultronställe intill Ångermanälven!

Välkomna till ett superfint strandnära läge (76-150m från strandlinjen) med fin utsikt över Ångermanälven! Här kan du skapa ett riktigt smultronställe, antingen som sommarhus eller permanentbostad. Du bor här utan insyn från grannar på en lugn återvändsgata med promenadstig ner till älven och med en välfylld bärskog intill tomtgräns. På tomten finns även ett isolerat gästhus om ca 30 kvm. Invändigt behöver hemmet genomgående ytskikt-renoveras men har en fantastiskt planlösning som gör det möjligt med tex en modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för den som vill ta ner en vägg. Fina bevarade 30-tals trägolv finns även att ta fram under flera plastmattor. Ta chansen att skapa ditt eget drömhem med detta kanonfina läge!

array(0) {
}

utgångspris

285 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Emma Nordin

Reg. Fastighetsmäklare
072-0922670 emma.nordin@hoomemakleri.se

Välkomna till ett strandnära läge!
76-150 m till strandkanten
Insynsskyddad tomt med välfylld bärskog till granne
Utsikt över älven från tomten
Kök
Badrum entréplan
Rymligt vardagsrum
Matrum
Vardagsrum mot hall och matrum
Hall entréplan
Entré
Stora sovrummet
Mindre sovrummet
Sovalkov övre plan
Hall övre plan med sovalkov
Badrum övre plan
Hall övre plan
Utsikt från balkong
Exteriörbild
30 kvm gästhus på tomten samt förrådsbod
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Beskrivning

-ENTRÉPLAN-
HALL Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Här finns utrymmet att forma, möblera eller inreda hallen utefter den funktionalitet man själv önskar sig i en hall. Golvet är här av plastmatta och väggarna är av panel.
KÖK Här kan du skapa dig ett högklassigt modernt kök genom att ta ner väggen mot matrummet, eventuellt med hjälp av en bärande balk. Sätt därefter in en köksö och sedan har du ett fantastiskt kök med fin kontakt med sällskapsytorna i den andra delen av huset. Golvet i köket är av plastmatta och väggarna har tapet med bröstpanel. Den maskinella utrustningen består av spisfläkt, häll och ugn samt diskmaskin och en kombinerad kyl/frys.
VARDAGSRUM/MATRUM Generöst tilltaget vardagsrum och matrum med öppen planlösning mellan dessa. I vardagsrummet har väggarna tapet med bröstpanel samt golv av plastmatta och i matrummet är väggarna tapetserade.
WC/DUSCH Badrummet är renoverat under 2018 med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch, WC och handfat samt en del vägghängda skåp för praktisk förvaring av handdukar, hygien- och och badrumsartiklar.
-ÖVRE PLAN-
HALL Mycket rymlig hall med sovalkov och två platsbyggda garderober. I sovalkoven inryms enkelt en upp till 120 cm bred säng, eller varför inte bygga igen med tex skjutdörrar för extra förvaring? Här är golvet av plastmatta och väggarna är tapetserade
SOVRUM 1 Stora sovrummet har 3 garderober varav 2 platsbyggda. I anslutning till detta sovrum finns även en skrubb/förråd som ger mycket bra förvaringsyta. Sovrummets golv är av plastmatta och väggarna är tapetserade.
SOVRUM 2 Detta sovrum har 1 garderob. Här är golvet av plastmatta och väggarna är tapetserade och målade.
SOVALKOV Sovalkov som enkelt kan användas till ett tredje sovrum. Här inryms både säng, skrivbord och byrå. Golvet är av plastmatta och väggarna är tapetserade och målade.
BADRUM Äldre badrum som idag endast används som toalett. Här finns WC, handfat och badkar. Väggar och golv av våtrumsmatta.
-KÄLLARPLAN-
HALL Rymlig hall nedanför trapp. Gott om förvaringsutrymme dels i f.d groventré och dels under trappan. Här finns även en extra kombinerad kyl/frys (frysen dock ur funktion). Från denna hall finns även en utgång till en rymlig jordkällare.
PASSAGE Passage mot tvättstuga. Även här finns förvaringsmöjligheter.
TVÄTTSTUGA Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättho samt en tvättbänk att vika sina kläder på.
TORKRUM Rymligt torkrum där du kan hänga din tvätt. Även här är det gott om plats för förvaring. Här inne finns även pelletsbehållaren.
PANNRUM Pannrum med äldre vedpanna samt pelletsbrännaren.
GARAGE Garage med direktingång till huset. Garaget som är ovan mark skulle även kunna göras om till ett extra sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 115 m2
Biarea 60 m2
Areakälla säljarens information. Är exakt boarea av väsentlig betydelse uppmanas köparen att utföra en egen uppmätning.
Antal rum 4.5 varav 2-3 sovrum
Byggnadsår 1934

Byggnadssätt

Grundläggning Källare
Grundmur Betong
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Fasad Trä
Tak Plåt
Uppvärmning Pellets
Ventilation Självdrag
Renoveringar Huset har renoveringsbehov. Det som dock gjorts på senare år är: -Badrum entréplan. I egen regi, fackmannamässigt med dokumentation. 2018 -Fasad entrésida. Panel som behövde bytas är bytt samt hela denna sida skrapad och målad. 2018 -Tak farstukvist. 2018 I övrigt är det mesta från 80-talet. Pelletspannan är från ca 2006 men har servats under 2018 och 2019.

Tomt

Tomttyp Trädgårdstomt
Tomtarea 1 131 m2
Övrigt På tomten finns ett gästhus och en förrådsbod.

Fastighet

Fastighetsbeteckning Lunde 3:61
Upplåtelseform Friköpt
Adress Valeriansvägen 10, 87263 Lunde
Område Strömnäsviken
Kommun Kramfors
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Kramfors Lunde GA:2 Avtalsservitut Kraftledning Mm Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 22-IM2-21/318.2

Ekonomi

utgångspris 285 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 225 000 kr, varav byggnad 184 000 kr
Värdeår 1934

Pantbrev 5 st, totalt 287 900 kr

Driftkostnad 47 454 kr/år fördelat enligt:
Uppvärmning 30 000 kr/år
Elkostnad 5 701 kr/år
Vatten & avlopp 3 844 kr/år
Väg/Samfällighet 1 600 kr/år
Renhållning 909 kr/år
Försäkring 5 400 kr/år
Kommentar driftkostnad Driftskostnader är individuella och skiljer sig från person till person beroende på hur man lever och förbrukar. Uppvärmningskostnaden kan sänkas genom att installera en varmvattenberedare.

Nätbolag EON
Elleverantör EON
Elförbrukning 8 000 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Folksam

Fastighetsavgift/skatt 1 688 kr/år

Strömnäsviken

Strömnäsviken i Lunde är ett naturskönt och lugnt villaområde alldeles intill Ångermanälven. De flesta fastigheterna är permanentboende men här finns även en hel del fritidshus. Området är omtyckt då det finns ett fint friluftsliv med närhet till skog, vatten, fiske, båt och bad. Här finns även ett rikt kulturliv bla.a genom de K-märkta byggnader som finns här som blivit minnesmärken efter de omtalade händelserna i Ådalen 1931.

Kommunikation Från Lunde går flera linjer med bussar mot både Kramfors, Örnsköldsvik och Härnösand. Med buss är det enkelt att ta sig till Kramfors och resan dit tar endast ca 10-15 min beroende på linje.
Närservice I Lunde finns Frendo med ett urval av baslivsmedel samt grill och pizzeria. Här finns även Q-star för drivmedel. I Lunde finns även historiska cafét Wästerlunds konditori.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Emma Nordin

Reg. Fastighetsmäklare
072-0922670 emma.nordin@hoomemakleri.se