Koltrastvägen 98

Stenhammar / HÄRNÖSAND

Typ Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM Bostadsrätt
Antal rum 4 rok
Boarea 107,7 m2
PARKERING Garanterad parkering
BYGGNADSÅR 1990
Månadsavgift 5 949 kr
utgångspris 595 000 kr eller bud

Parhus med förening som ansvarar för det yttre underhållet!

Ett bekvämt boende! Här bor du enkelt och bekvämt utan att bekymra dig för yttre underhåll. Parhus med egen trädgård med en förening som ansvarar för allt det yttre underhållet som tak, fasad, fönster etc, så du slipper både lägga tid på sådant underhåll och ha en hög buffert för detta. Invändigt är även ytskikten genomgående uppfräschade med målade väggar och nylagda golv, så du kan flytta in och bara bo tills du eventuellt vill sätta din egen prägel. I badrummet finns en egen tvättdel med både ny tvättmaskin och ny torktumlare från 2020. På baksidan har du en stor och nybyggd trädäckad altan i soligt söderläge. Ingår i avgiften gör även bilplats i carport med tillhörande förråd. Du bor här i ett attraktivt område alldeles intill skog där du kan finna både bär och svamp samt även fina motionsspår och det är även mycket nära Vårdkasens friluftsområde och slalombacke. På bekvämt promenadavstånd, ca 450m från hemmet, finns även omtyckta Tjäderns förskola och det är även nära till Geresta skolan, lite drygt 1km promenadavstånd från hemmet, med klasser från FK-6 . Busshållplats finns alldeles nedanför parhusen, endast ca 80 m från din ytterdörr, och med linje 39 tar du dig härifrån ner till centrala Härnösand på ca 5 min. Ett superfint och bekvämt boende! Välkomna på visning!

utgångspris

595 000 kr

Kommande visningar


Här inryms både matgrupp, lounge-grupp och grill enkelt
Parhus med en fantastisk altan i söderläge!
Baksida med utrymme för den trädgårdsintresserade eller för lek
Välkomna till Koltrastvägen 98!
Ljus och mycket inbjudande entré
Hall
Kök med gott om skåp för förvaring
Matplats i köket
Separat kyl och frys i full höjd
Generöst tilltaget vardagsrum
Plats för soffgrupp och tv-möbel
Genomgående uppfräschade ytsksikt
Utgången till den stora altanen
Tvättmaskin/torktumlare utbytta från bild, nya 2020
På övervåningen finns klädkammare eller förråd
Hall övre plan
Stora sovrummet
Sovrum
Sovrum eller kontor
Lekpark 1 finner du direkt i området
Och lekpark 2 precis intill området
Välkomna till Brf Koltrasten på Stenhammar!

Beskrivning

- ENTRÉPLAN -
HALL Ljus och mycket inbjudande hall med målade väggar och golv av lamninat.
KÖK Köket är rymligt och har gott om plats om både förvaring och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av spis och spisfläkt, separat kyl och frys i full höjd samt diskmaskin. Väggarna här är målade och golvet är av laminat.
WC/DUSCH/TVÄTT Här finns toalett, handfat i kommod, dusch samt tvättmaskin och torktumlare (utbytta från de på bild, nya 2020) under en praktisk arbetsbänk. Väggar och golv är målad våtrumsmatta.
VARDAGRUM Ljust och mycket rymligt vardagsrum. Från vardagsrummet tar du dig även ut på hemmets trädäckade altan i soligt söderläge. Väggarna här är målade och golvet är av laminat.
- ÖVRE PLAN -
HALL Fin hall med målade väggar och golv av laminat.
SOVRUM 1 Detta är det största sovrummet. Här är golvet av laminat och väggarna är målade.
SOVRUM 2 Ett bra ytterligare sovrum med golv av laminat och målade väggar-
SOVRUM 3 Detta sovrum har flera garderober och används idag som kontor och extra förvaring. Här är golvet av laminat och väggarna är målade.
KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD Praktisk klädkammare med många hyllplan och stänger. Väggarna är målade och golvet är av laminat.
DUSCH/WC Här finns ytterligare dusch i hemmet samt även WC och handfat. Väggar och golv är målad våtrumsmatta.

Lägenhet

Boarea 107,7 m2
Antal rum 4 rok
Hiss Nej

Balkong/uteplats Stor trädäckad altan, byggd 2019, i soligt söderläge.

Parkering I carport, ingår i avgiften. Finns även flertalet gästparkeringar i föreningen. Går även att hyra ytterligare bilplats med elstolpe, 100kr/mån. För närvarande kort kö på dessa.

Adress Koltrastvägen 98, 87165 HÄRNÖSAND
Område Stenhammar
Kommun Härnösand

Andel i föreningen 1,35168 %
Andel av årsavgift 1,35021 %

Förening

Bostadsrättsföreningen äger 40 parhus, alltså 80 lägenheter vilka färdigställdes år 1990 och den ekonomiska förvaltningen anlitas av SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum). Från och med augusti 2019 är föreningen medlem i HSB vilket medför - förutom en massa privata förmåner för alla medlemmar- även en proffesion i styrelsen vilket i längden ger ett tryggare boende. Lägenheterna i HSB Brf Koltrasten består av 12 stycken 2 r.o.k, 14 stycken 3 r.o.k, 36 stycken 4 r.o.k samt 18 stycken 5 r.o.k. Övriga byggnader som finns är två cykelförråd, två redskapsbodar, en verkstad, en föreningslokal, en gemensam grillplats samt en lekplats. Till varje lägenhet ingår en parkeringsplats under carport med stolpe och kallförråd. För medlemskap i föreningen krävs även medlemskap i HSB. Kostnad för detta är engångsavgift på 500 kr som sedan återfås vid utträde i HSB samt 300 kr i årsavgift som även det är en engångsavgift vid köpet. För mer info läs mer på: brfkoltrasten.se

Namn HSB Brf Koltrasten
ORG.NUMMER 716460-2976
FÖRENINGSFORM Äkta Bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER 80 st
EKONOMI & FÖRÄNDRING Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Parkering I carport med elstolpe, ingår i avgiften. Gästparkering finns i föreningen med flertalet platser. Går även att parkera längs med Koltrastvägen samt Stenhammarsvägen. Ytterligare parkering med elstolpe går att hyra genom föreningen. För närvarande kort kö.

TV & INTERNET Genom ComHem

DELAT ÄGANDE Ja

JURIDISK PERSON Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare

BYGGNAD

Byggnadstyp Parhus
Byggnadsår 1990
Fönster 3-glas
VENTILATION Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning Fjärrvärme
Renoveringar Genomgående uppfräschade ytskikt invändigt. På byggnaden har bl.a. följande gjorts eller görs för närvarande: Upprustning av lekplats 2019 - 2021 Byte av samtlig takarmatur till LED i carportarna 2019 Upprustning av gemensam grillplats 2019 - 2020 Ny grill och nya sittytor Besiktning och underhåll av takrännor 2019 Byte av samtlig stolparmatur till LED 2018 - 2019 Byte uttjänta balkongdörrar 2016 - 2030
Övriga faciliteter Carport med tillhörande kallförråd.

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-04-19.
Energiprestanda 106 kWh per m2 och år
Energiförbrukning 127 kWh per m2 (Atemp) och år

Ekonomi

utgångspris 595 000 kr eller bud

MÅNADSAVGIFT 5 949 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband 50/mbit, carport, sophämtning och skottning

PANTSÄTTNING Bostadsrätten är pantsatt

Pansättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift 1 183 kr

Driftkostnad ca 703 kr/mån med 4 personer i hushållet, fördelat enligt:
Elkostnad ca 500 kr/mån
Försäkring ca 203 kr/mån
Kommentar driftkostnad Uppvärmning, sophämtning, VA, kabel-TV och bredband 50/mbit, carport och underhåll av byggnader står föreningen för.

Stenhammar

Stenhammar är ett attraktivt bostadsområde belägen på en höjd med närhet till centrala Härnösand. Här bor man intill Vårdkasens friluftsområde med lätt tillgänglighet till alltifrån slalombacke, skid- och motionsspår, bågskytte, orientering m.m. Runt omkring området finns flertalet fina lekparker och fina promenadvägar. Tjäderns förskola, som är närmaste förskola, nås enkelt med en kort promenad. Närmaste skola är Geresta som även den nås enkelt via ett promenadstråk. Vill man ta en promenad till Härnösand så går man dit på ca 25 min.

Kommunikation Busslinje 39. Ca 5 min till centrala Härnösand.