Ulvviksvägen 24

Älandsbro / Härnösand

TYP 1½-plansvilla
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 5 varav 3 sovrum
Boarea 107 m2
TOMTAREA 2 513 m2
BYGGNADSÅR 1938
Driftkostnad ca 2 720 kr/mån
utgångspris 850 000 kr eller bud

Hemmet är försäkrat mot dolda fel. Det innebär ökar trygghet för dig som köpare. Läs mer om Dolda fel-föräkringen här.

Charmigt hem på landet med rymligt garage!

Välkomna till ett mycket charmigt hem på landet beläget nära Älandsfjärden! Här erbjuds ni utöver det lantliga läget bl.a. även ett rymligt garage, fina ute-utrymmen som täcker upp olika väderstreck (altan och inglasat uterum med eftermiddags-/kvällssol och stor balkong med förmiddagssol), totalt 2513 kvm stor och plan tomt genom fastigheten intill (Kragom 14:14) som ingår i köpet m.m. Hemmet har idag tre sovrum varav två riktigt stora, men för den som önskar kan den händige bygga om övervåningen och få ett ytterligare sovrum eller t.ex. ett badrum på övre plan. Hemmet har även ett stort kök och inrymmer enkelt en större matgrupp. Mycket gott om förvaringsmöjligheter bl.a. genom källaren som också har stor potential för ett gästrum eller varför inte en relax? Överlåtes med försäkring mot dolda fel. Varmt välkomna på visning!

utgångspris

850 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?


Fastighetskarta
Idé till planlösning övre plan
Idé till planlösning övre plan

Beskrivning

- ENTRÉPLAN -
HALL Hallen har två garderober som praktiskt gömmer undan ytterkläderna du inte vill ha framme, en under trapp och en intill hatthyllan. Golvet här är av plastmatta och väggarna är klädda med vävtapet.
KÖK & MATRUM Ett gediget tilltaget kök som skapats genom nertagande av en vägg. Här inryms enkelt en stor matgrupp med plats för många. Golvet är av plastmatta och väggarna är tapetserade. Under mattan i matrummet finns ett parkettgolv bevarat. Den maskinella utrustningen i köket består av diskmaskin, separat kyl och frys i full höjd, spis och spisfläkt. Från matrummet tar du dig även ut på altanen och därifrån in till det inglasade uterummet. Båda belägna i härligt sydvästläge.
VARDAGSRUM Vardagsrummet har ett parkettgolv och tapetserade väggar. Förr fanns en ingång till vardagsrummet direkt från hallen, som senare byggts igen.
SOVRUM Sovrummet på nedre plan har ett fint trägolv och väggar med vävtapet. Här finns även två garderober.
DUSCH/WC Dusch/wc utrymmet renoverades för ca 10 år sedan och utfördes av Billströms VVS. Golv och väggar är av våtrumsmatta. Här finns dusch, WC och handfat i kommod.
- ÖVRE PLAN -
HALL Golv av korkmatta och väggar med vävtapet. Från hallen på övre plan tar du dig ut på hemmets mycket stora balkong med förmiddagssol.
SOVRUM MED ALKOV Ett mycket stort sovrum med hela 6 garderober. Golvet är ett riktigt trägolv och väggarna är tapetserade. Intill detta sovrum finns även en rymlig alkov.
SOVRUM Ytterligare ett mycket stort sovrum. Här är golvet av plastmatta och väggarna är tapetserade.
- KÄLLARE -
KÄLLARPLAN Källaren har golv och väggar av betong och är fördelad över tvättstuga, matkällare, pannrumm, rum och två förråd varav ett mindre och ett större. "Rummet" har längre tillbaka i tiden nån gång varit ett gästrum och en platsbyggd säng finns här samt ett par garderober. Där inne är även väggarna tapetserade och golvet har en matta.

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 107 m2
Areakälla taxeringsinformation. Det finns även en källare till huset som inte finns angiven i biarean.
Antal rum 5 varav 3 sovrum
Byggnadsår 1938. Ombyggt 1962

Byggnadssätt

Grundläggning Källare
Grundmur Betong
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Tegelpannor
Fönster 3-glas
Uppvärmning Pellets och el
Ventilation Självdrag
Renoveringar Altan med inglasning ca 10 år sedan Dusch/WC ca 10 år sedan Målat fasad ca 7 år sedan Nytt garagetak ca 8-10 år sedan Nya fönster ca 8-10 år sedan Bredband ADSL, Servanet. Fiberkabel finns vid infarten till fastigheten.
Övriga byggnader Garage Friggebod Redskapsbod

Tomt

Tomttyp Trädgårdstomt
Tomtarea 2 513 m2
Övrigt Kragom 14:12 - 1125 kvm Kragom 14:14 - 1388 kvm På tomterna finns flertalet vackra träd och bär- och blomsterbuskage. Här finner du rödvinbärs- och svartvinbärsbuskar, körsbärsträd, syrener och klätterros, aronia häck, tall, ekar, tujor, hägg och gullkornell.

Fastighet

Fastighetsbeteckning Kragom 14:12 och 14:14
Upplåtelseform Friköpt
Adress Ulvviksvägen 24, 87010 Älandsbro
Område Älandsbro
Kommun Härnösand
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut m.m. Förmån: Officialservitut Väg, 22-SÄB-804.1

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2021-03-03.
Energiprestanda 94 kWh per m2 och år
Energiförbrukning 98 kWh per m2 (Atemp) och år

Ekonomi

utgångspris 850 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 384 000 kr, varav byggnad 270 000 kr
Värdeår 1944

Pantbrev 5 st, totalt 384 000 kr

Driftkostnad 32 583 kr/år fördelat enligt:
Uppvärmning 2 490 kr/år
Elkostnad 20 375 kr/år
Vatten & avlopp 5 790 kr/år
Sotning 1 122 kr/år
Renhållning 2 806 kr/år
Kommentar driftkostnad Uppvärmning avser pellets. Vart annat till vart tredje år görs även en brandskyddskontroll. Kostnad för brandskyddskontroll har för säljaren legat på 1091kr.

Nätbolag Hemab
Elleverantör EON
Elförbrukning 8 913 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Folksam

Fastighetsavgift/skatt 2 880 kr/år

Älandsbro

Älandsbro är ett område intill kusten, ca 8 km norr om Härnösand och ligger i Härnösands kommun. I området finns villor, gårdar och lägenheter samt mycket närservice.

Kommunikation Ca 175 m från hemmet finns busshållplats "Kantarellvägen" belägen efter Ulvviksvägen. Härifrån går linje 518 som tar dig till Älandsbro centrum samt vidare mot Härnösand centrum. Åt andra hållet tar samma linje dig ut mot Strinningen. Busshållplats "Älandsbro centrum" ligger centralt i Älandsbro. Härifrån går linjerna 518, 516, 90 och 50 som tar dig både söderut, norrut samt inåt Älandsbro.
Närservice I Älandsbro centrum finns matbutik, bensinmack, snabbmatskök, skola, förskola, loppis, pizzeria m.m.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?