Ramsviken 131

Stocka / Nordanstig

TYP Fritidshus
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Boarea 55 m2
Biarea 15 m2
TOMTAREA 1 102 m2
BYGGNADSÅR 1930
Driftkostnad ca 120 kr/mån
Utgångspris 1 990 000 kr eller bud

Unikt tillfälle - Skärgårdsidyll med underbart läge!

Om inte detta är paradiset på jorden så vet vi inte vad som är! Allt igenom ljuvlig och urcharmig skärgårdsidyll inom ögruppen Kojharet, endast 3 min med båt från fastlandet. Kliv iland på ön och känn stressen rinna av på ett ögonblick. En plats där man kan "bara vara", för sol och avkoppling där du följer solens alla timmar på de sköna uteplatserna och trädäcken runt huset med skydd från väder och vind. Panoramavy över havet och bästa syd-sydväst läge. Söker du ett ställe där du kan samla familj, släkt och vänner? Här känner sig alla som hemma med väl genomtänka sociala ytor, både ute som inne. Den vedeldade bastun nästan svävar ovan havet och bjuder på underbar havsutsikt från det stora fönsterpartiet med horisonten i bakgrunden. Balsam för kropp och själ! Huvudbyggnaden är en tidigare fiskestuga byggd i början på 30-talet som byggts ut och varsamt renoverats de senaste åren till absolut toppskick utan man gjort avkall på ursprungscharmen. Öppen och hjärtlig planlösning med fyra bäddplatser och ytterligare två i den mysiga gäststugan. Värmande braskamin och alla bekvämligheter du behöver för ett härligt öliv i modern tappning! Fin och gemytlig gemenskap på ön med trevliga grannar. Här spenderar du sommaren i fantastisk miljö med möjlighet att upptäcka skärgården runt omkring. På vintern går det att ta sig över viken med t.ex. skidor eller skoter. Ett besök här och du är fast - vi garanterar kärlek vid första ögonkastet! Ett absolut måste att se! Du kan redan nu gå på visning i 3D via vår hemsida.

Budgivning pågår
Hur budgivningen visas på vår webb bestäms av säljaren i överenskommelse med mäklaren. Läs mer om budgivning här.

Högsta bud

1 750 000 kr

Utgångspris: 1 990 000 kr

Kommande visningar


Fastighetskarta
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
2D - Huvudbyggnad - Letterhead

Beskrivning

Kliv in och känn dig som hemma! Känslan är direkt välkomnande och ljusinsläppet är magiskt med fönster i alla väderstreck med havet ständigt närvarande utanför. Här har man verkligen optimerat husets kvadratmeter och den öppna planlösningen skapar ytor för umgänge och skönt häng. I allrummet finns en värmande braskamin placerad och vacker skiffer vid entrén intill. Genomgående nylagt trägolv. Köket hänger ihop med allrummet och här finns både gasolspis med ugn och kylskåp som drivs på gasol och solceller. Den lilla glasverandan är fullkomligt ljuvlig och tar miljön utanför in i huset. Blicka ut över vattnet i skydd från väder och vind . Sovdelen är avgränsad från allrummet på ett smakfullt sätt. Charmiga pardörrar leder oss in i den gamla stugdelen som tidigare fungerade som kök. Ytterligare en entré finns här, plats för förvaring och batteribank.


Byggnad

Upplåtelseform Friköpt
Boarea 55 m2
Biarea 15 m2
Areakälla Uppskattad bostadsyta. Observera att bostadsytan inte är uppmätt
Byggnadsår 1930

Byggnadssätt

Grundläggning Stengrund
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Plåt med tegelprofil
Fönster 2-glas, Nya med allmogeprofil
Uppvärmning Stolcellsanläggning med 3 nya batterier 2018 för el: TV, belysning. Kaminer.
Ventilation Självdrag
Renoveringar Totalrenovering från "mark till tak" 2010-2011 Kaminer i både bostadshuset, gäststugan och bastun. Alla godkända. Sotades hösten 2020. Rejäl flytbrygga med fasta bänkar och badbrygga inköpt från KV Marin system. Nya kättingar under bryggan 2020. Gasolkylskåp 2020.
Övriga byggnader Gästhus (isolerad) med sovrum och plats för dubbelsäng eller våningssängar. Vedeldad bastu byggd 2016. Fristående utetoalett med separett. Vedbod/Snickarboa. Nätbod/förråd.

Tomt

Tomtarea 1 102 m2

Fastighet

Fastighetsbeteckning Strömsbruk 1:180
Upplåtelseform Friköpt
Adress Ramsviken 131, 82496 Stocka
Område Stocka
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas. Toalettrum med ISAK-separett.
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Nordanstig Vikarskogen GA:2 ändamål: Vägar, Samfällighet: Nordanstig Strömsbruk S:5 Förmån: Officialservitut Båtplats, 2132-01/33.1

Ekonomi

Utgångspris 1 990 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 499 000 kr, varav byggnad 107 000 kr
Värdeår 1930

Driftkostnad 1 465 kr/år fördelat enligt:
Väg/Samfällighet 450 kr/år
Försäkring 1 015 kr/år
Kommentar driftkostnad Gemensam båtplats med ö-grannarna vid flytbrygga i Varpbäck, ingen avgift.

Fastighetsavgift/skatt 3 742 kr/år

Vägbeskrivning

Skyltat från Varpbäcksvägen. Följ grusvägen tills du kommer till en vändplan/parkering. Promenera nedför backen och du är framme vid havet och båten som tar dig ut till Kojharet!

Stocka

Vackra kustläget Stocka i Nordanstigs kommun med många fina villor, gårdar och fritidshus. Rönnskär som ligger i Stocka är en riktig skärgårdsidyll med sina pittoreska hus och sjöbodar. Stocka har många fina badplatser, gästhamn, restaurang och närlivs.

Kommunikation I Stocka finns bussförbindelser mot Harmånger och Hudiksvall. Rönnskär är beläget ca 3 mil från Hudiksvall och ca 6,5 mil från Sundsvall.
Närservice I Stocka har ni omtyckta restaurangen Café Måsen. På Rönnskär finns fiskhandlare. Livsmedelsaffär finns. I Stocka finns förskola och grundskola från förskoleklass upp till årskurs fem. I anslutning till skolan finns en gymnastiksal.
Övrigt I Stocka finns flera aktiva föreningar, inom bland annat idrott och hembygdsverksamhet. I Stocka Folkets hus, som drivs av en ideell förening, ordnas bland annat föredrag och musikevenemang.