Svedjevägen 5

Hassela / Nordanstig

TYP 1-plansvilla i vinkel med källare
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 3 varav 2-3 sovrum
Boarea 104 m2
TOMTAREA 1 010 m2
BYGGNADSÅR 1965
Driftkostnad ca 2 860 kr/mån
utgångspris 425 000 kr eller bud

Trevlig familjevilla med 60-talskänsla i centrala Hassela

Trevlig familjevilla med attraktiv hörntomt i bästa sydvästläge! Centralt läge med utsikt mot Hassela Skis skidbackar och Hasselabadet en kort promenad bort. Ett hem med stor potential, som tar plats och väcker nyfikenhet. Trädgården är stor och prunkande med rosor, humle, fläder, rabarber, bärbuskar och tidigare har det odlats potatis också. För familjen som vill ha ett generöst hem med stora ytor och möjlighet till många rum är den här härliga sextiotalsvillan perfekt med sina drygt 100 kvm levnadsyta. Entréplanet bjuder på kök och vardagsrum med underbart ljusinsläpp som sammanlänkas av den centrerade altanen. Två sovrum varav ett rymligt sovrum som med fördel kan göras om till två sovrum, och ett vardagsrum med stora fönster ut mot mot altanen och den härliga trädgården. Ytterligare sovrum i källarplan, och på källarplan har ni även garaget. Bevara sextiotalskänslan eller renovera modernt efter eget tycke och smak, endast fantasin sätter gränser! Renoveringsbehov finns - men här erbjuds en mycket fin grund att utveckla! Gå på digital visning redan nu via vår tjänst Hoome View på vår hemsida och boka in dig på en visning! Välkomna!

utgångspris

425 000 kr

Kommande visningarBeskrivning

Entréplan Välkommen in! Trevlig hall som ger en fin överblick över husets planlösning. Plats för hatt- och skohylla samt tre garderober. Direkt in till höger om hallen har ni köket med den härliga plastmattan som verkligen skvallrar om husets tidsepok. I köket har ni plats med en matgrupp för 2-4 personer, fina arbetsytor och förvaring. Fint ljusinsläpp tack vare fönster i två olika väderstreck. Vardagsrummet är rymligt och härligt. Ljusinsläpp är ledordet i det här huset för här har vi minsann fönster så det räcker och blir över. Stora fönster längs med hela väggen med utsikt mot altanen och trädgården. En frän tegelvägg blir av sig själv en snygg inredningsdetalj bredvid den vackra öppna spisen. Parkettgolv i holländskt mönster adderar till den härliga 60-talskänslan som är genomgående i det här huset. På entréplan har ni två sovrum, ett större som med fördel kan delas upp till två sovrum om det behovet finns. Ni har även en korridor längs med sovrummen som kan fungera som till exempel en kontorsplats, eller tv-spelsplats, eller symaskinsplats. Anpassa efter just ditt behov! Gästtoalett med WC och tvättställ har ni i hallen. Ytterligare badrum finns och är under renovering. Här har ni möjlighet att slutföra projektet och forma badrummet efter just dina önskemål!
Källarplan Stor och bra källare med fina förvaringsmöjligheter. Här har ni möjlighet till ett till sovrum/gästrum. Matkällare, förråd, tvättstuga, torkrum, pannrum och garage.
Uteplats Altan i söderläge
Parkering Asfalterad uppfart framför huset. Garage i huset.

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla i vinkel med källare
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 104 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 3 varav 2-3 sovrum
Byggnadsår 1965

Byggnadssätt

Grundläggning Källare
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Fasad Aluminium/trä
Tak Papp
Fönster 2-glas
Uppvärmning Pelletspanna, luft/luftvärmepump, solpaneler
Ventilation Självdrag

Tomt

Tomttyp Trädgårdstomt
Tomtarea 1 010 m2

Fastighet

Fastighetsbeteckning Hassela Kyrkby 3:25
Upplåtelseform Friköpt
Adress Svedjevägen 5, 82998 Hassela
Område Hassela
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Nordanstig Kyrkbacken GA:1 ändamål: Vägar
Planbestämmelser Byggnadsplan

Ekonomi

utgångspris 425 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 229 000 kr, varav byggnad 191 000 kr
Värdeår 1965

Pantbrev 4 st, totalt 107 400 kr

Driftkostnad 34 316 kr/år fördelat enligt:
Elkostnad 15 600 kr/år
Vatten & avlopp 11 765 kr/år
Väg/Samfällighet 630 kr/år
Renhållning 2 321 kr/år
Försäkring 4 000 kr/år
Kommentar driftkostnad Uppgifter enligt säljare. Pelletspannan har använts med elpatron.

Nätbolag EON
Elleverantör EON
Elförbrukning 12 000 kWh/år

Fastighetsavgift/skatt 1 718 kr/år

Hassela

Hassela är en mindre ort ca 1 timme bort från både Hudiksvall och Sundsvall. Hassela är omtyckt mycket tack vare sin natur med höga berg och vackra sjöar. Hassela har otroligt många olika aktiviteter, rid islandshäst, åk skidor på Hassela Ski, åk på skotersafari, utforska naturen, bada i den uppvärmda utomhuspoolen på sommaren eller ta en utflykt till Ersk-Mats-gården.

Kommunikation I Hassela finns bussförbindelser mot Bergsjö och Hudiksvall. Stockholm 36 mil ca. 3,5 timmar. Gävle 18mil ca. 2 timmar. Hudiksvall 6mil ca. 1h. Sundsvall 6mil ca. 1h.
Närservice I Hassela hittar du mataffär, bemannat tankställe, butiker, bibliotek, pensionat, kaféer och matställen. I Hassela finns förskola och grundskola från förskoleklass upp till årskurs sex. I Hassela finns en deltidsbrandkår. I Hassela finns ett flertal företag. Plyfa Plywood AB och Hassela Skogsentreprenad AB är de största arbetsgivarna på orten. Vintertid är även Hassela Ski Resort en stor arbetsgivare. I Hassela finns flera aktiva föreningar, inom bland annat idrott och hembygdsverksamhet. Vintertid kan du åka skidor både på längden och utför hos Hassela Ski. Under sommarsäsongen kan du bada i uppvärmd bassäng på Hasselabadet.
Övrigt Efter väg 305 mot Bjuråker ligger en av kommunens två golfbanor, vackert belägen i en dalgång intill Norrtjärn. En mil väster om Hassela finns den gamla finngården Ersk-Mats som till vissa delar utsetts till ett världsarv.
Ansvarig mäklare

Maya Sundlöf

Reg. Fastighetsmäklare
076-4926951 maya.sundlof@hoomemakleri.se