Haddungsnäs 14 & 16

Hassela / Bergsjö

TYP Fritidshus
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Boarea 95 m2
Biarea 53 m2
TOMTAREA 2 689 m2
BYGGNADSÅR 1951
Driftkostnad ca 1 670 kr/mån
Utgångspris 650 000 kr eller bud

Två fastigheter för en i Haddungsnäs!

Två fastigheter för en - intill det gamla kapellet med ogenerat läge vid Edeströmmen som förbinder Lillsjön och Hasselasjön i natursköna Haddungsnäs! Här har du möjligheten att förvärva en nyrenoverad stuga på en tomt och en tidigare vaktmästarbostad med permanentstandard på den andra. Lugnt, rofyllt läge med ån så nära att du nästan kan doppa tårna från tomten. Lätt att ta ett dopp när andan faller på, med flera fina insjöbad i närheten. Perfekt för dig som vill hitta ett generations- eller fritidsboende där både byggnaderna kan nyttjas, eller kanske för dig som vill hyra ut. I Haddungsnäs kan du trivas året om. Vintertid finns Hassela Ski Resort 15 min bort där utförsåkning kan avnjutas i nypreppade, manchesterrandiga pister. Stugan på 28 kvm är helrenoverad under de senaste 5 åren med bra standard. Ett mysigt kök/allrum med värmande kamin finns, två mindre sovrum och toalett/dusch med väggar av våtrumspanel Fibo och golvvärme med klinkers. Vaktmästarbostaden är i behov av renovering, men även här har man gjort en del förbättringar. Villan från 1951 är rymlig med fullstort kök, vardagsrum och två sovrum. Badrummet renoverades 2008 med klinkers och golvvärme. I källarplanet finns hobbyrum, tvättstuga och pannrum. Källaren är delvis dränerad 2013, väggarna tilläggsisolerade. En tillflykt till naturen - välkommen på visning!

Utgångspris

650 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?


Fastighetskarta
Vaktmästarbostad Entréplan
Vaktmästarbostad Källarplan

Beskrivning

Stugan Stugan är helrenoverad mellan 2014-2021. Mindre hall med klinker och golvvärme. Till höger om hallen finns en mindre sovalkov med våningssäng. Till vänster om hallen kliver du in i ett kombinerat kök och allrum, där den värmande kaminen är centralt placerad och där du har underbar utsikt mot ån från de stora fönsterpartierna. Från allrummet når du badrummet, renoverat 2016, med wc och dusch. Ytterligare ett sovrum finns i anslutning till allrummet.
Vaktmästarbostaden Vaktmästarbostaden värms upp med vedpanna och tillhörande ack. tank. Källaren är omdränerad på 3 sidor runt 2013 och väggarna tilläggsisolerade. Renoveringsbehov föreligger både exteriört och interiört. Entréplanet utgörs av ett rymligt vardagsrum med öppen spis (går att elda i), ett genomgångsrum/matrum, kök, ytterligare ett sovrum och badrum renoverat 2008 med golvvärme. I källarplanet finns ett större hobbyrum, tvättstuga, pannrum och två rymliga förråd.

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare samt mindre fritidshus
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 95 m2
Biarea 53 m2
Areakälla taxeringsinformation. Boarea avser den totala arean för de båda bostäderna (67 kvm + 28 kvm)
Byggnadsår 1951

Byggnadssätt

Grundläggning Källare, plintar (stugan)
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Plåt
Fönster 2-glas
Uppvärmning Vedpanna (vaktmästarbostad), el (stugan) samt eldstäder
Ventilation Självdrag
Renoveringar Fastigheterna säljes med friskrivningsklausul. Värdeår för stugan är 2020, värdeår för vaktmästarbostaden är 1951.

Tomt

Tomtarea 2 689 m2
Övrigt Avser tomtarea på båda fastigheter (1984 kvm + 705 kvm)

Fastighet

Fastighetsbeteckning Haddungsnäs 1:16 & 1:13
Upplåtelseform Friköpt
Adress Haddungsnäs 14 & 16, 82953 Bergsjö
Område Hassela
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Enskilt vatten året om. Vatten från källa. Enskilt avlopp. Infiltration behöver åtgärdas.
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Nordanstig Hassela GA:2 ändamål: Vägar Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt Mm, 21-IM4-54/197.1

Ekonomi

Utgångspris 650 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2021 816 000 kr, varav byggnad 348 000 kr
Värdeår 2020

Pantbrev 2 st, totalt 188 000 kr

Driftkostnad 20 000 kr/år fördelat enligt:
Elkostnad 10 000 kr/år
Vatten & avlopp 2 000 kr/år
Sotning 2 500 kr/år
Väg/Samfällighet 300 kr/år
Renhållning 2 200 kr/år
Försäkring 3 000 kr/år

Nätbolag Eon
Elleverantör Eon
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Länsförsäkringar

Fastighetsavgift/skatt 3 022 kr/år

Hassela

Hassela är en mindre ort ca 1 timme bort från både Hudiksvall och Sundsvall. Hassela är omtyckt mycket tack vare sin natur med höga berg och vackra sjöar. Hassela har otroligt många olika aktiviteter, rid islandshäst, åk skidor på Hassela Ski, åk på skotersafari, utforska naturen, bada i den uppvärmda utomhuspoolen på sommaren eller ta en utflykt till Ersk-Mats-gården.

Kommunikation I Hassela finns bussförbindelser mot Bergsjö och Hudiksvall. Stockholm 36 mil ca. 3,5 timmar. Gävle 18mil ca. 2 timmar. Hudiksvall 6mil ca. 1h. Sundsvall 6mil ca. 1h.
Närservice I Hassela hittar du mataffär, bemannat tankställe, butiker, bibliotek, pensionat, kaféer och matställen. I Hassela finns förskola och grundskola från förskoleklass upp till årskurs sex. I Hassela finns en deltidsbrandkår. I Hassela finns ett flertal företag. Plyfa Plywood AB och Hassela Skogsentreprenad AB är de största arbetsgivarna på orten. Vintertid är även Hassela Ski Resort en stor arbetsgivare. I Hassela finns flera aktiva föreningar, inom bland annat idrott och hembygdsverksamhet. Vintertid kan du åka skidor både på längden och utför hos Hassela Ski. Under sommarsäsongen kan du bada i uppvärmd bassäng på Hasselabadet.
Övrigt Efter väg 305 mot Bjuråker ligger en av kommunens två golfbanor, vackert belägen i en dalgång intill Norrtjärn. En mil väster om Hassela finns den gamla finngården Ersk-Mats som till vissa delar utsetts till ett världsarv.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?