Franshammar 231

Hassela / Nordanstig

TYP 1½-plansvilla sutteräng
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 6 varav 4-5 sovrum
Boarea 200 m2
Biarea 20 m2
TOMTAREA 2 515 m2
BYGGNADSÅR 1909
Driftkostnad ca 1 840 kr/mån
utgångspris 1 375 000 kr eller bud

Stort timmerhus anno 1851 med många möjligheter!

Det stora och vackra timmerhuset anno 1851 med många möjligheter! Inte nog med att historiens vingslag bokstavligt talat sitter i väggarna, eftersom det här ursprungligen varit en sädeslada, så har den här stora, vackra villan många olika möjligheter. För dig som söker en stor villa att bo i permanent. Eller för dig som vill samla hela stora familjen i flera generationer och ha det som ert kombinerade sommarhus och fjällstuga. Varför inte hyra ut delar av huset till sommar-/ eller vinterturister. Franshammar 231 ligger lämpligt placerat invid Hasselas golfklubb med sin 18-hålsbana, Norrtjärnen med badbrygga och endast femminuters bilfärd till Hassela Ski Resort. Villan är uppdelad i tre plan med möjlighet till 4-5 sovrum och minst 12 bäddar totalt. Bekväm uppvärmning via jordvärme, stort kök med matplats som har utsikt mot sjön och härliga, sociala ytor. Tröttnar ni på att tillaga er mat själva så har ni Franshammars Restaurang och Logi i närheten. Möjlighet till att få hjälp med både gräsklippning och snöskottning på tomten finns även det. Franshammar är ett område i Hassela som är rik på historia. Här bor ni i ett naturskönt område med skog, vatten och ängsmarker. Varmt välkomna att gå på digital rundtur i huset via vår tjänst Hoome View på vår hemsida!

utgångspris

1 375 000 kr

Kommande visningar


Ungefärlig fastighetskarta efter fastighetsreglering (se röd streckad linje)

Beskrivning

Entréplan Välkommen in! Stor hall med gott om plats för hatt- och skohylla. Invid hallen har ni även en gästtoalett med WC och tvättställ. Stort, härligt vardagsrum i öppen planlösning mot köket och matplatsen. Vardagsrum och matplats har fönster med utsikt mot sjön. Fint plankgolv och panel på väggarna ger en riktig "fjällstugekänsla". Lättmöblerat tack vare storleken på rummet. Här kan verkligen hela stora familjen eller bekantskapskretsen samlas och ha det trevligt tillsammans. Köket är utrustat med allt en behöver i form av spis, ugn, diskmaskin, kyl och frys samt mycket förvaring tack vare många över- och underskåp. Invid kök och matplats når ni den stora, härliga inglasade altanen med stora panoramafönster med utsikt mot både sjön, golfbanan och ni ser dom blåa, böljande bergen i bakgrunden.
Källarplan En trappa ner når ni det stora badrummet med dusch, WC, tvättställ, tvättmaskin och här är också jordvärmepumpen. Till källarplan finns även en separat entré, en fördel om ni tänker er att hyra ut till exempel källarplan. På källarplan har ni två stora sovrum samt ett genomgångsrum som kan användas antingen för klädförvaring eller ha det som ett extra vardagsrum.
Övre plan På övre plan har ni två stora sovrum på varsin sida om trappen. Det ena sovrummet har fyra platsbyggda sovplatser.
Uteplats Stor, inglasad altan med sjöutsikt. Uteplats intill inglasade altanen.
Parkering Asfalterad parkeringsplats med plats för två-tre bilar. Motorvärmare.

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla sutteräng
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 200 m2
Biarea 20 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 6 varav 4-5 sovrum
Byggnadsår 1909. 1851

Byggnadssätt

Grundläggning Källare
Stomme Timmer/trä
Bjälklag Trä
Fasad Timmer/trä
Tak Plåt
Fönster 2-glas
Uppvärmning Jordvärme
Ventilation Självdrag
Renoveringar Totalrenoverades i början av 90-talet. Jordvärme installerades för ca 10 år sedan.
Övriga byggnader Förrådsbyggnad ca 25 kvm.

Tomt

Tomtarea 2 515 m2
Övrigt Fastigheten har ett pågående ärende hos Lantmäteriet för fastighetsreglering. Tomtens areal beräknas bli ca 2000 kvm efter att beslutet vunnit laga kraft.

Fastighet

Fastighetsbeteckning Franshammar 2:7
Upplåtelseform Friköpt
Adress Franshammar 231, 82998 HASSELA
Område Hassela
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Trekammarbrunn med infiltration.
Servitut m.m. Last: Officialservitut Väg, 21-94:299.1

Ekonomi

utgångspris 1 375 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 376 000 kr, varav byggnad 186 000 kr
Värdeår 1929

Pantbrev 1 st, totalt 384 000 kr

Driftkostnad 22 100 kr/år fördelat enligt:
Elkostnad 22 100 kr/år
Kommentar driftkostnad Huset har varit obebott senaste åren varför uppgifter om driftskostnader saknas. Uppskattad elförbrukning ca 17 000 kwh/år = ca kostnad 22 100 kr/år för uppvärmning jordvärme.

Fastighetsavgift/skatt 2 820 kr/år

Hassela

Hassela är en mindre ort ca 1 timme bort från både Hudiksvall och Sundsvall. Hassela är omtyckt mycket tack vare sin natur med höga berg och vackra sjöar. Hassela har otroligt många olika aktiviteter, rid islandshäst, åk skidor på Hassela Ski, åk på skotersafari, utforska naturen, bada i den uppvärmda utomhuspoolen på sommaren eller ta en utflykt till Ersk-Mats-gården.

Kommunikation I Hassela finns bussförbindelser mot Bergsjö och Hudiksvall. Stockholm 36 mil ca. 3,5 timmar. Gävle 18mil ca. 2 timmar. Hudiksvall 6mil ca. 1h. Sundsvall 6mil ca. 1h.
Närservice I Hassela hittar du mataffär, bemannat tankställe, butiker, bibliotek, pensionat, kaféer och matställen. I Hassela finns förskola och grundskola från förskoleklass upp till årskurs sex. I Hassela finns en deltidsbrandkår. I Hassela finns ett flertal företag. Plyfa Plywood AB och Hassela Skogsentreprenad AB är de största arbetsgivarna på orten. Vintertid är även Hassela Ski Resort en stor arbetsgivare. I Hassela finns flera aktiva föreningar, inom bland annat idrott och hembygdsverksamhet. Vintertid kan du åka skidor både på längden och utför hos Hassela Ski. Under sommarsäsongen kan du bada i uppvärmd bassäng på Hasselabadet.
Övrigt Efter väg 305 mot Bjuråker ligger en av kommunens två golfbanor, vackert belägen i en dalgång intill Norrtjärn. En mil väster om Hassela finns den gamla finngården Ersk-Mats som till vissa delar utsetts till ett världsarv.
Ansvarig mäklare

Maya Sundlöf

Reg. Fastighetsmäklare
076-4926951 maya.sundlof@hoomemakleri.se