Skesta 808

Gnarp / Nordanstig

TYP Gård
Antal rum 5
Boarea 140 m2
Biarea 75 m2
TOMTAREA 3 ha
BYGGNADSÅR 1937
utgångspris 1 495 000 kr eller bud

Hemmet är Hemdeklarerat. Det innebär ökad trygghet för dig som köpare då hemmet är försäkrat mot dolda fel och även förbesiktat. Besiktningsprotokollet kan du ta del av hos ansvarig mäklare. Läs mer om Hemdeklarerat här.

Stor och fin villa med tillhörande loge, pool och 2,6 ha åkermark!

Drömmer även du om ett liv på landet? Då kan vi uppfylla din dröm. Här har säljaren älskat både området och sitt hus men överlämnar nu det här fantastiska hemmet till någon ny. Huset har renoverats varsamt och byggts ut vilket gör att även den stora familjen får plats här. Den klassiska röda falufärgen tillsammans med vita knutar och ett brutet tak, fantastisk utsikt över åkermarkerna och dom blåa, böljande bergen i horisonten kan få vem som helst att smälta för det här hemmet. Praktiska materialval i form av klinker och golvvärme möter det mer klassiska trägolvet, det modernt lantliga köket möter den klassiska och fungerande vedspisen. Även badrummet på entréplan är smakfullt renoverad och helkaklat. På gården har ni även en stor loge om ca 80 kvm där ni har enorm potential oavsett vad ni vill bruka gården till. Använd logen till en maskinhall, stall eller förvaring. Till gården hör ca 2,6 ha åkermark i ett skifte, perfekt för djurhållning eller odling. Trädgårdstomten fullkomligt badar i sol eftersom hela tomten ligger i söderläge så här kommer ni kunna spendera många fantastiska somrar framöver! Blir det för varmt i solen kan ni ta ett dopp i poolen. Snickra med fördel ihop en altan framför huset, altandörr är förberett och klart via vardagsrummet. Summa summarum - en gård där det bara är att flytta in i och med enorm potential oavsett vilken inriktning på gården ni vill ha! Varmt välkommen att boka in er på visning! Vill ni redan nu få en digital visning av boningshuset, klicka in er på vår hemsida och gå på digital visning via vår tjänst Hoome View.

utgångspris

1 495 000 kr

Kommande visningarHuvudbyggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Boarea 140 m2
Biarea 75 m2
Areakälla Taxerad areal
Antal rum 5 rum
Byggnadsår 1937

Beskrivning Huvudbyggnad

Bostadsbeskrivning entréplan Varmt välkommen in! Via den takade verandan kommer ni sedan in till en rymlig och ljus hall med gott om plats att hänga av sig ytterkläder och ha plats för förvaring. I hallen har ni praktisk klinker som dessutom har golvvärme. Fortsätter ni in till höger kommer ni in det stora och modernt lantliga kök med, givetvis, en fullt fungerande vedspis. Här har ni plats för en stor matgrupp så hela stora familjen med middagsgäster kan duka upp för en trevlig middag. Köket har vitt kakel, beiga köksluckor tillsammans med laminatbänkskiva i träimitation. Fönster i två väderstreck, och dessutom fint ljusinsläpp via hallen. Mycket bra förvaring med över- och underskåp och flera högskåp. På entréplan har ni ett renoverat och helkaklat badrum med golvvärme. Temat går i svart och vitt med ett klassiskt badkar med ryggstöd. Vardagsrummet har vackert trägolv med gott om plats för en stor soffgrupp. I vardagsrummet har ni ett genomgångsrum till altandörren där ni med fördel kan bygga en härlig altan i perfekt söderläge. Använd genomgångsrummet till ett litet bibliotek eller som en loungedel.
Bostadsbeskrivning övre plan Välkommen en trappa upp! Tack vare husets brutna tak är övervåningen maximalt utnyttjat med fyra sovrum, varav ett utmärker sig och är ett rejält stort sovrum. Där har tidigare varit hela tre rum. På övre plan har ni ett påbörjat badrum där vatten och avlopp är framdraget redan och väntar på att nästa ägare vill slutföra projektet.
Bostadsbeskrivning källarplan I källaren har ni såklart också väldigt fina utrymmen som i övriga huset. Tvättstugan har alldeles nymålade golv och väggar, utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Intill tvättstugan har ni två förrådsutrymmen, varav ett av dom har en trappa ut till husets groventré. Pannrummet med husets hjärta, även kallat pelletspannan, har gott om plats att lagra pelletssäckar i så att det inte tar annat värdefullt förrådsutrymme i källaren. Sist men inte minst - ett hobbyrum, perfekt för rundpingis!
Förvärvstillstånd Denna fastighet klassas som lantbruksfastighet varför du kan behöva söka förvärvstillstånd för att få lagfart.

Byggnadssätt Huvudbyggnad

Grundläggning Källare
Grundmur Betong
Stomme Trä/timmer
Bjälklag Trä
Fasad Trä
Tak Plåt
Fönster 3-glas och 2-glas
Uppvärmning Pelletspanna
Ventilation Självdrag
Renoveringar Ombyggt 1965 och 2004.

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980 Area 80 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Fastighet

Fastighetsbeteckning Rogsta 4:34
Adress Skesta 808, 82962 Gnarp
Område Gnarp
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Vatten via borrad brunn som delas med granne. Vattenkälla till utkastare. Tvåkammarbrunn (uppskov mot åläggande att åtgärda avloppsbrunn finns).
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Nordanstig Skesta GA:1 ändamål: Vägar Förmån: Avtalsservitut: Vattenledning, 21-IM4-98/1523.1 Last: Officialservitut Starkström, 21-81:1542.1

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2021-11-11.
Energiprestanda 97

Ekonomi

utgångspris 1 495 000 kr eller bud

Pantbrev 4 st, totalt 619 500 kr

Driftkostnad 40 090 kr/år fördelat enligt:
Uppvärmning 17 000 kr/år
Elkostnad 10 100 kr/år
Vatten & avlopp 2 400 kr/år
Sotning 2 400 kr/år
Väg/Samfällighet 850 kr/år
Renhållning 1 800 kr/år
Försäkring 5 540 kr/år
Kommentar driftkostnad Uppgifter enligt säljare.

Nätbolag EON
Elleverantör God El
Elförbrukning 4 400 kWh/år

Fastighetsavgift/skatt 3 052 kr/år

Areal

Taxerad areal Totalt 3 ha fördelat på åker 3 ha,

Taxering

Taxeringsenhet 120, Lantbruksenhet, bebyggd Taxeringsår 2020. Taxeringsvärde 484000 kr fördelat på SmahusbyggnadPaLantbruk 348000 kr, Ekonomibyggnad 29000 kr, Akermark 48000 kr, SmahusmarkPaLantbruk 59000 kr,

Gnarp

Gnarp är en tätort som ligger i Nordanstigs kommun mellan Hudiksvall och Sundsvall med lämpligt pendlingsavstånd. Gnarp har många trevliga villaområden och endast 1 mil bort har ni Sörfjärden med Norrlands längsta badstrand och Sörfjärdens golfklubb med 18-hålsbana.

Kommunikation Goda kommunikationsförbindelser med tågstation och busshållplats.
Närservice I Gnarp finns Gnarps kyrka, två bensinmackar, två skolor, en bankomat, Ica-Stjärnan samt många småföretag. Där finns även en fullstor sporthall - Gnarpsviljan, en konstfrusen ishall i Gällsta, och ett ridhus. Circle K har en snabbladdare med Gnarps pizzeria tvärs över vägen.
Övrigt I det lokala näringslivet finns företag som Gränsfors Bruks yxfabrik, Hälsingesylt, Tjärnviks Trä AB (numera Gallo), Huset på Hea, Djurkollot och även Wahlmans textil.
Ansvarig mäklare

Maya Sundlöf

Reg. Fastighetsmäklare
076-492 69 51 maya.sundlof@hoomemakleri.se