Kyrkvägen 35

Gnarp / Nordanstig

TYP Gård
Antal rum 8
Boarea 240 m2
Biarea 60 m2
TOMTAREA 4 ha
BYGGNADSÅR 1867
utgångspris 2 595 000 kr eller bud

Vackra gården "Söromån" i centrala Gnarp, restaurerat sekelskifte med jakträtt!

I centrala Gnarp gömmer sig den här vackra gården "Söromån" tillsammans med det lilla gårdshuset "Undantaget" bakom grönskan som ramar i Gnarpsån. Gården har en egen sandstrand längs med ån och en stor altan där ni kan njuta av många fina dagar i solen och lyssna på det porlande ljudet från ån. Den här gården har alla rätt när det kommer till materialval som omsorgsfullt har valts ut för att harmonisera med dom vackra originaldetaljerna som bevarats och framhävts. Här omges du av pärlspont, brädgolv, spegeldörrar, takmålningar och ett stort antal eldstäder. Från alla fönster har man en vacker utsikt mot omgivningarna och glasverandan är en ljuvlig plats att vistas på från tidig vår till sen höst. Det här är ett hem där det är lätt att ha gäster, med stora sällskapsrum i fil på nedervåningen och utgång till en stor terrass. En gård att bli förälskad i! På den här platsen bor du lugnt och ostört, men inte isolerat, eftersom du har promenadavstånd till matbutik, kommunikationer och skola. Den arkitektritade trädgården fullkomligt grönskar och har päronträd, äppelträd, rabarber, perenner och en orimligt vacker rosenhäck. På gården finns dessutom ett mysigt litet gårdshus som lämpar sig bra för till exempel uthyrning samt en verkstad med gjuten platta. Varmt välkomna till en gård med lugnt och ostört läge! Gå redan idag på digital visning via vår tjänst Hoome View och boka in er på visning via vår hemsida!

utgångspris

2 595 000 kr

Kommande visningarHuvudbyggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla med delvis källare
Boarea 240 m2
Biarea 60 m2
Areakälla Taxerad areal
Antal rum 8 rum
Byggnadsår 1867

Beskrivning Huvudbyggnad

Bostadsbeskrivning Välkommen in till denna gedigna och vackra gård som varsamt har renoverats så att moderna renoveringar möter gårdens själ och originaldetaljer på ett ypperligt sätt. Gården har gått igenom flertal renoveringar under dom senaste 10 åren. Jordvärme installerades 2010 med 600 m slang nedgrävt på egna åkermarkerna, nya radiatorer i hela huset likaså. Köket renoverat med nytt golvbjälklag och har tilläggsisolerats. Köket är renoverat i lantlig stil utrustat med allt en kan tänka sig behövas i ett kök. Fungerande vedspis. Förvara potatis, sylt och sagt ni kokat i köket i den valvade jordkällaren som ni når via kortsidan av huset. Planlösningen bjuder in till sociala ytor, mycket tack vare det stora köket som ligger intill matsalen som i sin tur har utgång till den stora altanen med utsikt mot Gnarpsån och den egna lilla sandstranden. Vardagsrummet är husets mittpunkt, där den vackra timmerstommen i huset har tagits fram och en pampig och fin kakelugn för att få lite extra mys en fredagskväll. Badrummet renoverades för ca 6 år sedan med klinker och kakel samt golvvärme. I tvättstugan finns ytterligare duschmöjlighet i form av duschkabin samt WC, även detta renoverat. På gården finns hela fem sovrum, så utrymmen finns det definitivt gott om. Harmonisk färgskala rakt igenom hela huset gör att gården faller många i smaken! Om ni inte tycker att rummen räcker till, så finns det en oinredd vind på övervåningen som har allt potential att bli ytterligare ett vackert rum i den här vackra gården.
Byggnader på gården På gården finns ett mindre torp. Torpet kallas för "Undantaget". Torpet kan användas för exempelvis uthyrning, eller fungera som ett större gästhus för påhälsande gäster. Ytterligare ett uthus, eller verkstad, finns också på gården med gjuten platta. Till detta uthus finns en carport för traktor.
Trädgård och omgivning På 90-talet gjordes en stor insats på trädgården. Då anlades det nämligen, utifrån en trädgårdsarkitekts ritningar, vackra grusgångar, gräsmatta, perenner, rosenhäckar, fruktträd, bärbuskar, rabarber - allt för en prunkande trädgård sommartid! Gården har en egen sandstrand och tack vare Gnarpsåns långgrunda vatten kan ni med småbarn pusta ut. Njut av många sommardagar på stranden med familjen och låt barnen plaska i ån (under översikt, givetvis). Tillhörande gården har ni ca 5 ha mark. Det ger er inte bara en vacker vy att titta på från framsidan av huset utan också givetvis möjligheter att ha djurhållning.
Förvärvstillstånd Denna fastighet klassas som lantbruksfastighet varför du kan behöva söka förvärvstillstånd för att få lagfart.

Byggnadssätt Huvudbyggnad

Grundläggning Källare och torpargrund
Stomme Timmer/trä
Bjälklag Timmer/trä
Fasad Trä
Tak Plåt
Fönster 1+1-glas
Uppvärmning Jordvärme
Ventilation Självdrag

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980 Area 54 kvm. Beskaffenhet: Normalt.
Loge, lada och liknande, värdeår 1980- Area 80 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

Fastighet

Fastighetsbeteckning Frästa 6:14
Adress Kyrkvägen 35, 82960 Gnarp
Område Gnarp
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Trekammarbrunn med infiltration (kammare utbytt 2019).
Servitut m.m. Last: Ledningsrätt Starkström, 21-85:56.1 Last: Officialservitut Trädsäkerhet, 2132-12/21.1

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2020-02-10.
Energiprestanda 92
Energiförbrukning 72

Ekonomi

utgångspris 2 595 000 kr eller bud

Pantbrev 6 st, totalt 2 210 000 kr

Driftkostnad 49 632 kr/år fördelat enligt:
Elkostnad 30 000 kr/år
Vatten & avlopp 6 000 kr/år
Sotning 1 500 kr/år
Renhållning 5 136 kr/år
Försäkring 6 996 kr/år
Kommentar driftkostnad Gården har stått obebott, driftskostnader baserat på tidigare ägares förbrukning.

Fastighetsavgift/skatt 4 260 kr/år

Areal

Taxerad areal Totalt 4 ha fördelat på bete 1 ha, skog 1 ha, åker 2 ha,

Taxering

Taxeringsenhet 120, Lantbruksenhet, bebyggd Taxeringsår 2020. Taxeringsvärde 761000 kr fördelat på Ekonomibyggnad 28000 kr, Akermark 56000 kr, Skog 45000 kr, Betesmark 8000 kr, SmahusbyggnadPaLantbruk 502000 kr, SmahusmarkPaLantbruk 66000 kr, Ekonomibyggnad 56000 kr,

Gnarp

Gnarp är en tätort som ligger i Nordanstigs kommun mellan Hudiksvall och Sundsvall med lämpligt pendlingsavstånd. Gnarp har många trevliga villaområden och endast 1 mil bort har ni Sörfjärden med Norrlands längsta badstrand och Sörfjärdens golfklubb med 18-hålsbana.

Kommunikation Goda kommunikationsförbindelser med tågstation och busshållplats.
Närservice I Gnarp finns Gnarps kyrka, två bensinmackar, två skolor, en bankomat, Ica-Stjärnan samt många småföretag. Där finns även en fullstor sporthall - Gnarpsviljan, en konstfrusen ishall i Gällsta, och ett ridhus. Circle K har en snabbladdare med Gnarps pizzeria tvärs över vägen.
Övrigt I det lokala näringslivet finns företag som Gränsfors Bruks yxfabrik, Hälsingesylt, Tjärnviks Trä AB (numera Gallo), Huset på Hea, Djurkollot och även Wahlmans textil.
Ansvarig mäklare

Maya Sundlöf

Reg. Fastighetsmäklare
076-492 69 51 maya.sundlof@hoomemakleri.se