Böle 109

Gnarp / Nordanstig

TYP 2-plansvilla
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 9 varav 5-6 sovrum
Boarea 270 m2
TOMTAREA 1 160 m2
BYGGNADSÅR 1906
Driftkostnad ca 5 600 kr/mån
utgångspris 1 750 000 kr eller bud

Hemmet är Hemdeklarerat. Det innebär ökad trygghet för dig som köpare då hemmet är försäkrat mot dolda fel och även förbesiktat. Besiktningsprotokollet kan du ta del av hos ansvarig mäklare. Läs mer om Hemdeklarerat här.

Renoverat f.d. kapell

Det hör inte till vanligheten att ett unikt hem som det här erbjuds. Det gamla frikyrkokapellet i Böle i Gnarp har under dom senaste åren fått sig ett rejält ansiktslyft! Det första ni möts av är dom karaktäristiska och stora fönstren och vackra utformning av huset som minst sagt är iögonfallande. Invändigt har den före detta kyrksalen bevarats med sin otroliga takhöjd på ca 7,5 m som har en enorm potential! Samla hela tjocka släkten och vänner och duka upp för en stor midsommarfest för här får ni faktiskt plats med en midsommarstång inomhus för den som vill ha det (om vi tänker bort Covid-19 förstås). Hela kapellet går i fina kulörer där ägarna renoverat det oerhört smakfullt. Det stora köket går helt och hållet i svart som bryter av fint mot dom beigea väggarna och den gråa terrazzoimitationen som går längs med diskbänken. Har ni en stor familj? Perfekt! Här har ni nämligen fem sovrum, och det går att få till flera sovrum om ni behöver det eftersom den före detta kyrksalen har ett befintligt gästrum att nyttja, samt att övervåningen där läktaren nu är kan göras om till sovrum eller kontor. Det stora badrummet på övre plan har lyxen att ha fönster i två väderstreck för ett otroligt fint ljusinsläpp tillsammans med vackert klinker och kakel. Den insynsskyddade altanen är förberett för att kunna ha ett utespa så här kan ni njuta av ett varmt bubbelbad och njuta av norrskenet, som syns rätt så ofta om vintrarna. Gnarp är en tätort som ligger i Nordanstigs kommun mellan Hudiksvall och Sundsvall med lämpligt pendlingsavstånd. I Gnarp finns Gnarps kyrka, två bensinmackar, två skolor, en bankomat, Ica-Stjärnan samt många småföretag. Gnarp har många trevliga villaområden och endast 1 mil bort har ni Sörfjärden med Norrlands längsta badstrand och Sörfjärdens golfklubb med 18-hålsbana. Varmt välkomna att boka in er på visning och glöm inte bort att ni har möjligheten till en digital rundtur i huset via vår tjänst Hoome View som ni hittar på vår hemsida!

utgångspris

1 750 000 kr

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Maya Sundlöf

Reg. Fastighetsmäklare
076-4926951 maya.sundlof@hoomemakleri.se


Beskrivning

F.d. kyrkosalen Den ursprungliga kyrkosalen har en egen ingång via vackra pardörrar. Kyrkosalen har vackert trägolv, 7,5 m i takhöjd, stora och karaktäristiska fönster, läktare, gästrum med gästtoalett. Här finns enorm potential! Använd det till någon form av verksamhet, kanske loppis? Eller nyttja det som ett härligt sällskapsutrymme åt hela familjen. Gör om läktaren till sovrum/kontor, eller använd läktaren och gör det till ett biorum. Endast fantasin kan stoppa er här!
Hall Välkommen in till huset! Entrén nås via den stora och soliga altanen på framsidan. Hallen har en större innehall med gott om plats för förvaring. Parkettgolv och målade väggar.
Gästtoalett I hallen har ni en gästtoalett med klinker och golvvärme, WC och tvättställ.
Kök Stort, härligt och snyggt kök som går helt och hållet i svart. Mycket stilrent! Det fina gråa terrazzoimitationen längs med diskbänken bryter av snyggt mot det svarta. Den stora köksön och det faktum att ett stort matbord får plats i det här köket ger en social och öppen känsla och det känns genast inbjudande. Köket är givetvis utrustat med allt en behöver i ett kök i form av spishäll med integrerad spisfläkt, kyl och frys, diskmaskin och varmluftsugn.
Vardagsrum på entréplan Intill köket och matplatsen har ni ett av husets vardagsrum med vitlaserat trägolv, målade väggar i en jordnära beige kulör och en värmande pelletskamin.
Tvättstuga Rymlig tvättstuga med gott om förvaring och arbetsytor. Här är det inga problem att hänga upp sin tvätt på tork. Tvättmaskin och torktumlare.
Sovrum I huset har ni totalt fem sovrum, ett på entréplan och resterande fyra sovrum på övre plan. Sovrummen är i blandade storlekar men det är egentligen bara ett av sovrummen som är i den mindre storleken. Sovrum 1 på entréplan: Sovalkov med plats för en dubbelsäng. Lättmöblerat med plats för en soffa och garderob. Sovrum 2: Det mindre sovrummet med platsbyggd säng och en liten pysselhörna. Perfekt för en minsting! Sovrum 3: Sovrum med plats för dubbelsäng Sovrum 3: Sovrum med plats för dubbelsäng. Laminatgolv Sovrum 4: Sovrum med plats för dubbelsäng. Laminatgolv och målade väggar.
Badrum Stort, härligt badrum med fönster i två väderstreck som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Helkaklat med dubbelhandfat, vacker kommod i gediget trä, dusch, plats för förvaring och WC.
Vardagsrum på övre plan Vardagsrummet på övre plan har en mysig heltäckningsmatta och målade väggar. Här har ni gott om plats för en stor soffgrupp och ljusinsläpp via fönster som har utsikt ner mot den f.d. kyrksalen. Riktigt härlig rymd!
Uteplats Stor uteplats framför huset med insynsskydd. Sydöstläge.
Parkering Grusad uppfart med plats för 3-4 bilar.

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 270 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 9 varav 5-6 sovrum
Byggnadsår 1906

Byggnadssätt

Grundläggning Torpargrund
Stomme Trä/timmer
Bjälklag Trä
Fasad Trä
Tak Shingel
Utv. plåtarbete Plåt
Fönster 2-glas
Uppvärmning Direkt el + luft/luftvärmepump + pelletskamin
Ventilation Självdrag
Renoveringar Nytt tak 2016-2017 Nya ytskikt löpande mellan 2016-2020 Badrum 2016 Nytt kök 2019 Tvättstuga 2021
Internet Fiber

Tomt

Tomttyp Plan trädgårdstomt
Tomtarea 1 160 m2

Fastighet

Fastighetsbeteckning Gnarps-Böle 2:6
Upplåtelseform Friköpt
Adress Böle 109, 82962 Gnarp
Område Gnarp
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Nordanstig Skesta GA:1 ändamål: Vägar

Ekonomi

utgångspris 1 750 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 406 000 kr, varav byggnad 347 000 kr
Värdeår 1929

Pantbrev 3 st, totalt 1 191 000 kr

Driftkostnad 67 198 kr/år fördelat enligt:
Uppvärmning 2 600 kr/år
Elkostnad 38 000 kr/år
Vatten & avlopp 14 000 kr/år
Sotning 1 200 kr/år
Väg/Samfällighet 200 kr/år
Renhållning 2 087 kr/år
Försäkring 9 111 kr/år
Kommentar driftkostnad Uppgifter enligt säljare.

Nätbolag EON
Elleverantör Vattenfall
Elförbrukning 28 000 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i ICA

Fastighetsavgift/skatt 3 045 kr/år

Gnarp

Gnarp är en tätort som ligger i Nordanstigs kommun mellan Hudiksvall och Sundsvall med lämpligt pendlingsavstånd. Gnarp har många trevliga villaområden och endast 1 mil bort har ni Sörfjärden med Norrlands längsta badstrand och Sörfjärdens golfklubb med 18-hålsbana.

Kommunikation Goda kommunikationsförbindelser med tågstation och busshållplats.
Närservice I Gnarp finns Gnarps kyrka, två bensinmackar, två skolor, en bankomat, Ica-Stjärnan samt många småföretag. Där finns även en fullstor sporthall - Gnarpsviljan, en konstfrusen ishall i Gällsta, och ett ridhus. Circle K har en snabbladdare med Gnarps pizzeria tvärs över vägen.
Övrigt I det lokala näringslivet finns företag som Gränsfors Bruks yxfabrik, Hälsingesylt, Tjärnviks Trä AB (numera Gallo), Huset på Hea, Djurkollot och även Wahlmans textil.

Är du intresserad att veta mera, vill du lägga bud, gå på visning eller bara ställa en fråga?

Ansvarig mäklare

Maya Sundlöf

Reg. Fastighetsmäklare
076-4926951 maya.sundlof@hoomemakleri.se