Älgered 422

Bergsjö / Nordanstig

TYP 1½-plansvilla med källare
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 76 m2
Biarea 74 m2
TOMTAREA 1 850 m2
BYGGNADSÅR 1909
Driftkostnad ca 3 200 kr/mån
utgångspris 495 000 kr eller bud

Älgereds före detta postkontor och bageri vid namn ”Tömmas”

Ett hem att bli förälskad i! Det före detta postkontoret och bageriet i Älgered vid namn ”Tömmas”, med sin idylliska röda falufärg och vita knutar beläget bredvid en liten grusväg tillika Älgereds tidigare huvudväg. Det här är verkligen en idyll som heter duga! Huset letar dig som vill spendera din framtid här som permanentboende eller som vinterbonat fritidshus, samtidigt som du inte ska vara helt obekant vid att ta på dig arbetshandskarna då det här hemmet också behöver lite kärlek. Huset är stort och med en bra planlösning med mycket ljusinsläpp via alla stora, gamla och fina fönster. Köket är charmigt och välbevarat med charmigt 50-talskök med tidstypiska takhöga överskåp och snedställda köksskåp och dessutom med skafferi. Vakna upp i sovrummet och njut av att titta på din vackra kakelugn. För dig som behöver ännu mer boyta så har huset en oinredd vind med potential till att bli ett stort och fint sovrum. Den stora logen har både gäststuga med kök och sovrum, möjlighet till garage eller djurhållning och mycket fina förvaringsutrymmen. Trädgården är stor och har bland annat äppelträd och bärbuskar och fina planterade blomsterrabatter. Vaknar du upp till en varm och solig dag i huset? Perfekt! Ta en kort promenad eller cykeltur till badstranden Barrtjärn i Älgered som har brygga och bastu. Boka in er på visning via vår hemsida, och gå redan nu på digital visning via vår tjänst Hoome View!

utgångspris

495 000 kr

Kommande visningarBeskrivning

Bostadsbeskrivning Välkommen in till det här underbara hemmet! Här möts ni först av en rymlig hall med plats för hatt- och skohylla samt platsbyggd garderob för att stuva undan ytterligare ytterkläder. Fortsätter ni in till höger kommer ni till det stora och charmiga köket med köksluckor från 50-talet med tidstypiska takhöga överskåp och snedställda skjutluckor. Dessutom har ni ett skafferi! Här får ni också plats med en matgrupp för 4-6 personer. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Intill köket har ni ett av husets sovrum, eller matsal, beroende på hur just du väljer att inreda respektive rum. Rymligt, och med en platsbyggd garderob. Fortsätter ni vidare i huset kommer ni till vardagsrummet med parkettgolv i holländskt mönster och en härligt värmande kamin. Badrummet har ni i hallen, med våtrumsmatta och våtrumstapet, dusch, WC och tvättställ. En trappa upp tar er till två sovrum, varav ett sovrum är ett genomgångsrum med balkongdörr där ni själva får välja utseende på en framtida balkong då balkongen nu inte längre finns kvar. Otroligt välbevarad och charmig plastmatta i mintgrönt och rutigt mönster. I det andra sovrummet har ni ynnesten att ha en ståtlig kakelugn och väl tilltagna taklister färgsatta med fina kulörer. På övre plan finns dessutom ett oinrett vindsutrymme med enorm potential till att bli ytterligare boarea i huset, eller använd det som fantastiskt bra förvaringsutrymme. I källarplan har ni ett hobbyrum och ett kombinerat pannrum och tvättstuga. I pannrummet och tvättstugan har ni en källaringång som ni når via trädgårdens baksida.
Uthus Det stora uthuset är på ca 100 kvm fördelat på en logdel i två plan, garage, jordkällare och förråd. Dessutom ett charmigt och äldre gårdshus som du som är byggnadsvårdsintresserad kommer att bli förälskad i! Här har ni hall med skafferi, kök och sovrum med kakelugn i plåt.
Friskrivningsklausul Fastigheten säljs med s.k. friskrivningsklausul p.g.a. dödsbo.
Uteplats Möjlighet till fin uteplats mellan hus och uthus vid syrenbuskarna. Stor tomt så många fina uteplatser kan skapas här.
Parkering Uppfart framför huset.

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 76 m2
Biarea 74 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 4 varav 3 sovrum
Byggnadsår 1909

Byggnadssätt

Grundläggning Källare
Stomme Trä/timmer
Bjälklag Trä/timmer
Fasad Trä
Tak Plåt i tegelprofil
Utv. plåtarbete Plåt
Fönster 2-glas
Uppvärmning Olja
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Uthus med loge, garage, jordkällare, förråd och gårdshus.

Tomt

Tomttyp Dubbeltomt. Fin trädgårdstomt med bl.a. äppelträd.
Tomtarea 1 850 m2
Övrigt Stor dubbeltomt med fin växtlighet, blandad trädgårdstomt och delvis naturtomt. Här finns bl.a. äppelträd och bärbuskar.

Fastighet

Fastighetsbeteckning Älgered 11:13+8:13
Upplåtelseform Friköpt
Adress Älgered 422, 82953 Bergsjö
Område Bergsjö
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Vatten som delas med ca 10 hushåll. Trekammarbrunn.

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2021-08-23.
Energiprestanda 303 kWh per m2 och år

Ekonomi

utgångspris 495 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 251 000 kr, varav byggnad 175 000 kr
Värdeår 1929

Pantbrev 3 st, totalt 150 000 kr

Driftkostnad 38 348 kr/år fördelat enligt:
Uppvärmning 26 173 kr/år
Elkostnad 969 kr/år
Vatten & avlopp 2 704 kr/år
Sotning 750 kr/år
Väg/Samfällighet 1 000 kr/år
Renhållning 1 812 kr/år
Försäkring 4 940 kr/år
Kommentar driftkostnad Uppgifter enligt säljare.

Fastighetsavgift/skatt 1 882 kr/år

Bergsjö

Bergsjö ligger vackert beläget mellan både berg och vatten och har många fina och trevliga villaområden blandat med flera fina sekelskiftesvillor och gårdar. I Bergsjö ligger Nordanstigs kommuns huvudkontor och är kommunens centralort.

Kommunikation I Bergsjö finns bussförbindelser mot Hassela, Gnarp, Jättendal och Hudiksvall.
Närservice I Bergsjö finns kommunkontor, förskola och grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio. I anslutning till skolan finns en gymnastiksal och ett badhus. På orten hittar du ett särskilt boende för äldre. I Bergsjö hittar du mataffär, systembolaget, bank, butiker, matställen, bibliotek, frisörer, folktandvård och hälsocentral.
Övrigt I Bergsjö finns flera aktiva föreningar, inom bland annat idrott och hembygdsverksamhet. I Bergsjö ligger också Kulturhuset Bergsjögården som även inrymmer en biograf som drivs av Bergsjö Bioförening. Ungefär en mil norr om Bergsjö ligger Gränsfors där det tillverkas både blomkrukor och yxor.
Ansvarig mäklare

Maya Sundlöf

Reg. Fastighetsmäklare
076-492 69 51 maya.sundlof@hoomemakleri.se