Älgered 109

Bergsjö / Nordanstig

TYP 1½-plansvilla med källare
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 6 varav 3 sovrum
Boarea 146 m2
Biarea 108 m2
TOMTAREA 1 375 m2
BYGGNADSÅR 1934
Driftkostnad ca 3 930 kr/mån
utgångspris 1 350 000 kr eller bud

Hemmet är Hemdeklarerat. Det innebär ökad trygghet för dig som köpare då hemmet är försäkrat mot dolda fel och även förbesiktat. Besiktningsprotokollet kan du ta del av hos ansvarig mäklare. Läs mer om Hemdeklarerat här.

Sekelskiftesdröm med utsikt över åkermarker och böljande berg i horisonten

Bland gårdar och åkermarker dyker det här fantastiska sekelskifteshuset upp som en vacker pjäs i det idylliska landskapet. Välkommen till Älgered 109, ett hem att bli förälskad i. Här har ni renoverade originalfönster, genuina trägolv i hela huset och vackra spegeldörrar med beslag i mässing. Den här villan är som gjord för umgänge och vi låter oss imponeras av takhöjden och dom luftiga rummen. Kliv in och möts av en generös planlösning och genomgående härlig atmosfär. Har ni sett vackrare källarfönster än dessa? På vintern kan ni tända värmande brasor i vedspisen och sommartid njuter du i den i gröna inbäddade trädgården för både dagens första och sista solstrålar, med gräsmatta, blommor och fruktträd. Vaknar du upp till en varm och solig dag i huset? Perfekt! Ta en kort promenad eller cykeltur till badstranden Barrtjärn i Älgered som har brygga och bastu. Söker du ett unikt hem på landet så har du hittat helt rätt. Här bor du med pendlingsavstånd till Hudiksvall och Sundsvall. Hassela Ski Resort ligger endast 18 minuters bilväg bort och 10 minuters bilväg till Bergsjö som har mataffär, apotek och systembolag. Välkommen på visning och glöm inte att du redan nu kan gå på digital visning via vår tjänst Hoome View!

Budgivning pågår
Hur budgivningen visas på vår webb bestäms av säljaren i överenskommelse med mäklaren. Läs mer om budgivning här.

Högsta bud

1 350 000 kr

utgångspris: 1 350 000 kr
Bud Inkom Budgivare
1 350 000 kr 11/1 15:18 1

Kommande visningar


Fastighetskarta

Beskrivning

Entréplan Varmt välkomna in till det här fantastiska hemmet! Här möts ni av en grind och grusgång som ramas in av rabatter och ett vackert kastanjeträd. Husets hall är stor och ljus med plats för hatt- och skohylla samt tre garderober för optimal förvaring. I hallen har ni ett ytterligare rum som antingen kan användas till en hall, eller ett litet bibliotek/kontor som det är i dagsläget. För dig som är i behov av ytterligare ett sovrum kan med fördel göra om detta rum till just sovrum. Till höger om hallen har ni ett rymligt kök med vita köksluckor i trä, med en fullt fungerande vedspis och plats för matgrupp för 4-6 personer. Fönster har ni i två väderstreck, och köket är utrustat med spis, ugn, spisfläkt, diskmaskin och kombinerad kyl och frys. Intill köket har ni entréplanets sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord, eller dubbelsäng. Entréplanets trevliga sal är otroligt vackert och pampigt med två stora fönster i söderläge med utsikt över åkrar, ängar och böljande berg som sticker upp i horisonten. Här har ni gott om plats för både soffgrupp och matgrupp. Ett socialt och trevligt rum.
Övre plan Välkommen en trappa upp, via den breda och svängda trappen. Här har ni husets ena badrum med tvättställ och kommod, WC samt dusch. Här har det tidigare stått ett badkar vilket naturligtvis går att ha igen om så önskas. En stor möblerbar hall med fantastisk utsikt ger huset ett extra vardagsrum eller arbetsrum. Här har tidigare ägare kontrollerat att det är möjligt att installera ytterligare en eldstad i huset. Två sovrum, varav ett större med gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord, skrivbord och övrig förvaring i form av till exempel garderober. Klädkammare finns som sväljer en hel del saker och kläder. Det andra sovrummet har plats för antingen en mindre säng och skrivbord eller dubbelsäng. Även detta sovrum har klädkammare.
Källarplan En mycket fräsch och ljus källare med otroligt fina källarfönster - det är inte ofta en stöter på sådana källare. Här har ni ett stort förråd, matkällare och gästrum. Badrum som är helkaklat med badkar, WC och tvättställ. Riktigt stor och bra tvättstuga samt pannrum.

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 146 m2
Biarea 108 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 6 varav 3 sovrum
Byggnadsår 1934

Byggnadssätt

Grundläggning Källare
Grundmur Betong
Stomme Trä
Bjälklag Trä
Fasad Trä
Tak Betongpannor
Utv. plåtarbete Plåt
Fönster 2-glas (originalfönster)
Uppvärmning Pelletspanna
Ventilation Självdrag
Renoveringar 2014 Renovering fönster 2015 Installation av automatisk pelletsbrännare 2019 Eget borrat vatten 2019 Tak gjordes rent från mossa På 1980-/90-talet gjordes omdränering med källarisolering, taket lades om, isolering invändigt samt vindsbjälkar, avloppsstammar, 3-kammarbrunn, infiltrationsbädd (dock utan avluftning), kök/badrum, el, vvs, ytskiktsrenoveringar.
Internet Fiber
Övriga byggnader Förrådsbyggnad i sämre skick.

Tomt

Tomttyp Trädgårdstomt
Tomtarea 1 375 m2

Fastighet

Fastighetsbeteckning Älgered 3:18
Upplåtelseform Friköpt
Adress Älgered 109, 82953 Bergsjö
Område Bergsjö
Kommun Nordanstig
Vatten/Avlopp Eget borrat vatten (2019). Trekammarbrunn med infiltration (avluftningsventiler till infiltrationen saknas)
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Nordanstig Älgered GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Övrigt

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2021-12-07.
Energiprestanda 134 kWh per m2 och år

Ekonomi

utgångspris 1 350 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2021 383 000 kr, varav byggnad 299 000 kr
Värdeår 1934

Pantbrev 7 st, totalt 1 158 200 kr

Driftkostnad 47 128 kr/år fördelat enligt:
Uppvärmning 15 000 kr/år
Elkostnad 19 000 kr/år
Vatten & avlopp 3 000 kr/år
Sotning 800 kr/år
Väg/Samfällighet 1 100 kr/år
Renhållning 1 767 kr/år
Försäkring 6 311 kr/år
Övrigt 150 kr/år
Kommentar driftkostnad Uppgifter enligt säljare. Snöröjningsavgiften kan variera beroende på snömängd (100 kr/tillfälle). Under posten Övrigt: 150 kr/år till Älgereds intresseförening.

Nätbolag EON
Elleverantör EON
Elförbrukning 8 367 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Folksam

Fastighetsavgift/skatt 2 872 kr/år

Bergsjö

Bergsjö ligger vackert beläget mellan både berg och vatten och har många fina och trevliga villaområden blandat med flera fina sekelskiftesvillor och gårdar. I Bergsjö ligger Nordanstigs kommuns huvudkontor och är kommunens centralort.

Kommunikation I Bergsjö finns bussförbindelser mot Hassela, Gnarp, Jättendal och Hudiksvall.
Närservice I Bergsjö finns kommunkontor, förskola och grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio. I anslutning till skolan finns en gymnastiksal och ett badhus. På orten hittar du ett särskilt boende för äldre. I Bergsjö hittar du mataffär, systembolaget, bank, butiker, matställen, bibliotek, frisörer, folktandvård och hälsocentral.
Övrigt I Bergsjö finns flera aktiva föreningar, inom bland annat idrott och hembygdsverksamhet. I Bergsjö ligger också Kulturhuset Bergsjögården som även inrymmer en biograf som drivs av Bergsjö Bioförening. Ungefär en mil norr om Bergsjö ligger Gränsfors där det tillverkas både blomkrukor och yxor.
Ansvarig mäklare

Maya Sundlöf

Reg. Fastighetsmäklare
076-492 69 51 maya.sundlof@hoomemakleri.se