Båtlänningen 4

Näsviken / Hudiksvall

TYP 1½-plansvilla med källare
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 124 m2
Biarea 36 m2
TOMTAREA 935 m2
BYGGNADSÅR 1889
Driftkostnad ca 2 990 kr/mån
Utgångspris 1 990 000 kr eller bud

Familjevilla med mysigt läge vid kanalkanten, ursprung sent 1800-tal!

En egen oas med brygga vid Södra Dellens inlopp och en rymlig famljevilla med anor från slutet av 1800-talet, visst låter det intressant? På adressen Båtlänningen 4 kan familjen hitta hem, i ett hus med en fin mix av äldre charm och moderna attribut. Här infrias drömmen om att bo nära vatten, då tomten sträcker sig enda ner till kanalkanten med möjlighet till egen brygga. Lägg till en spännande trädgård utan insyn, där nuvarande ägare gjort iordning en härlig miljö med planteringar, trädäck i nivåer och plats för skönt häng ljumma sommarkvällar. Villan har renoverats löpande under åren med bekväm bergvärme installerad, modernt kök och delvis nya ytskikt. Tre sovrum och en fristående, vinterbonad gäststuga finns att tillgå. Det här hemmet är riktigt mysigt och passar dig som värdesätter ett gediget hus med timmerstomme och gamla fina plankgolv samtidigt som du får ett underbart läge vid vattnet. Nära både ut i naturen och in till stan. En kort promenad bort kan du dessutom bada i Södra Dellen vid populär badstrand. Ett rejält dubbelgarage finns att nyttja som ännu ett plus i kanten. Vi förmedlar även en intilliggande obebyggd tomt om 1 140 kvm för dig som vill köpa till mer mark (Veda 2:4) Detta är en kommande försäljning och säljstart planeras inom kort. Mer information och bilder kommer. Ta gärna kontakt med fastighetsmäklaren redan nu för att anmäla ditt intresse!

Utgångspris

1 990 000 kr

Kommande visningar


Fastighetskarta
Entréplan
Övre plan

Beskrivning

Entréplan Välkommen in! Entréplanet erbjuder en social planlösning med umgängesytor där man lekfullt och smakfullt plockat fram husets historia. Synliga timmerväggar och trägolv ger karaktär och planlösningen där du kan ta dig runt murstocken från rum till rum känns både klassisk och välkomnande. I hallen ligger ett helt nytt klickgolv, med ett äldre trägolv under att ta fram om så önskas. Intill hallen finns ett ytskiktsrenoverat badrum med duschkabin och wc. Från hallen når du köket som renoverades ca 2016, med ny diskmaskin och kyl 2020. Från köket kan du enkelt servera middagsgästerna i matrummet eller langa ut grilltillbehören till den stora alten utanför fönstret. Matrum och vardagsrum i fil med timmervägg synlig och charmigt trägolv. Öppen spis i vardagsrum (ej kontrollerad).
Övre plan En trappa upp når du familjens sovrum med bra fördelning och 3 rymliga rum som förbinds med en gemensam, möblerbar hall och wc. Det största sovrummet har två alkover, varav den ena är inredd som ett mindre sovrum/barnkammare men som med fördel kan användas som walk-in-closet.
Källarplan Källarplanet har ett stort centrerat rum med tvättmöjligheter, rymlig verkstadsdel och fin välvd jordkällare.

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 124 m2
Biarea 36 m2
Areakälla taxeringsinformation
Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Byggnadsår 1889

Byggnadssätt

Grundläggning Krypgrund, Källare med betongplatta på mark
Stomme Timmer
Fasad Träpanel
Tak Tegel
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme (2015)
Ventilation Självdrag
Renoveringar Fiber grävs i området just nu. Kök ca 2016 Ny diskmaskin 2020 Ny kyl 2020 Badrum nedre plan 2021 Ytskikt löpande
Övriga byggnader Stort dubbelgarage. Vinterbonad gäststuga.

Tomt

Tomtarea 935 m2

Fastighet

Fastighetsbeteckning Veda 3:11
Upplåtelseform Friköpt
Adress Båtlänningen 4, 82465 Näsviken
Område Näsviken
Kommun Hudiksvall
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut m.m. Avtalsservitut Ledning Last: Avtalsservitut: Ledning, 21-IM4-71/3949.1

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2012-11-05.
Energiförbrukning 137 kWh per m2 (Atemp) och år

Ekonomi

Utgångspris 1 990 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2018 897 000 kr, varav byggnad 497 000 kr
Värdeår 1929

Pantbrev 5 st, totalt 1 080 000 kr

Driftkostnad 35 924 kr/år fördelat enligt:
Elkostnad 22 000 kr/år
Vatten & avlopp 7 000 kr/år
Försäkring 6 924 kr/år

Elförbrukning 15 740 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Folksam

Fastighetsavgift/skatt 6 728 kr/år

Näsviken

Näsviken ligger naturskönt beläget vid Södra Dellens utlopp, ca 15 km från Hudiksvall och 20 km från Delsbo. Här bor man sjönära i vackra omgivningar som andas Hälsingland, med fina strövområden och badplatser vid Dellens strand. Genom Näsviken går Tamms kanal som leder till två numera nedlagda slussar i närheten. Kanalen ger området karaktär och ger möjlighet till båt och fiske inpå husknuten. Näsviken var från början namnet på den järnvägsstation som anlades vid Dellensjöarnas utlopp när järnvägen från Hudiksvall förlängdes hit 1874. Järnvägsstationen är numera nedlagd men järnvägen utnyttjas sommartid av Dellenbanans vänner för dressinuthyrning, en populär aktivitet för hela familjen! På gångavstånd finns både skola, förskola, kommunikationer, bibliotek och affär. Aktiv idrottsförening, anrik idrottsanläggning med elljusspår, fotbollsplan och skidspår

Kommunikation Utmärkta pendlingsmöjligheter med bra kollektivtrafik och riksväg 84 i nära anslutning.
Närservice Här finns allt du behöver med egen matbutik i centrum och bra bussförbindelser till Hudiksvall/Ljusdal med omnejd. På populära Dakapo kan du fynda second hand, både kläder, möbler och husgeråd.
Övrigt Trevliga utflyktsmål i närområdet, så som mysiga och välbesökta Ystegårn i Hillsta, Frägsta Hälsingegård som erbjuder en kulinarisk upplevelse med Italiensk restaurang och värdskap i toppklass. Ta en tur runt Dellensjöarna och njut av landskapet och upplev spelstämmorna och andra evenemang live! Gillar du att spela golf så finns Nansta Golfbana, beläget i naturskön miljö vid foten av Ofärneberget. Banan innehåller nio hål och övningsrange.