Kölsund 45

Kölsund / Hudiksvall

TYP Fritidshus
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 80 m2
Biarea 12 m2
TOMTAREA 1 615 m2
BYGGNADSÅR 1975
Driftkostnad ca 1 650 kr/mån
Utgångspris 3 990 000 kr eller bud

Sällsynt skärgårdsläge vid havet i Kölsund!

Nu har vi nöjet att välkomna er till underbart skärgårdsläge med slående utsikt! En plats där havet är ständigt närvarande och där trädgården i södersluttning badar i sol. Känslan när vi blickar ut över havet är magisk. Vissa kvällar kan du se ljuset från Agö Fyr skymta långt borta vid horisonten och ett par steg bort ligger den samägda bryggan som lockar till dopp på säkert badrocksavstånd. Fastigheten har ägts av samma familj sedan villan byggdes 1960 och det är lätt att förstå varför denna plats och detta hem har varit ett älskat smultronställe i generationer. Det härliga uterummet tar in den havsnära känslan och används som mest under vår-sommar-höst, men visst har det avnjutits en och annan nyårsmiddag här också. Alltid med den slående vackra utsikten i bakgrunden. Kalla dagar värmer kaminen gott. Hemmet uppfyller alla krav på bekvämlighet för den som vill bo året runt. Här erbjuds en öppen planlösning mellan det moderna köket och allrummet, sovrumsdel och stort badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Även goda möjligheter för dig som vill bygga ut. Egen båtplats finns vid bryggan. Med den som utgångspunkt ligger äventyret framför dig! Upptäck Hornslandet med ett 10-tal vackra sandstränder inom en kvarts båtresa. Närmast Pärlemorsand som ligger tvärs över viken. Ca 15 min till fiskeläget Hölick som är ett oerhört populärt utflyktsmål med vidsträckta stränder, Resort, Ekopark och fina naturupplevelser för hela familjen. På lagom bil- och båtavstånd från Hudiksvall får ni ett underbart året-runt-hem eller ett perfekt, lyxigt fritidsnöje. Ett sällsynt tillfälle att investera i ett unikt läge i Kölsund där sällan något är till salu! Varmt välkommen att boka dig på visning - du kan redan nu uppleva detta hem på webben via Hoome View!

Utgångspris

3 990 000 kr

Kommande visningar


Fastighetskarta
Fastighetskarta
2D - Entréplan - Letterhead
3D - Entréplan - Letterhead

Beskrivning

Bostadsbeskrivning Entré med rymlig klädkammare direkt innanför ytterdörren. Perfekt förvaringplats för flytvästar, ytterkläder, svampkorgen, strandväskan... ja allt som hör livet i Kölsund till! Hall med fint ljusinsläpp från vilken du når sovrumsdelen med två större sovrum och ett mindre. Via hallen kommer du in i den inbjudande öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Här flödar ljuset in via stora fönsterpartier och blicken dras automatiskt mot uterummet och den fantastiska utsikten! Köket känns både socialt och modernt, renoverat 2014-2015 och utrustat för ett bekvämt boende året om. Plats för matbord eller varför inte en köksö? Den mest givna matplatsen finns såklart i uterummet. Här gissar vi att de flesta måltider intas med himlen och havet som krydda. Eller varför inte en liten tupplur i vilfåtöljen? Hög njutfaktor! Det rymliga badrummet renoverades i samma veva som köket och har även det modern standard. Dusch, tvättmaskin och torktumlare, allt på plats utan att det känns trångt. Värt att nämna är att inga innerväggar i bostaden är bärande, vilket innebär att väggar enkelt kan flyttas/avlägsnas för att åstadkomma förändringar anpassade efter just dig och din familj!
Uteplats Stor altan vid entré och soldäck intill uterummet
Parkering Parkering med plats för flera bilar

Byggnad

Byggnadstyp 1-plansvilla
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 80 m2
Biarea 12 m2
Areakälla taxeringsinformation. + 21 kvm (uterum) och ytterligare +15 kvm (BIA)
Antal rum 4 varav 3 sovrum
Byggnadsår 1975. Tillbyggt 1989

Byggnadssätt

Grundläggning Plintar
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Plåt
Utv. plåtarbete Lackerad plåt
Fönster 2-glas + Nya 3-glas med alu-utsida (2019)
Uppvärmning Luft/luft värmepump (2013), braskamin, elradiatorer
Ventilation Självdrag
Renoveringar Den första delen byggdes 1967 av Bjuråkers snickeri AB, 35 kvm. 1988-1989 Byggdes nuvarande utbyggnad med öppen planlösning med kök, vardagsrum och badrum. 2012 Uterum/Utbyggnad som inglasades och isolerades i golv, tak och väggar med tillhörande soldäck mot väster. 2012 Braskamin installerades. 2012 Luft/luft värmepump installerades. På sommaren kan AC/kyla köras vid behov. Värmepumpen har även en funktion för underhållsvärme 10 grader. 2010-2012 Byttes den utvändiga lockpanelen ut, köptes grundmålad och täckmålades med Jotun Demidekk 2014-2015 Totalrenoverades kök och badrum med nytt kök och vitvaror inkl.tvätt och torktumlare samt ny toalett och tvättställ med kommod och spegel samt en ny duschkabin. Även ny varmvattenberedare 100l installerades i nytt förvaringsskåp. 2019 Byggdes förråd om ca 12 kvm.
Övriga byggnader Förråd ca 12 kvm och vedbod ca 15 kvm

Tomt

Tomttyp Trädgårdstomt
Tomtarea 1 615 m2
Övrigt Flertalet bärbuskar som bjuder på krusbär, röd- och svartvinbär. I pallkragar odlas kryddväxter, rabarber, potatis, sallad, morötter mm. Jordgubbar och smultron trivs också här. Runt stugan kan enkelt blåbär och lingon plockas för att täcka årsbehovet. Även kantareller och annan svamp förekommer.

Fastighet

Fastighetsbeteckning Rogsta-Östby 2:19
Upplåtelseform Friköpt
Adress Kölsund 45, 82493 Hudiksvall
Område Kölsund
Kommun Hudiksvall
Vatten/Avlopp Vatten via samfällighetsförening, borrad brunn (160 m). Eget avlopp, trekammarbrunn med infiltrationsbädd.
Servitut m.m. Gemensamhetsanläggning: Hudiksvall Rogsta-Östby GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Grönområden Avtalsservitut Kraftledning Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 21-IM4-70/954.1
Planbestämmelser Byggnadsplan

Ekonomi

Utgångspris 3 990 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2021 1 304 000 kr, varav byggnad 506 000 kr
Värdeår 1982

Pantbrev 4 st, totalt 379 500 kr

Driftkostnad 19 741 kr/år fördelat enligt:
Uppvärmning 12 000 kr/år
Vatten & avlopp 3 400 kr/år
Sotning 275 kr/år
Väg/Samfällighet 678 kr/år
Renhållning 1 234 kr/år
Försäkring 2 154 kr/år
Kommentar driftkostnad Uppgifterna baseras på kostnad för året-runt-boende. Vid fritidsboende halveras kostnad för vatten och vägavgift via samfällighet. Snöröjning varierar beroende på snömängd men snitt ca 700 kr/år.

Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Länsförsäkringar

Fastighetsavgift/skatt 8 524 kr/år

Vägbeskrivning

Åk mot Hornslandet och Hölick, väg 778. Skyltat från Kölsundsvägen.

Kölsund

Kölsund gränsar direkt i öster till Hornslandet. Hornslandet tillhör en av landets solsäkraste område och temperaturrekord tillhör vanligheterna på sommarväderkartan. Ett 10-tal fina sandstränder finns att upptäcka inom en kvarts båtresa både på Hornslandet som på närbelägna öar. Aktiv samfällighetsförening med flera årliga gemensamma aktiviteter så som lyskväll och traditionsenlig brännbollsturnering där boende med barn och barnbarn deltar. Fotbollsplan som klipps gemensamt. Området bjuder på ett rikt djurliv med bl.a. Älg, rådjur, lodjur, havsörn, gråhäger, ugglor mm.

Närservice Brevlådor finns ca.400 m efter vägen som dagligen betjänas av lantbrevbärare. Soptömning sker vanligtvis veckovis om inget annat avtalats. Möjlighet finns även att beställa matvaror och förnödenheter via ICA Stamnäs som även kör ut vissa dagar. Att åka från Kölsund till Hudiksvall tar ca.20-25 min.