Tytterövägen 21

Enånger / Hudiksvall

TYP 2-plansvilla
UPPLÅTELSEFORM Friköpt
Antal rum 5
Boarea 196 m2
Biarea 55 m2
TOMTAREA 1 880 m2
BYGGNADSÅR 1909
Driftkostnad ca 3 630 kr/mån
Utgångspris 2 590 000 kr eller bud

Smakfullt renoverad sekelskiftesdröm i Enånger!

Ett tillfälle som kommer sällan i livet - En riktig sekelskiftesdröm med tidlös herrgårdskänsla som både imponerar och sticker ut! Många är vi som åkt förbi och beundrat denna iögonfallande vackra villa som ståtligt tornar upp sig och skvallrar om ett hem med gott om kvadratmeter att nyttja för hela familjen. Här blir du bortskämd med underbar snickarglädje och detaljer från sekelskiftet, inbjudande trägolv, dubbeldörrar och kakelugn. Utanför de spröjsade fönstren betar hästar på de vidsträckta åkrar och ängar som omger fastigheten och läget känns lika lantligt som lättillgängligt. Utöver huvudbyggnaden finns en modern garage/verkstadsbyggnad om ca 100 kvm, med hela 4 meter i takhöjd. I dagsläget används denna byggnad som gymnastiksal och såklart är den omåttligt populär bland barnen i hushållet! Lika klassiskt som det ögat ser, lika behagligt och modernt är detta hem. Med bergvärme, nytt tak med tegelprofil och ny fasad 2017, fiber installerat och nyligen iordningställd trädgård kan vi bocka av det mesta på önskelistan. Den här villan är som gjord för umgänge och vi låter oss imponeras av takhöjden och de luftiga rummen. Kliv in och möts av en generös planlösning och genomgående härlig atmosfär. I det stora uterummet samlas man gärna för festligheter eller kanske en tupplur på soffan, bara här får du en umgängesyta på hela 50 kvm! Söker du ett unikt hem på landet så har du hittat rätt, med cykelavstånd till havet och populära Borka Brygga kan även båtdrömmen infrias för den som vill. Bra pendlingsläge både söderut och norrut med E4:an som går strax utanför byn. Hudiksvall når du på bara 20 minuter. Varmt välkommen på visning! Du kan redan nu gå på digital visning i 3D på vår hemsida via tjänsten Hoome view!

Utgångspris

2 590 000 kr

Kommande visningar


Fastighetskarta
Entréplan
Övre plan
3D - Entréplan
3D - Övre plan

Beskrivning

Entréplan Entréplanet i huset erbjuder stora sociala ytor för familjen, ett hus man gärna bjuder in släkten till julfirandet med vetskap om att alla får plats. Kliv in i en klassisk hall med härligt ljusinsläpp och rymd. I hallen finns klädförvaring under trappan och wc lättillgängligt. De vackra dubbeldörrarna med frostat glas leder in till sal och vardagsrum med den underbara kakelugnen som självklart blickfång. De två rummen i fil leder till uterummet, det hela 50 kvm stora utrymmet med golvvärme bjuder in till umgänge med nära och kära året om. Härifrån har du fin utsikt över åkerlandskapet utanför och i den platsbyggda soffan är det lätt att slumra till. Till vänster om hallen hittar du till köket, renoverat 2014 i modern, lantlig stil. Innanför köket finns ett rymligt sovrum. Till höger om hallen når du ett kombinerat badrum med dusch och tvättstuga och större hall, möjligt att göra en relax/tvättavdelning av detta utrymme. Genomgående nyare ytskikt och golv.
Övre plan Ta trappan upp till det övre planet och låt dig överraskas av ljuset och rummens rymd. Vackra, ljusa trägolv och högt i tak ger en behaglig känsla i de luftiga sovrummen. Du kommer upp till en rymlig hall där dubbeldörrarna leder in till husets "master bedroom". Ett rum med fantastisk känsla och fönsterpartier mot den rogivande miljön utanför. Rummet kan även användas som husets andra vardagsrum, beroende på familjens behov. Ytterligare två stora sovrum finns, där ett av dessa har avgränsats till två. Totalt kan huset alltså erbjuda fem sovrum! På det övre planet finns även ett helkaklat badrum med bubbelbadkar.
Källare Pannrum och välvd jordkällare nås via separat dörr på utsidan av huset.

Byggnad

Byggnadstyp 2-plansvilla
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 196 m2
Biarea 55 m2
Areakälla Säljarens information. Observera att boarean ej är uppmätt
Antal rum 5
Byggnadsår 1909

Byggnadssätt

Grundläggning Delvis källare + stengrund
Stomme Timmer
Fasad Träpanel (ny panel 2017)
Tak Plåt med tegelprofil
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Varmgarage/uppvärmd sporthall om ca 100 kvm med 4 meter takhöjd. Renoverad med nytt innertak och matta (går att ta bort) 2020. Pippihus - bedårande "lekstuga deluxe"

Tomt

Tomtarea 1 880 m2

Fastighet

Fastighetsbeteckning Enångers-Nyåker 2:25
Upplåtelseform Friköpt
Adress Tytterövägen 21, 82595 Enånger
Område Enånger
Kommun Hudiksvall
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut m.m. Avtalsservitut Skogsfång Mm Last: Avtalsservitut: Skogsfång Mm, 21-IM4-1899/12.1

Energideklaration

Energideklaration Energideklaration är utförd 2019-09-16.
Energiprestanda 68 kWh per m2 och år
Energiförbrukning 49 kWh per m2 (Atemp) och år

Ekonomi

Utgångspris 2 590 000 kr eller bud

Taxeringskod 220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde 2021 786 000 kr, varav byggnad 619 000 kr
Värdeår 1929

Pantbrev 4 st, totalt 1 233 000 kr

Driftkostnad 43 500 kr/år fördelat enligt:
Elkostnad 28 700 kr/år
Vatten & avlopp 7 500 kr/år
Sotning 800 kr/år
Försäkring 5 500 kr/år
Övrigt 1 000 kr/år
Kommentar driftkostnad Driftkostnad för el/uppvärmning beräknad schablonmässigt 141 öre/kWh (1,4 kr/kWh). Posten övrigt avser kostnad för gatubelysning.

Nätbolag Fortum
Elleverantör Ellevio
Elförbrukning 20 500 kWh/år
Försäkring Fullvärdesförsäkrat i Folksam

Fastighetsavgift/skatt 5 895 kr/år

Enånger

Enånger ligger beläget ca 23 km söder om Hudiksvall och är en del av Hälsinglands levande landsbygd med härlig "bykänsla" och närhet till hav och natur. Namnet Enånger tros komma från ån som rinner genom byn, ”Viken där ån med många enar mynnar ut”, då det växte många enar längs ån. Enånger är från början ett gammalt fiskeläge, som numera är båtklubb med restaurang och båtbyggarmuseum och här finns även en av världens sydligaste salterier för surströmming. Historiskt var Enånger en viktig import- och exporthamn för bland annat salt, i och med byarna och socknarna i Hälsinglands inland hade närmaste vägen till Enånger. I Enånger finns både en populär förskola och skola årskurs 1-6. Här bor många familjer med barn i olika åldrar och man anordnar många aktiviteter via Enångers bygdegård, som också vann pris på riksnivå som Årets Bygdegård 2020.

Kommunikation E4:an går förbi strax utanför Enånger och många pendlar till Hudiksvall/Söderhamn för jobb. Buss 28 till Hudiksvall. Buss 150 och tåg går dagligen både söderut och norrut från närliggande Iggesund.
Närservice Enånger har en egen närbutik med postombud, bussstation och pizzeria. Ett par kilometer bort ligger den omåttligt populära, genuina skärgårdskrogen Borka brygga med en meny som fokuserar på fisk, skaldjur och lokala råvaror. Tar du dig till Lånvinds bruk kan du njuta av klassiskt, brittiskt Afternoon tea på Kungsgården. 10 minuter norrut i Iggesund finns mataffär, tre pizzerior, thaikök, apotek, vårdcentral, badhus, bankkontor och blomsterhandel. Folkets hus erbjuder bio, aktiviteter för barn och ungdomar samt revyföreställningar.
Övrigt Runt Enånger finns möjlighet till bad både i sjöar och i hav och alternativen till vackra stränder är många. I området finns dessutom vandringsstigar, så som Stråsjöleden, samt museer och flera vackra kyrkor. Bland annat Enångers gamla kyrka och Långvinds kapell som ligger i det lilla samhället Långvindsbruk, cirka en mil sydöst om Enånger. Enånger har en fin skärgård att upptäcka och flera populära fritidshusområden så som Finnika, Fjäle och Borka.