Lögdövägen 10

Lögdö / Bergeforsen

Den sköna idyllen på en hästgård

Typ: Lantbruk
Rum: 7, varav 5 sovrum
Boarea: 175 kvm
Tomtarea: 35 950 kvm
Byggnadsår: 1935
Jag körde längst grusvägen och insåg ganska snabbt att det inte var så långt från ”stora” vägen som jag först trodde. När jag klev in på gården så blev jag tagen över utsikten och lugnet. Riktigt stora ägor med produktiv mark som ger avkastning, egna hästhagar, paddock, samt närhet till vattnet och tillgång till strand. Hemmet är ursprungligen ett ”Per-Albin torp” som är utbyggt i omgångar. Känslan i hemmet måste upplevas på plats. Ljudet av knarrande golv, den öppna planlösning mellan kök och vardagsrum och vyn över ägorna är några av attributen som lämnar ett avtryck. Det finns bra med ytor för matplatser vilket gör att man gärna bjuder in till mysiga middagar med familj och goda vänner. Ute på ”logen” finns alla möjligheter för er som är lite driftiga. Här kan man t.ex. ha ett eget företag med konferensanläggning, stall för uthyrning, bed and breakfast mm. Det är bara fantasin som kommer att sätta gränserna till utvecklingsmöjligheterna som ges. Välkommen hem till Lögdövägen 10.

Fakta

Hemmet

Upplåtelseform
Lantbruk
Typ
Hästgård
Antal rum
7, varav 5 sovrum
Boarea
175 kvm (uppgift enligt säljaren)
Biarea
65 kvm
Tomtarea
35 950 kvm
TV/Internet
Fiber beställt.
Beskrivning
Entréplan
Hall: Stor möblerbar farstukvist, som är tillbyggd på senare tid. Här får man ett extra rum där man kan ha trevliga sammankomster. Klinkers i hall och panel på vägg samt golvvärme. Från den inre hallen, nås trappen som leder till övervåningen.

Tvättstuga: Till vänster i hallen finns en tvättstuga med klinkers och golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare, samt förvaring.

Badrum: Direkt från hallen nås badrummet. Ljusa materialval där man har klinkers på golvet och träpanel på vägg. Duschkabin, handfat, wc, samt förvaring.

Sovrum 1: Sovrum i bra storlek, som rymmer både säng, datahörna, samt förvaring i garderober. Ett ljust golv samt ljusa väggar.

Kök: Här får man ett kök med integrerade vitvaror. Ny kyl och frys x 2 -2018, diskmaskin -2017, häll, varmluftsugn, micro. Ljusa luckor, en ljus bänkskiva och mosaik ovan diskbänk. Bra med förvaring i lådor och skåp, samt i köksön. Öppen planlösning mot vardagsrum och matplats. Ett ljust parkettgolv och infällda spotlights i tak.

Vardagsrum: Detta sitter ihop med köket och bildar en stor gemensam yta. Samma golv och samma ljusa väggar som i köket. Stora golv/tak fönster som ger ett fint ljusinsläpp och bjuder på en fin utsikt mot Lögdösjön. Utanför så har man ett trädäck. Från vardagsrummet når man även en uteplats under tak som även är inglasad. Denna del sitter ihop med tidigare nämnda trädäcket.

Övre plan
Sovrum 2: Det första sovrummet när man kommer upp har ett ljust laminatgolv, samt ljusa väggar. Plats för säng och skrivbord och mindre förvaring.

Sovrum 3: Masterbedroom, som ger själ till sitt namn. Här har man ett väl tilltaget sovrum, som både rymmer wc, walk in closet, samt en magnifik vy att vakna till över Lögdösjön. Ett ljust laminatgolv, samt ljusa väggar. Rummet är även möblerbart med sittgrupp framför fönster.

Allrum: Här finns möjligheter att göra till en egen tv-spelshörna för barnen, eller ett extra tv-rum. Ett ljust golv, samt vita väggar.

Sovrum 4: Från allrummet når man ett sovrum där man får plats med både säng, skrivbord, förvaring, samt mindre sittgrupp. Ljust golv och ljusa väggar.

Sovrum 5: Vägg i vägg med sovrum 4 har man det sista sovrummet. Plats med både säng, skrivbord, förvaring, samt mindre sittgrupp. Ljust golv och ljusa väggar.

Ekonomi

Driftskostnad
Totalt: 49 840 kr/år
Försäkring: 8 100 kr
Hushållsel: 7 000 kr
Uppvärmning: 25 985 kr
Vatten/avlopp: 3 504 kr
Renhållning: 2 492 kr
Slamtömning: 1 100 kr
Övrigt underhåll: 755 kr
Sotning: 904 kr
Stallets driftkostnad står för ca 10.000:- av den totala uppvärmningskostnaden.

Personer i hushållet: 6
Pantbrev
Summa: 1 870 000 kr
Antal sökta inteckningar: 6 st
Taxeringsvärde
Totalt värde: 697 000 kr
Fastställt avseende år 2017
Byggnadsvärde: 525 000 kr
Markvärde: 172 000 kr
Värdeår: 1947

Byggnad

Byggår
1935
Energideklaration
Utfärdad den 18 augusti 2012
Energiprestanda: 116 kWh/m2 (Atemp) och år

Byggnadssätt

Typ
1 1/2 plans villa med källare
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Enskilt avlopp
Grund
Platta på mark/Torpargrund
Stomme
Trä
Fasad
Träfasad
Fönster
2-glas och 3-glasfönster
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Uppvärmning
Pellets/el/luftvärmepump. Fördraget för jordvärme

Byggnader

Garagebyggnad
Area: 48 kvm
Taxeringsvärde: 52 000 kr

Båda garagen har gjuten platta, det nyare av dessa har takskjutportar med elstyrning varav en är monterad. Den andra finns ny i kartong) Här finns även en carport, samt förrådsbyggnad.
Ladugård
Area: 280 kvm
Taxeringsvärde: 70 000 kr

Ladugård/stall/loge Plåttak, samt målad träfasad. Grunden består av gjuten platta, samt torpargrund. Framdraget el och vatten till denna byggnad. Idag finns en stallbyggnad, samt inredd loge. Stallet har 7 boxplatser där en inkomstmöjlighet finns vid uthyrning av platser. Här finns även snickarverkstad, foderbod, maskingarage och förråd. Logen här inredd och har en magnifik vy från de stora fönstren mot Lögdösjön. Har man en verksamhet, så finns en kontorsdel innanför verkstaden. Byggnaden är perfekt till entreprenören eller personen som ser möjligheterna med denna typ av fastighet.

Område: Lögdö

Beskrivning
Bergeforsen

Area 200 hektar

Folkmängd 1 563 (2010)
Befolkningstäthet 7,7 invånare/hektar

Bergeforsen är en tätort i Timrå kommun.

Genom Bergeforsen går Indalsälven, och här finner man också Bergeforsdammen som med sitt kraftverk har 23 meters fallhöjd. Intill ligger en av Sveriges största laxodlingar. Vid Indalsälven ligger Forsmon.

Bergeforsen har fått en bergart uppkallad efter sig, beforsit, besläktad med alnöiten.

”Mittnorden cup” i fotboll spelas i Timrå, bland annat på Bergeforsens IP. Orten är även känd för sin framgångsrika skidklubb Bergeforsens SK. Här finns innebandylaget IBC Bergeforsen och ridskolan Timrå Hästsportförening.

Den tidigare skidskytten Magdalena Forsberg bor i Bergeforsen. Kroppsbyggaren Anders Graneheim, Timrå IK-spelarna Anton Lander och Eric Moe har vuxit upp i Bergeforsen.

Bergeforsens förskola
Vår förskola byggdes 1977. Under många år bestod verksamheten av två avdelningar, med 34 barn. Från 1990 har vår verksamhet utökats så vi har sex avdelningar och vi har nu ca 110 barn.

Förskola: Bergeforsens förskola
Grundskola årskurs F-6: Bergeforsens skola
Grundskola årskurs 7-9 Sörberge ca 3 km

Dokument

Budgivning pågår
Högsta bud
3 550 000 kr
Utgångspris: 3 950 000 kr
Bud
Datum
Budgivare
3 550 000 kr
10/3 11:17
2
3 500 000 kr
28/2 10:56
2
3 500 000 kr
13/2 09:48
1
3 400 000 kr
12/2 14:44
2
3 200 000 kr
04/2 18:05
1
Fastighetsmäklare

Hoome View

3D

Det här hemmet är visualiserat i 3D

Med vår interaktiva 3D-modell kan du i lugn och ro vandra runt i detta hem i din egen soffa. Extra fördelaktigt om du inte har tid att besöka en visning eller bor i en annan stad.

Film

Bilder

Ovanvåning av stall med utsikt
Hall
Inredd farstukvist
Inredd farstukvist
Inredd farstukvist
Badrum
Tvättstuga
Trappa mot övre plan
Kök i vinkel
Kök med öppen planlösning
Matplats i kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum med utsikt
Utsikt från vardagsrum
Utsikt från altan
Inglasat uterum
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Sovrum 2
Toalett
Klädkammare
Sovrum 3
Allrum övre plan
Sovrum 4
Sovrum 5
Stallbyggnad med loge
Stall med loge
Stall
Stall
Stall
Stall
Ovanvåning av stall
Ovanvåning av stall
Ovanvåning av stall
Ovanvåning av stall
Ovanvåning av stall
Garage/snickarbod
Kontor
Garage
Vy mot vattnet
Utsikt
Stora tomtytor
Egen paddock
Badplats
Badplats
Gäststugor
Hus och garage
Exteriör baksida
Fasad baksida
Drönare översikt
Drönare översikt

Planskiss

Entréplan
Ovanvåning

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse för budgivning eller ställ en fråga till mäklaren.

Budgivning pågår just nu för Lögdövägen 10 och det högsta budet är 3 550 000 kr. Om du vill delta i budgivningen, fyll i dina kontaktuppgifter så återkommer Mattias Jakobsson till dig så snart som möjligt. Du kan läsa mer om hur budgivningen går till här.

Hur kontaktar vi dig?

Skickar...

Tack för din anmälan

Har du några frågor, kontakta Mattias 060-741 41 01 eller e-post.

Skickar...

Något gick fel

Ta gärna kontakt med oss via mail eller telefon istället

Har du några frågor, kontakta Mattias 060-741 41 01 eller e-post.

Vi använder cookies för att du lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.

Mer information