Rederigatan 16

Inre Hamnen / Sundsvall

Närheten till havet

Typ: Bostadsrätt
Rum: 4, varav 2 sovrum
Boarea: 109.5 kvm
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja
Byggnadsår: 2017
Avgift: 5 848 kr/mån
Sommaren är här och vi går genom Stenstaden. Vi imponeras över vilken vacker stad vi har. Restauranger med olika teman, shopping för gammal och ung. Vi närmar oss slutet av Storgatan, snart är vi hemma. Går förbi Casinot och blickar ut över hamnen. Båtarna har börjat lägga till vid kajen. Känslan av att kliva in genom dörren till vårt nya hem är underbar. Alla vi som bor här gör dessutom en insats för miljön och räddar världen lite grann varje dag, då alla hem är Svanenmärkta.

Vi har en stor uteplats i söderläge med utsikt över vår innergård. Här njuter vi av mysiga kvällar med grillning och vänner. Vår närmaste granne är Café Charm och vi har alltid möjlighet till färskt bröd om vi så önskar. Att få ha ett hem här i Inre hamnen och vara en del av Sundsvalls stadsutveckling känns verkligen bra.

Välkommen hem till Rederigatan 16.

Fakta

Hemmet

Upplåtelseform
Bostadsrätt
Typ
Lägenhet
Antal rum
4, varav 2 sovrum
Boarea
109.5 kvm (uppgift enligt bostadsrättsföreningen)
Våning
1 av 5
TV/Internet
Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: ComHem. Ingår i månadsavgiften.
Beskrivning
Välkommen hem till Rederigatan 16
Goda förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor i garderober direkt i hallen. Kährs Nouveau Snow Vit Mattlackad Borstad Ek 1-stav i hela hemmet.
Köksstommar från Marbodal i modernt vitt. Generöst sovrum med plats för dubbelsäng. Helkaklat duschrum i ljusa färger.
Våningsplan 1

Hall

Hall med förvaring. Kährs vit mattlackad borstad ek 1-stav golv som ligger i hela hemmet, samt tapetserade väggar.

Kök

Påkostat kök med stommar från Marbodal, kakel ovan bänkytor med marmormotiv. Vitvaror från Siemens. Induktionshäll, inbyggnadsugn, kyl/frys, diskmaskin samt inbyggd mikro. En grå bänkskiva, mässingdetaljer och en köksö.
Sittplatser både vid ett matbord, samt vid köksön. Hela rummet ger en exklusiv känsla. Utgång till den mysiga uteplatsen mot innergården.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här finns möjlighet att dela av till förmån för ett extra sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Från vardagsrummet finns en fransk balkong med dubbeldörrar. Utsikt över hamnen och Sundsvallsbron. Ljusa tapetserade väggar.

Duschrum/Tvättstuga

Helkaklat badrum med vägghängd wc, kommod med handfat, handdukstork, duschväggar i glas, tvättmaskin och torktumlare från Siemens.
Grått klinkergolv och vita kaklade väggar samt golvvärme.

Sovrum 2

Sovrum med plats för säng och skrivbord.
Ljusa väggar och samma golv som i övriga hemmet. Här har man flyttat en vägg, till förmån för ett extra sovrum. Bra med förvaring i garderober. Från detta rum har man en fin havsutsikt.

Sovrum 1

Sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och förvaring i stora garderober. Samma golv som i övriga hemmet och ljusa väggar.

Sovrum 3

Smidigt sovrum med bra förvaring. Detta rum kan även göras som till en lyxig walk in closet. Fönster med havsutsikt. Rymmer en säng, förvaring samt skrivbord.

Badrum

Helkaklat badrum med vägghängd wc, kommod med handfat, handdukstork, och badkar
Grått klinkergolv och vita kaklade väggar, samt golvvärme.

Parkering
Föreningen disponerar 40 parkeringar med motorvärmaruttag i direkt anslutning till huset. Finns att hyra för 400 kr/månad.
Ett parkeringshus byggs fn på andra sidan vägen gentemot detta hus.

Ekonomi

Månadsavgift
5 848 kr/mån inkl. internet, kabel-TV, uppvärmning
Varje lägenhet har en egen elmätare samt varmvattenmätare. För att lägenhetsinnehavaren ska slippa de fasta avgifterna till nätägaren betalar föreningen all el samt varmvatten. Varje enskild lägenhet debiteras av föreningen efter den verkliga förbrukningen. Avläsning sker varje månad men efterdebiteras 1 gång per kvartal.

OBS! Vid överlåtelse övertar köparen den skuld/fordran som ev. uppkommer vid nästa avläsning av elmätare samt varmvattenmätare.
Driftskostnad
Totalt: 5 028 kr/år
Försäkring: 1 200 kr
Hushållsel: 3 000 kr
Vatten: 828 kr
Varje lägenhet har en egen elmätare samt varmvattenmätare. För att lägenhetsinnehavaren ska slippa de fasta avgifterna till nätägaren betalar föreningen all el samt varmvatten. Varje enskild lägenhet debiteras av föreningen efter den verkliga förbrukningen. Avläsning sker varje månad men efterdebiteras 1 gång per kvartal. OBS! Vid överlåtelse övertar köparen den skuld/fordran som ev. uppkommer vid nästa avläsning av elmätare samt varmvattenmätare.
Överlåtelseavgift
1 163 kr, Betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
465 kr
Andel i förening
3,37500
Andel av månadsavgift
3,37
Pantsättning
är pantsatt, Uppgiften är kontrollerad 2019-05-13.

Byggnad

Byggår
2017
Uppvärmning
Byggnaderna värms upp med fjärrvärme genom vattenburet system med radiatorer under fönster. Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning.

Förening

Namn
Brf Hamnparken 1
Information
Bostadsrättsföreningen Hamnparken 1 stod färdig år 2017 nybyggnationen av fastigheten, som utfördes av Skanska. Fastighetsbeteckningen är Skutan 1 och föreningen äger marken vars totala areal är 1605 kvm. I föreningen finns totalt 40 hem fördelat på flerbostadshus 2-5 plan och stadsradhus med en total bostadsarea på 3244 kvm. Utöver bostadslägenheterna finns även två lokaler med en total lokalarea på 179 kvm. I den ena lokalen bedrivs caféverksamhet. Nisses förvaltnings AB sköter ekonomisk- och teknisk förvaltning samt fastighetsskötsel.
Kommande renoveringar
Fastigheten är nyproducerad och inget underhåll förväntas de fem till tio första åren. Föreningen gör avsättning till underhållsfond för att möta upp ett framtida underhållsbehov i enlighet med ekonomisk plan. Underhållsplan kommer att upprättas när behov uppstår.
Övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett källarförråd. I källarplanet finns lägenhetsförråd, cykelförråd samt tekniska utrymmen.

Område: Inre Hamnen

Beskrivning
Den nya stadsdelen blir en tydlig förlängning österut av den täta innerstaden, med kvartersstorlekar liknande Stenstadens. Området ligger granne med Hamnträdgården och småbåtshamnen med en underbar utsikt över hamninloppet och Sundsvallsbron i soluppgången.

Här kan Du dra nytta av en väl utbyggd infrastruktur i sin närhet. Här finns all tänkbar service och mycket goda kommunikationer inom bekvämt gångavstånd. Tåg- och busstationen ligger på mindre än 200 meters avstånd. Storgatan ligger ännu närmare och till torget tar det bara några minuter att gå. Detta ger goda förutsättningar för en samhällsekonomisk, integrerad och energisnål boendemiljö.

Dokument

Utgångspris
3 625 000 kr
Fastighetsmäklare

Bilder

Kök mot vardagsrum
Hall med garderob
Badrum
Badrum
Matplats mot innergården
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Detalj
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum med pardörrar mot havet
Hall mot badrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Duschrum med tvättmaskin och tumlare
Duschrum/Tvättstuga
Sovrum 2
Sovrum 3/walk in closet
Vardagsrum mot kök
Hall
Uteplats
Uteplats
Uteplats
Exteriör
Exteriör
Exteriör
Utsikt från lägenhet
Café Charm som granne

Planskiss

Planskiss 2D

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse för visning, budgivning eller ställ en fråga till mäklaren.

Just nu finns inga visningar inbokade, men skriv gärna in dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss när det är dags.

Hur kontaktar vi dig?

Skickar...

Tack för din anmälan

Har du några frågor, kontakta Mattias 060-741 41 01 eller e-post.

Skickar...

Något gick fel

Ta gärna kontakt med oss via mail eller telefon istället

Har du några frågor, kontakta Mattias 060-741 41 01 eller e-post.

Vi använder cookies för att du lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.

Mer information