Fredsgatan 34

Södermalm / Sundsvall

Härlig 5:a med egen altan bara minuter ifrån centrum.

Typ: Bostadsrätt
Rum: 5, varav 4 sovrum
Boarea: 116.6 kvm
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Byggnadsår: 1965
Avgift: 5 127 kr/mån
När säljarna ringde mig lät dom nästan själva lite chockade. ”Kan du hjälpa oss? Vi ska sälja vårt hem!”. Man kan säga att det inte riktigt var planerat. Fredsgatan 34 har omsorgsfullt renoverats och inretts med en enda tanke, att här skulle familjen leva, trivas och bo en lång tid framöver.

Hade inte det här spännande projektet dykt upp som vi bara inte kunde tacka nej till hade vi aldrig flyttat berättar familjen när vi träffas. Vi har trivts så otroligt bra under de sex år vi bott här. En perfekt blandning av villakänsla med friheten med egen altan och bekvämligheterna som kommer med att bo i bostadsrätt! Bara att slippa skotta är värt mycket konstaterar vi under samtalet vi har i soffan i vardagsrummet.

Jag kan inte annat än hålla med, Fredsgatan är som en perfekt blandning av hus och lägenhet. 116 kvm med 4 sovrum, stort vardagsrum, nyrenoverat kök, duschrum och en gästtoalett toppas med en härlig altan som vi når ifrån både kök och vardagsrum. Ute vid altanen har familjen pallkragar där dom odlar jordgubbar. En möjlighet som verkligen skapar mysfaktor.

Hela hemmet har en modern färgsättning med ljusa och grå toner men som smakfulla blandas upp med häftiga fondtapeter och mönstrade klinkerplattor. Det är ingen tvekan om att familjen gillar inredning. Familjen idag har haft behovet av flera sovrum men känn er fri att tänka annorlunda. Det finns flera möjligheter om man kan offra ett sovrum. Öppna upp för ett större vardagsrum eller kanske ett matrum?

Något jag slås av på väg tillbaka till kontoret är hur snabbt jag promenerar ner till stan. På bara någon minut når jag Esplanaden. Området har skola, flera förskolor och mataffär bara ett stenkast bort. För den som gillar friluftsliv och natur finns Södra Berget runt knuten och kommunikationerna med bussar är utmärkta. Här är inte bilen ett måste även om det är nära till parkeringen ifrån ytterdörren.

Här är det bara att flytta in och trivas, varmt välkomna på visning!

Fakta

Hemmet

Upplåtelseform
Bostadsrätt
Typ
Lägenhet
Antal rum
5, varav 4 sovrum
Boarea
116.6 kvm (uppgift enligt bostadsrättsföreningen)
Våning
1 av 2
TV/Internet
Brf Smygen har ett gruppavtal med Com Hem. Basutbud Tv ingår i avgiften.
Våningsplan 1

Hall/Entré

Välkommen in! Välkomnande hall med mycket goda förvaringsmöjligheter i både garderober intill ytterdörren samt garderobsvägg längre in i hallen. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med mysig atmosfär och fint ljusinsläpp genom stort fönsterparti. Härifrån finns utgång till altanen i syd-västläge. Vardagsrummet har plats för både soffa och större matgrupp om så önskas. Parkettgolv samt tapetserade väggar.

Kök med matplats

Trivsamt, ljust, renoverat kök från 2017 med matplats invid fönstret. Köket är välplanerat och har goda förvaringsmöjlighet. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys (Bosch), spis, ugn (Bosch), ugn/mikro (Bosch), diskmaskin (Siemens) och fläkt. Ifrån köket har vi också utgång till altanen. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Sovrum 1

Generöst sovrum med renoverade ytskikt. Här finns både plats för dubbelsäng och plats för byråer eller garderob för förvaring. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Sovrum 2

Nyrenoverat sovrum med plats för enkel- eller dubbelsäng. Smakfulla färg- och materialval ger en härlig känsla. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Sovrum 3

Även detta sovrum är nyrenoverat och har plats för enkel- eller dubbelsäng. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Sovrum 4

Sovrum i anslutning till köket. Nyrenoverade ytskikt och plats för enkelsäng. Här finns det möjlighet att öppna upp mot vardagsrummet för att utöka det mer eller använda som matrum mot kök. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Duschrum

Lyxigt, renoverat badrum med kakel och klinker. Dusch med glasväggar, handfat med spegelskåp, tvättmaskin samt WC.

WC

WC med handfat och spegel. Plats för hygienartiklar i väggskåp. Spegelpanel, målade väggar samt modernt marockanskt klinker på golvet.

Parkering
Det finns 26 stycken p-platser samt 21 stycken garageplatser.

Ekonomi

Månadsavgift
5 127 kr/mån inkl. kabel-TV, uppvärmning, vatten
Föreningen har gemensamhets-el och lägenhetsinnehavaren debiteras för verklig förbrukning. Förbrukningen avläses en gång per år och justeras.
Lägenhetsinnehavare debiteras just nu med 300kr/månad utöver månadsavgiften och har i dagsläget alltid fått tillbaka pengar vid avläsning.
Driftskostnad
Totalt: 7 596 kr/år
Försäkring: 3 480 kr
Hushållsel: 3 600 kr
Bostadsrättstillägg: 516 kr

Personer i hushållet: 5
Andel i förening
2,91697
Andel av insats
2,93338
Andel av månadsavgift
2,91388

Byggnad

Byggår
1965

Förening

Namn
Brf Smygen
Information

Område: Södermalm

Beskrivning
Varje stad med självaktning har ett Södermalm, så också Sundsvall.
Antal invånare : Cirka 6 380.

Kollektivtrafik :
Avstånd till centrum är cirka 1-3 km och restiden cirka 5 min.

Bostäder :
Här finns villaområden, flerfamiljshus och hyresrätter.

Skolor :
Höglundaskolan och Södermalms skola.

Förskolor Röran, Skogsparken, Spiken och Stjärnans förskolor, alla är kommunala förskolor.

Vårdcentral och tandläkare :
Boende på Södermalm hör till Vårdcentralen Centrum, se Centrum Syd samt till Folktandvården Centrum Sundsvall. På Södermalm finns även ett flertal privattandläkare

Äldreomsorg :
Servicehuset Allégården med pensionärsrestaurang.

Service :
Här finns bland annat ICA nära, Statoil ICA express.

Kultur, idrott och fritid :
Här är det nära till Sundsvalls centrums och friluftsmöjligheter som exempelvis Sporthalls- och Himlabadet samt till friluftscentrum Södra Berget och Sidsjön med mera.

Dokument

Utgångspris
2 995 000 kr
Visningar
juni
17
måndag
16:30
Anmälan krävs
Fastighetsmäklare

Film

Bilder

Planskiss

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse för visning, budgivning eller ställ en fråga till mäklaren.

1. Vilken visning vill du gå på?

juni
17
måndag
16:30-17:15
Anmälan krävs
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad

2. Hur kontaktar vi dig?

Skickar...

Tack för din anmälan

Har du några frågor, kontakta Anna 060-741 41 04 eller e-post.

Skickar...

Något gick fel

Det är möjligt att du redan finns anmäld till den här visningen. Om du vet att så inte är fallet, ta kontakt med oss.

Har du några frågor, kontakta Anna 060-741 41 04 eller e-post.

Vi använder cookies för att du lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.

Mer information